Professionele spreker

We kennen het allemaal: we zitten bij een lezing en we luisteren naar een spreker. We willen graag meer leren over het onderwerp, maar de beste man is ontzettend saai en weet ons totaal niet te motiveren. Na een paar minuten beginnen we voorzichtig met gapen en niet veel later vallen de ogen een beetje dicht. Het is ontzettend jammer dat een nieuw onderwerp in veel gevallen niet boeiend besproken kan worden. Bij Quality Bookings weet men dat voor elk onderwerp een geschikt persoon beschikbaar is. Het is alleen zaak om deze persoon op te sporen en over te halen voor de groep te gaan staan! Gelukkig is dit bedrijf hier al jaren mee bezig en op hun website, https://www.quality-bookings.nl/spreker/spreker-boeken/ vind je de beste sprekers voor allerlei  onderwerpen. Of het nu gaat over ondernemerschap, onderwijs, Social Media of de politiek; bij dit bedrijf heb je binnen mum van tijd een goede spreker gevonden! Wat zijn de kwaliteiten van een goede spreker?

  • Interactie met het publiek
  • Humor
  • Kennis van zaken

Een van de kwaliteiten die een spreker moet bezitten is het inspelen op het publiek. Na een aantal zinnen moet al duidelijk zijn welke aanpak hij of zij moet hanteren. Sommige mensen willen graag lachen, terwijl anderen juist iets willen leren. Het observeren van het publiek en het inspelen op hun behoeftes is essentieel voor een nuttige bijeenkomst. Ook moet de interactie met het publiek goed zijn. In de meeste gevallen moet een spreker het publiek bij het onderwerp betrekken. Dit kan aan de hand van vragen, maar ook aan de hand van video’s of doordenkertjes in het verhaal. Wanneer je geboeid kunt blijven luisteren naar een onderwerp wat je van tevoren niet interesseerde dan doet de spreker goed zijn werk. Soms kan het prikkelen om iemand uit het publiek het podium op te vragen. De meeste mensen zullen extra opletten wanneer iemand van hen wordt gevraagd actief deel te nemen aan het programma. Wanneer een bekende meedoet met de show dan blijf je over het algemeen geboeid luisteren. Naast dit alles is humor ontzettend belangrijk voor een geslaagde middag. Vaak maakt een spreker grapjes die niet aanslaan bij het publiek, terwijl ze misschien objectief best grappig zijn. Ook hier is het belangrijk om je publiek te doorgronden. Komedie is ongelofelijk subjectief en men moet kunnen inspelen op allerlei soorten mensen. Wanneer je iedere keer hetzelfde praatje houdt kun je nog wat aan je spreekvaardigheid verbeteren! Een groot spreker weet zijn verhaal op de zaal aan te passen.

Een spreker met ervaring

Waar mensen naar op zoek zijn in een spreker is kennis van zaken. Deze kennis uit zich vaak in ervaring. Persoonlijke verhalen vallen over het algemeen goed in de smaak. Het tegenovergestelde is ook waar: wanneer iemand geen weet heeft van een bepaald onderwerp heeft de groep dit snel genoeg in de gaten. In de meeste gevallen leidt dat tot opschudding. Mensen willen in de meeste gevallen alleen iets aannemen van iemand die het beter zou kunnen weten. Het is daarom belangrijk voor een spreker om voldoende ervaring te hebben. Het is verstandig om eerst te oefenen voor kleine groepen voordat je voor een volle zaal gaat staan. Je weet dan wat je kunt verwachten en hoeft niet bang te zijn dat je het publiek niet onder controle hebt. Zowel voor de aanwezigen als voor de spreker zelf is het fijn dat deze weet waar hij of zij het over heeft. De kosten van een lector verschillen per sessie. Deze zijn gebaseerd op een aantal dingen:

  • Duur van de bijeenkomst
  • Bekendheid
  • Reisafstand

Hoe langer de bijeenkomst duurt, hoe meer je als organisatie zult moeten betalen om een begaafde redenaar te strikken. Voor een sessie van een uur vragen de meesten verschillende tarieven. De bedragen lopen uiteen van 750 euro tot 2500 euro afhankelijk van een aantal andere factoren. Met name de bekendheid van de spreker speelt hierin mee. Een redenaar die door heel Nederland bekend is, zoals een landelijke politicus, zal meer geld vragen dan een jonge vent die zich graag wil bewijzen. Tot slot speelt ook de reisafstand een rol. Wanneer iemand ver moet reizen om bij de bijeenkomst aanwezig te zijn zal hij of zij meer geld vragen voor de voordracht. Wil je een spreker boeken, dan is het verstandig om over al deze aspecten na te denken.

Ga niet zelf op zoek!

Veel mensen denken dat ze wel een beetje kunnen presenteren. Wanneer ze gevraagd worden om een workshop te leiden stemmen ze toe, zonder de gevolgen goed te kunnen overzien. Wanneer je een vriend of bekende vraagt voor jouw bijeenkomst is de kans groot dat er iets misgaat. Laat professionals uitzoeken welke sprekers voor jou geschikt zijn! Door in gesprek te gaan met een ervaren bedrijf over het evenement dat je organiseert ontstaat een goed beeld over de persoon die geschikt zou zijn voor de taak. Neem snel contact op via https://www.quality-bookings.nl. Je wordt geholpen door een deskundige werknemer die veel ervaring heeft met het uitzoeken van goede sprekers. Samen komen jullie er wel uit. Het aanbod van sprekers is ongelofelijk groot, je hoeft dus niet bang te zijn dat er niemand beschikbaar is! Surf snel naar bovenstaande website en bekijk de mogelijkheden. Wil je niet te veel betalen? Op de site kun je zoeken naar sprekers die binnen jouw budget vallen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn