Lees hier alles over de makelaarscourtage

Als u een huis wilt kopen of wilt verkopen dan zult u daar doorgaans een makelaar bij nodig hebben. een makelaarskantoor kan voor u het huis op de markt zetten op allerlei moderne manieren. Er wordt een taxatie gedaan zodat u weet welke vraagprijs past bij de waarde van uw woning. Ze verzorgen rondleidingen, onderhandelen met de makelaar van potentiële kopers en kunnen u helpen met de zoektocht naar een notaris waar het koopcontract kan worden opgesteld en ondertekend. Daar hoort van oudsher een makelaarscourtage bij. Een makelaarscourtage is een percentage van het verkoopbedrag dat u aan het makelaarskantoor betaalt. Des te hoger het verkoopbedrag, des te hoger de totale makelaarscourtage zal zijn gezien het feit dat het om een percentage gaat, en dus niet een van te voren afgesproken bedrag. Een vrij gangbare makelaarscourtage in 2008 is, zoals u op makelaarkosten.nl kunt lezen, anderhalf procent. Dat betekent dat u bij een waarde van 250.000 euro een makelaarscourtage van €3.750 euro betaalt aan de makelaar nadat de verkoop is beklonken. Dat valt dus relatief mee. Mocht u toch liever een vast bedrag willen overmaken, dan zijn er wellicht ook makelaarskantoren die daar akkoord mee gaan. Maar dat kan wel betekenen dat u zichzelf in de vingers snijdt, zeker als u het huis ver onder de waarde verkoopt. Gelukkig is de huizenmarkt na de zware crisis uit 2008 weer aangetrokken en dus daarom is het zeker aan te raden om naar deze mogelijkheid te kijken, ook al is dit niet gangbaar. Wilt u graag wat meer weten over makelaarscourtage en de opties die een makelaar u aanbiedt? Kijk dan even op onze website want we leggen het u daar tot in detail uit.

U kunt altijd proberen om te onderhandelen over de makelaarscourtage

Via onze website kunt u de makelaars in Nederland met elkaar vergelijken. We geven u eerlijk en onafhankelijk advies over de opties die u hebt, wat het u kan gaan kosten en welke services de diverse kantoren u aanbieden. We willen u objectief en dus een onafhankelijk advies geven. Dat betekent dat we niet gesponsord worden door bepaalde makelaarskantoren en ook dat u niets hoeft te betalen voor het maken van een online check of vergelijking. Zoals we al aangaven is het niet heel gebruikelijk om te onderhandelen over de makelaarscourtage. Toch kan dit in sommige gevallen geen kwaad. We raden het u daarom wel aan om hier naar te vragen bij de makelaars waar u wellicht mee in zee wilt gaan.

  • In tegenstelling tot wat velen denken is de makelaarscourtage echter niet aftrekbaar bij de belastingdienst.
  • Maar u kunt wel de eventuele taxatiekosten aftrekken bij de belastingdienst. Tijdens de makelaar deze service uiteraard gratis verleent.
  • Uiteraard hoeft u pas te betalen als er daadwerkelijk sprake is van de koop, verkoop of aankoop.

Houdt er dus wel rekening mee dat het verschil in percentage tussen 1,5 procent en 1,7 procent snel kan oplopen, zeker als het gaat om uitzonderlijke dure en grote woningen of bedrijfspanden van meer dan 4 à 5 ton. U wilt hoe dan ook geen dief van de portemonnee zijn terwijl er wel een uitstekende service van de makelaar verwacht mag worden. wacht dus niet langer maar bereken de makelaarscourtage van te voren via onze website.

We bieden u een onafhankelijk platform met informatie over makelaars

U mag iedere dag weer gebruikmaken van deze dienst. De site is vanzelfsprekend kosteloos 24 uur per dag te gebruiken. Meer weten over de koop of verkoop van een huis? Lees dan ook onze diverse blogposts eens door.

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn