Vloertape voor duidelijkheid

staandwerk - VloertapeOp sommige plekken op de werkvloer kan het zijn dat er extra duidelijkheid vereist is met betrekking tot de specifieke situatie en vloertape kan daar goed bij helpen. Sommige delen van een bedrijventerrein mogen bijvoorbeeld niet zomaar betreden worden, met het oog op bijvoorbeeld het werken met gevaarlijke stoffen of vanwege het feit dat er geen bacteriën van buiten meegebracht mogen worden. Om ervoor te zorgen dat mensen niet zomaar doorlopen waar dat eigenlijk niet mag, zijn er verschillende maatregelen die genomen kunnen worden. Een van de maatregelen die u op uw werkvloer kunt nemen, is het gebruik van vloertape. Hiermee kunt u bijvoorbeeld stopstrepen aanbrengen en een waarschuwing. Zo weet men dat toegang vanaf dat punt niet toegestaan is, zonder dat zij aan de gestelde vereisten voldoen. Doordat veel mensen met regelmaat naar beneden kijken als zij lopen, zal een dergelijke maatregel zeker effect hebben. Zij zullen de markering niet missen en het stopteken zal hen duidelijk maken dat zij niet gewoon door kunnen lopen. Vloertape is daarom uitermate geschikt als extra waarschuwing, naast bijvoorbeeld het ophangen van een informatiebord met regels waaraan men dient te voldoen om wel door te mogen gaan.

Vloertape als gids

Dit is echter niet de enige manier waarop vloertape ingezet kan worden. Het is een heel veelzijdig product en biedt vele mogelijkheden. Er zijn dan ook heel veel verschillende toepassingen denkbaar. Een bekende manier waarop deze tape gebruikt wordt, is het aangeven van routes door bijvoorbeeld ziekenhuizen. Dit zijn vaak grote gebouwen, met veel gangen en kamers. Voor bezoekers kan het erg lastig zijn om daar de weg te vinden. Natuurlijk kunnen er bordjes opgehangen worden en het is ook zeker aan te raden om dit te doen. Maar vloertape kan een goede ondersteuning bieden. Hiermee kan bijvoorbeeld een looproute uitgezet worden van de ingang naar de balie waar men zich dient te melden. Of van de ingang verschillend gekleurde lijnen naar de diverse afdelingen waar patiënten verblijven. Bezoekers kunnen op die manier veel sneller hun weg vinden en receptiemedewerkers kunnen hen heel eenvoudig de weg wijzen door te melden dat zij bijvoorbeeld de groene lijn moeten volgen. Het gebruik van vloertape in combinatie met bordjes die ook de diverse afdelingen en kamernummers aangeven, zorgt ervoor dat mensen sneller de plek kunnen vinden waar zij moeten zijn. Dit is natuurlijk niet alleen erg handig in ziekenhuizen, maar in alle grote bedrijven en instellingen waar veel bezoekers komen die hun weg door het grote gebouw moeten vinden.

Diverse mogelijkheden

Uit de hierboven genoemde voorbeelden is al wel duidelijk geworden dat er diverse mogelijkheden zijn om vloertape toe te passen en het product is voor heel veel verschillende situaties geschikt. Doordat er heel veel producten zijn op dit gebied, is het voor u altijd mogelijk om uw boodschap door middel van deze tape duidelijk te maken. Bij Staandwerk.nl kunt u bijvoorbeeld kiezen voor:

  • producten voor vloermarkering
  • producten voor signalering
  • diverse vloerpictogrammen

Naast de hierboven genoemde opties, kunt u met de ruime in vloertape bijvoorbeeld ook een grote ruimte in verschillende vlakken delen, met voor ieder deel van de ruimte een andere functie. Doordat de diverse tapeproducten van Staandwerk.nl voorzien zijn van een antislip laag, zorgt het gebruik van deze producten ook nog eens voor meer veiligheid op de werkvloer. Door te kiezen voor een tape met een breedte van één meter en voorzien van een antislip laag, zorgt u er bijvoorbeeld voor dat mensen altijd een veilige ondergrond hebben om over te lopen. Met vloertape kunt u dus zorgen voor meer duidelijkheid en meer veiligheid op de werkvloer!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn