Wat is een goed kerstboom alternatief?

Niet iedereen vindt kerstbomen even mooi en dan is een kerstboom alternatief erg welkom! Je wilt immers wel in de decembermaand je huis mooi versieren, om naar kerst toe te leven en om wat sfeer aan te brengen in deze donkere tijd. Maar wat kun je nu als kerstboom alternatief gebruiken? Dat is nog niet altijd zo gemakkelijk om te bedenken. Je zou zelf creatief aan de slag kunnen gaan en iets kunnen gaan knutselen. Maar wat als jij nu niet zo creatief bent? Dan kun je terecht bij houtenkerstboom.com!

Waarom kerstboom alternatief?

Nu zullen sommige mensen zich afvragen waarom je überhaupt op zoek zou gaan naar alternatieve kerstbomen. Wat is er mis met een gewone dennenboom of een kunstkerstboom? De redenen dat mensen zoeken naar een kerstboom alternatief kunnen uiteen lopen. Ze kunnen dit bijvoorbeeld doen omdat:

  • ze geen zin hebben in afvallende naalden
  • hun huisdieren steeds in de boom klimmen en dat willen ze voorkomen
  • ze een groene dennenboom gewoon niet zo mooi vinden
  • ze eens iets heel anders willen dan anders

Wat de reden ook is, dat maakt natuurlijk niet uit, het is natuurlijk prima om op zoek te gaan naar iets heel anders. Maar waar kies je dan voor als je een kerstboom alternatief wilt gaan gebruiken? Welke mogelijkheden heb je dan allemaal? Als je bij houtenkerstboom.com kijkt, dan zie je dat je daar twee opties hebt. Zij verkopen, zoals hun naam al aangeeft, houten kerstbomen en dit doen zij in twee verschillende modellen. Je kunt kiezen voor de Spira of voor de Yelka. Die laatste heeft misschien het meest weg van een dennenboom, hij bestaat namelijk uit houten latjes die van groot naar klein op een staander gemaakt zijn. Je hebt daardoor meteen de vorm van een dennenboom te pakken. De Spira is een dunne houten spiraal, die ook taps toeloopt, maar het geeft toch een ander idee. Hiermee heb je dus twee opties voor een kerstboom alternatief.

Yelka en Spira

Welk van deze modellen kun je nu het beste kiezen als jij op zoek bent naar een kerstboom alternatief? Dat ligt natuurlijk aan jouw smaak, de Spira is wat eleganter en subtieler, de Yelka is iets robuuster van uitstraling. Maar dat is niet het enige verschil. De Spira kun je bijvoorbeeld ook uitstekend ophangen aan het plafond. Dit is ideaal in kleine ruimtes, je kunt de boom dan bijvoorbeeld boven de bank hangen. Zo heb je toch kerstdecoratie, zonder dat dit teveel ruimte inneemt. Het voordeel van de Yelka als kerstboom alternatief is dat de latjes waar deze van gemaakt is verplaatsbaar zijn. Je kunt ze dus kriskras door elkaar zetten, om een effect te creëren alsof het echt takken zijn. Maar je kunt ze ook allemaal recht onder elkaar plaatsen, waardoor de boom helemaal plat is. Op die manier kun je hem strak tegen de muur aan zetten en neemt hij dus geen ruimte in. Welk kerstboom alternatief van houtenkerstboom.com je ook kiest, je hebt altijd de keus uit verschillende maten en de beide modellen kunnen uitstekend gedecoreerd worden met kerstlichtjes en kerstversiering!

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn