Optimaliseer je bedrijf met een cursus online marketing

saxion - Cursus online marketingBedrijven opereren tegenwoordig vaak in de wereld van cyberspace. Dat is in principe een gunstige ontwikkeling, want op deze manier is het makkelijker om een bedrijfje op te starten. Via internet kun je direct een hoop mensen bereiken en als je het een beetje slim aanpakt kun je vrij snel groeien met je bedrijf. Aan de andere kant is het natuurlijk ook zo dat er hierdoor steeds meer bedrijfjes als paddenstoelen uit de grond schieten. Hierdoor heb je als beginnende ondernemer dus direct last van veel concurrentie. Vroeger moest je daarom reclame gaan maken via bijvoorbeeld de tv, flyers, of posters. Dat kun je natuurlijk nog steeds doen, maar het is ook belangrijk om in deze wereld van internet en cyberspace vooral reclame te maken via de website. Marketing gaat dus op een nieuwe manier. Misschien heb je verschillende marketing cursussen gevolgd alvorens je een bedrijf opstartte. Dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Maar als je echt gezien wil worden dan moet je eigenlijk zorgen dat je een cursus online marketing gaat volgen. De website is tegenwoordig namelijk alles. Mensen zoeken naar van alles en nog wat via het internet. De website is dan altijd het eerste ‘aanspreekpunt’. Ziet de website er niet leuk uit, dan is het kruisje in de rechter bovenhoek zo gevonden. Er zijn immers genoeg andere websites die er wel leuk uitzien. Omdat er zoveel websites zijn, moeten mensen wel een oppervlakkig selectiesysteem gebruiken om het aantal sites terug te brengen naar een redelijk aantal. Dus het is niet meer dan logisch dat men eerst gewoon kijkt naar het uiterlijk van de site. Springt deze in het oog of juist niet? Mocht de site uitnodigen om verder te kijken, dan zullen ze kijken naar het gebruikers gemak. Kunnen ze snel vinden wat ze nodig hebben? Kunnen ze gebruik maken van filters? Is alle informatie die ze nodig hebben voorzien op de website? Hebben ze een chatoptie om vragen te stellen? Hoe meer je van deze vragen betreffende jouw website met ja kunt beantwoorden, des te meer kans heb je dat ze op je website blijven. Het draait dus allemaal om de online marketing skills die je gebruikt om je website als het ware te optimaliseren. Dit vergt dus een speciaal soort marketing en daarom heb je een cursus online marketing nodig. Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk aan de slag, dus een dergelijke cursus online marketing moet niet te lang duren en uiteraard wil je ook niet teveel betalen voor de cursus online marketing. Daarom hebben wij voor jouw de beste website geselecteerd waar je allerlei cursussen kunt volgen en waar je dus ook voordelig en snel een cursus online marketing kunt volgen.

Ga de uitdagingen aan van de online markt met een cursus online marketing van Saxion

Zoals gezegd vergt de online markt een volledig op zichzelf staande aanpak. Zo heb je bijvoorbeeld te maken met Google. En Google wil je te vriend houden. Hoe je dat moet doen leer je tijdens de cursus online marketing van Saxion. Google beloont bepaalde sites vanwege de content en die beloning bestaat uit een hogere notering in de lijst met zoekresultaten. Hoe hoger je in die lijst terecht komt, des te meer mensen jou website zullen vinden. Je hebt dus ook goede zoekwoorden nodig op de site, zodat mensen, wanneer ze die zoekwoorden in Google intypen, jouw website zullen vinden. Hoe je de kans hierop kunt vergroten leer je tijdens een cursus online marketing. Het draait dus niet alleen maar om een mooie site en een fraai design. Wat ook belangrijk is, dat is vindbaarheid. Je wilt jezelf op de kaart zetten en daar zijn vele trucjes voor. Dus het is dan ook altijd zeer verstandig om een cursus online marketing te volgen. Hiermee kun je je website een boost geven die hard nodig is in tijden waarin er zoveel veel verschillende websites zijn. Om een voorbeeld te geven van hoe belangrijk het is om een hoge notering te krijgen kun je kijken naar indeed.nl. Indeed is een vacaturesite. Deze site is helemaal niet zo goed als je zou denken en er zijn andere sites die wellicht veel beter passen bij wat iemand zoekt. Toch staat indeed steevast op nummer één als je zoekt via Google met termen als ‘vacature’ of ‘baan zoeken’. Dit is gewoonweg omdat de ICT mensen achter de website weten hoe ze de website in de picture moeten zetten. Ze hebben dus goed opgelet tijdens een cursus online marketing.

Wat leer ik precies tijdens een cursus online marketing?

Als je een cursus online marketing gaat volgen dan leer je sowieso de volgende dingen:

  • Website optimaliseren voor Google
  • Advertentie campagnes opzetten en onderhouden
  • Hoe je Google Adwords kunt gebruiken om het gedrag van bezoekers te analyseren
  • Email marketing

Al deze zaken komen in een 12 week durende cursus online marketing aan bod. Je zult na de cursus online marketing dus een brede basis hebben om je website zo effectief mogelijk te maken. De cursus is opgebouwd uit drie blokken die elk bestaan uit 4 weken. Aan het eind van elk blok is het de bedoeling dat je een rapportage schrijft die is toegespitst op je eigen website. Je leert de theorie dus ook direct in de praktijk te brengen. Zo heb je tijdens de cursus al profijt van de cursus.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn