Industriële lampen

industrielelampen-online.nl - IndustriëlelampenDe meeste mensen zullen wel eens gehoord hebben van de term industriële lampen, maar wat voor lampen zijn dit nu eigenlijk precies? Zoals de naam al aangeeft gaat het hierbij om verlichting die vroeger in de industrie gebruikt werd. Na de opkomst van de industriële revolutie werd er steeds meer werk in grote fabriekshallen verricht en de arbeiders hadden natuurlijk wel voldoende licht nodig om te kunnen zien waar ze mee bezig waren. Tegelijkertijd was het zo dat gloeilampen in die tijd nog erg kostbaar waren, het was immers nog een nieuwe uitvinding. Om ervoor te zorgen dat er voldoende verlichting aanwezig was en de gloeilampen niet zomaar kapot konden gaan, werden de industriële lampen ontwikkeld. Deze worden gekenmerkt door hun vorm en materiaal. Iedere lamp moest zijn licht zoveel mogelijk verspreiden, zodat de arbeiders daar zoveel mogelijk profijt van hadden. Er werd daarom gewerkt met grote lampenkappen en deze werden van staal gemaakt. Dit is immers een krachtig materiaal dat voor een goede bescherming van de gloeilamp kon zorgen. Mocht er tijdens het werkproces iets niet goed gaan en bijvoorbeeld een onderdeel de lucht in vliegen, dan kon deze niet zomaar de gloeilamp raken. Om voor nog meer bescherming te zorgen, werd er soms ook nog gebruik gemaakt van een raster, om de lamp helemaal als het ware in te sluiten in de kap. Kenmerken van industriële lampen zijn dus:

  • brede vormen
  • sterke materialen, zoals staal
  • eventueel aanwezige rasters

Op www.industrielelampen-online.nl vindt u meer informatie en kunt u lampen bestellen!

Industriële lampen passen in ieder interieur

Na de opkomst van de tl-verlichting, verdwenen de industriële lampen langzaam maar zeker uit de fabriekshallen. Lange tijd werden deze helemaal niet meer gebruikt, maar tegenwoordig maken ze een echte come-back door. En dan natuurlijk niet in de industrie, daarvoor zijn immers inmiddels zoveel betere verlichtingsmogelijkheden ontwikkeld. Nee, industriële lampen worden nu gewoon toegepast in wooninterieurs. De vormen ervan spreken veel mensen aan en ze kunnen een echte eyecatcher zijn in jouw woning. Men denkt vaak dat dit alleen bij een bepaald soort interieurstijl past, maar niets is minder waar. Industriële lampen zijn met heel veel verschillende stijlen te combineren en kunnen aan heel veel interieurs net even een extra dimensie geven. Dat ze goed passen in een stoer interieur, dat spreekt natuurlijk voor zich. Maar ook in een romantische stijl zijn ze goed op hun plek. De sobere kleuren en materialen werken vaak heel goed in combinatie met het zachte en sierlijke wat vaak terugkomt in een romantische interieurstijl.

Verschillende soorten lampen

Als jij dus een echte eyecatcher voor jouw interieur zoekt, dan is het dus zeker aan te raden om eens te overwegen om een of meerdere industriële lampen te kopen. Tegenwoordig krijg je nog meer weinig originele exemplaren, maar verschillende fabrikanten hebben zich gericht op het doorontwikkelen van dit product. Kon je in het verleden eigenlijk alleen maar industriële lampen krijgen in de vorm van hanglampen voor aan het plafond, nu kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld wandlampen of vloerlampen. Door het grote aanbod kun je voor iedere plek in huis nu wel een mooie lamp in deze stijl vinden. Bedenk daarom eerst eens voor jezelf in welke ruimte je nu een echte blikvanger wilt hebben en op welke plek jij deze het liefst hebt. Zoek je mooie verlichting voor boven de eettafel of heb je nog een mooie bureaulamp nodig? Of heb je bij je leesstoel eigenlijk altijd wat te weinig licht? Doordat industriële lampen tegenwoordig niet alleen meer in sobere kleuren gemaakt worden, maar in vele vormen en kleuren verkrijgbaar zijn, is er altijd wel een geschikt exemplaar voor jou te vinden!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn