Gastouderbureau met aandacht voor ieder kind

Ben je op zoek naar kinderopvang? Bij gastouderbureau Snoesje ben je op het juiste adres. Ik ben zelf moeder van twee jongens en ik was al een tijdje op zoek naar een goede opvang op de dagen dat ik zelf werk. Ik wilde eerst kiezen voor reguliere opvang, maar ik merkte dat bepaalde facetten van die reguliere opvang me tegenstonden. Ik vond het toch allemaal wat onpersoonlijk. Daarom besloot ik om te kiezen voor gastouderschap. Op het moment dat die keuze gevallen was, liep ik ook meteen tegen gastouderbureau Snoesje aan, en daar ben ik nog altijd dankbaar voor. Om te beginnen zal ik even vertellen wat het verschil is tussen een gastouderbureau en ‘normale’ opvang. Een gastouderbureau werkt zoals de naam al zegt met gastouders. Je kunt als gastouder je eigen huis ter beschikking stellen om kinderen in de omgeving op te vangen. Het verschil met reguliere opvang is onder andere dat je te maken hebt met een kleinere groep kinderen. Bij gastouderbureau Snoesje worden bijvoorbeeld nooit meer dan vijf kinderen per gastouder opgevangen. Dat heeft als resultaat dat er veel meer persoonlijke aandacht is per kind. Bij reguliere opvang worden veel meer kinderen opgevangen. Het is allemaal wat grootschaliger en ook krijgen je kinderen te maken met wisselende begeleiders. Sommige mensen bepleiten dat dit er voor zorgt dat kinderen flexibeler worden en makkelijker met mensen leren omgaan. Maar uit menig onderzoek is inmiddels wel gebleken dat het tegenovergestelde het geval is. Kinderen die door een enkele gastouder worden opgevangen, leren zich beter te hechten en dat heeft een grote impact op de manier waarop die kinderen zich ontwikkelen. Even wat voordelen op een rijtje zodat je zelf kunt bepalen of het gastouderschap en het kiezen voor een gastouderbureau misschien wel iets voor jou is.

  • Gastouderschap bij Snoesje vind je in de omgeving Twente en de Achterhoek;
  • Bij Snoesje worden nooit meer dan vijf kinderen per gastouder opgevangen;
  • Gastouderbureau Snoesje werkt met bevlogen gastouders.

Gastouderbureau Snoesje helpt je met het kiezen van de juiste gastouder

Dat er veel voordelen kleven aan het kiezen voor opvang door een gastouder is voor mij heel duidelijk. Maar een voordeel dat ik toch niet onvermeld kan laten is het financiële aspect. Want wist je dat je door te kiezen voor een gastouderbureau wel honderden euro’s kunt besparen per jaar? Nou dan weet je het nu. Dat zijn echt mooie verschillen die je kunt ervaren. Toen ik besloot om te kiezen voor Snoesje heb ik meteen contact opgenomen. Er werd een afspraak gemaakt voor een intakegesprek waarin ik met een medewerker rond te tafel ben gaan zitten om eerst eens even te bespreken wat voor mij belangrijk was als het ging om opvang. Dat was een leuk gesprek en ook een zeer verhelderend gesprek waarin ik echt even bewust werd gemaakt van mijn kijk op opvang en wat mijn waarde precies zijn. Ook ligt er bij Snoesje veel nadruk op de speciale behoeften van het kind.

Ieder kind is anders

Ieder kind is anders en dat ziet gastouderbureausnoesje.nl maar al te goed. Een geschikte gastouder merkt dat op en kan daarom goed inspelen op de behoeften van het kind. Dat is erg belangrijk voor het kind en zorgt dat het kind zich veilig voelt. Ik woon zelf in de Achterhoek samen met mijn man en wij zijn allebei ontzettend blij dat we Snoesje hebben gevonden omdat deze zorg precies is wat wij van onze opvang verlangen. Als ouder wilt je ten slotte alleen maar het beste voor je kinderen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn