Wat is de beste kattenmand?

Iedereen die katten als huisdier heeft gehad, weet dat ze best lastig kunnen zijn. Voordat je een kattenmand gaat kopen, wil je dan ook graag weten wat de beste is die jij uit kunt kiezen. Maar eigenlijk is dat de verkeerde vraag. Je moet je namelijk niet afvragen wat de beste kattenmand is, maar welk exemplaar het beste bij jouw kat past. Wat de ene poes namelijk een heerlijke mand vindt, zal de andere helemaal niet gebruiken. Deze diertjes kunnen wat dat betreft best kieskeurig zijn. Het is dus de kunst om te ontdekken welk model het beste bij jouw dier past.

Kattenmand kopen

Het is natuurlijk zo dat katten eigenlijk op iedere willekeurige plek wel kunnen slapen. Een bank, een stoel, jouw bed of gewoon de vensterbank, het zijn allemaal plekken die ze uit zouden kunnen kiezen. Dat neemt niet weg dat het toch fijn voor ze is als ze een kattenmand hebben, dan hebben ze een plek die echt van hun is. Maar dan moeten ze de mand natuurlijk wel goed genoeg vinden en dat kan nog wel eens een probleem zijn. Er zijn gelukkig heel veel verschillende modellen verkrijgbaar, waardoor er eigenlijk altijd wel een kattenmand te vinden is die perfect past bij jouw kat. Uit welke modellen kun je nu kiezen? Je kunt kiezen uit:

  • vierkante of ronde modellen
  • exemplaren zonder rand, met een opstaande rand of zelfs met een dakje
  • manden die plat op de grond liggen of die juist op pootjes staan

Naast deze verschillende eigenschappen, kan er ook gebruik gemaakt zijn van verschillende materialen en kunnen ze in verschillende kleuren en dessins uitgevoerd zijn. Kleur en dessin is niet iets waar poezen zich druk om maken, dat is vooral iets dat voor jou als baasje een rol speelt bij aankoop. Maar hoe maak je nu een keus uit de andere hier genoemde punten, welke kattenmand past het best bij jouw dier?

Even wachten

Je kunt hier op twee verschillende manieren achter komen. Je kunt natuurlijk gewoon een willekeurige kattenmand kopen of meerdere verschillende modellen en dan kijken of jouw kat er in gaat liggen. Maar je kunt ook een andere strategie volgen, namelijk eerst het gedrag van jouw huisdier bestuderen. Kijk gewoon eens waar jouw diertje uit zichzelf graag gaat liggen. Sommige katten kruipen graag op een bank of in een kast, omdat ze liever wat hoger liggen. Voor deze beestjes is een kattenmand op pootjes waarschijnlijk een goede keus. Andere zoeken een plekje waar ze zich echt kunnen verstoppen, zij willen zich graag beschermd voelen. Voor deze poezen zijn de manden met een dakje een uitkomst, hier kunnen zij zich echt in verstoppen en zich veilig voelen. Weer anderen vinden een kussen op de grond heerlijk, omdat ze graag alles goed in de gaten willen kunnen houden. Als jij het gedrag van jouw kat bestudeert, dan zul je waarschijnlijk vanzelf ontdekken welke kattenmand de beste keus zal zijn. Ga dan naar krabpaal.nl, zij bieden veel verschillende soorten manden en je zult daar zeker een model kunnen vinden dat past bij jouw kat!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn