Legionellabeheersing: watermonsters laten nemen

Legionellabeheersing: watermonsters laten nemenElk bedrijf dat te maken heeft met water, moet een legionellabeheersplan opstellen. Dit is wettelijk vastgesteld. Onderdeel van een dergelijk plan is het laten nemen van watermonsters. Idealiter gebeurt dit elk half jaar door een gecertificeerde partner. Een van de mogelijke partners voor het nemen van watermonsters is Holland Building. Dit bedrijf heeft jarenlange ervaring met het bestrijden van Legionella en kan u adviseren over maatregelen tegen deze bacterie. Legionella kan voorkomen in waterleidingen, en kan in sommige gevallen fatale longontstekingen veroorzaken. Diverse bedrijven en instellingen moeten bijzonder waakzaam zijn als het aankomt op Legionella, bijvoorbeeld:

  • Zwembaden
  • Horecagelegenheden
  • Ziekenhuizen
  • Saunacomplexen

Holland Building kan u helpen Legionella te voorkomen, en maatregelen te treffen als er een vermoeden is van Legionella. De beste manier om dit te testen is door het nemen van watermonsters. Hiervoor kunt u een afspraak maken met een medewerker van Holland Building. Hij of zij komt dan bij u langs en tapt een kleine hoeveelheid water af uit de waterleiding. Deze wordt vervolgens onderzocht in een van de laboratoria, waarna u snel uitslag krijgt. Indien er Legionella wordt aangetroffen hoeft dit nog niet te betekenen dat er een groot gevaar voor de volksgezondheid aanwezig is. Er zijn diverse varianten van Legionella. Hierover ontvangt u ook bericht, en een advies over passende maatregelen.

Meer weten over watermonsters

Wilt u meer weten over watermonsters? Of wilt u gebruik gaan maken van de diensten van Holland Building? Kijk dan eens op de website https://www.hollandbuilding.nl/watermonsters/ of maak een afspraak voor kennismaking. Als u inderdaad begeleiding van Holland Building wilt, kan Holland Building samen met u een preventieplan opstellen. Daarmee heeft u altijd een protocol klaarliggen voor preventie van Legionella, en het oplossen van eventuele problemen. Onze medewerkers helpen u graag verder. Ook een tussenpeiling door middel van het nemen van extra watermonsters is mogelijk. Dit is een goede oplossing als u zeker wilt weten dat de kwaliteit van uw water op peil is, of uw waterleidingen niet vertrouwt. Helaas kan Legionella al snel de kop op steken als het warm weer is, of er besmetting met een andere waterbron optreedt. Daarom is het verstandig vaak te controleren, en minimaal twee keer per jaar watermonsters te laten nemen. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld Holland Building inschakelen.

Afspraak maken in geval van spoed

Weet u al dat er sprake is van Legionellabesmetting, maar niet hoe ernstig het is? Maak dan met spoed een afspraak met Holland Building. Dit is mogelijk via de website https://www.hollandbuilding.nl/watermonsters/. U vermeldt dan in uw bericht of tijdens een telefoongesprek met een van onze medewerkers, wat de stand van zaken is. Er wordt dan zo snel mogelijk een afspraak ingepland met iemand die watermonsters kan nemen. Dit is nodig om de ernst van de besmetting vast te stellen. Na onderzoek in een laboratorium kan worden vastgesteld hoeveel bacteri├źn er in het water zitten en om welke soort Legionella het gaat. Afhankelijk van deze uitkomst kan er een plan worden gemaakt, of uw protocol kan worden uitgevoerd. Helaas is het in deze gevallen meestal noodzakelijk uw organisatie of bedrijf tijdelijk te sluiten. Als iemand besmet raakt met Legionella kan dit leiden tot een dodelijke longontsteking of andere klachten. In ziekenhuizen, waar verzwakte mensen verblijven, is het daarom extra belangrijk op Legionella te letten. Als ondernemer kunt u hier een voorbeeld aan nemen, door tijdig afspraken te maken voor het nemen van watermonsters, ter controle van de watervoorziening van uw onderneming. Hiermee voorkomt u dat mensen ziek worden, en dat uw bedrijf tijdelijk gesloten moet worden.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn