FUWA Consult functiewaardering

Functiewaardering is een belangrijk proces binnen een bedrijf. Dit gaat namelijk over het beoordelen en waarde toewijzen aan verschillende functies die binnen een bedrijf kunnen voorkomen. Daarnaast is de functie zelf van functiewaardering een manier om een bepaalde looncategorie te koppelen aan de specifieke functie van een medewerker. Dit hangt natuurlijk af van verschillende categorieën en het hangt ook af van het beoordelingsproces zelf. Een bedrijf dat gespecialiseerd is in functiewaardering is FUWA Consult. Dit bedrijf is zeer geschikt voor verschillende soorten organisaties die bijvoorbeeld aan het reorganiseren zijn of helemaal nieuw zijn. Daarnaast is het ook heel belangrijk goed te weten wat de methodes zijn van een consultancy bedrijf zoals deze. De functies worden op bepaalde categorieën getest. De volgende categorieën zijn bij functiewaardering van belang bij dit bedrijf:

  •  Specialisme
  •  Brede basis
  •  Onafhankelijk
  •  Maatwerk
  •  Persoonlijk

Deze verschillende criteria zijn om verschillende redenen van belang. Bijvoorbeeld de inhoud van een functie is zeer belangrijk aangezien sommige functies grotere verantwoordelijkheid eisen dan anderen. Daarnaast is niveau ook belangrijk omdat dit gaat om vooropleidingen en ervaring die iemand moet hebben. Alle criteria die hierboven zijn genoemd worden op een bepaalde manier getest.

Functiewaardering stappen

Als u naar de website gaat van FUWA Consult dan kunt u een pagina vinden met de diensten van het bedrijf. Hierbij wordt beschreven wat precies de methode is en deze wordt stapsgewijs uitgelegd. Als u naar de pagina gaat van de dienstverlening, dan vindt u een afbeelding met verschillende stappen. Deze gaan van 0 tot 6. Stap 0 is het stadium waarin u om de tafel gaat met een consultant en de gewenste uitkomst gaat bespreken. Hier kunt u ook de doeleinden van de functiewaardering bespreken, aangezien deze voor elke klant of bedrijf weer anders is. Als u heeft uitgestippeld wat u precies wilt bereiken dan wordt een plan van aanpak opgezet en deze wordt dan stapsgewijs uitgevoerd. Dit functiewaardering proces is erg praktisch en duidelijk. Daarnaast kunt u ook op deze pagina een overzicht vinden van de verschillende categorieën aan functies. Hierbij wordt ook een bepaald niveau toegewezen aan een functie. Dit niveau heeft dan weer betrekking op de beloning van een bepaalde functie. Het is belangrijk dat een functiewaardering goed wordt uitgevoerd. Op deze manier kan namelijk op een professionele manier een goede conclusie getrokken worden voor het werk dat een werknemer verricht. Iedereen krijgt dan precies de beloning die bij een bepaalde functie past. Het is erg belangrijk dat elk bedrijf dit goed op orde heeft omdat dit een fijne werksfeer creëert. FUWA Consult bekijkt elk bedrijf zorgvuldig en in overleg met u wordt de aanpak besproken die uitgevoerd moet worden.

Contact

Heeft u nog brandende vragen over de functiewaardering diensten? Schroom dan niet om contact op te nemen met FUWA Consult. Als u de functiewaardering van uw bedrijf wilt bespreken dan kunt u bijvoorbeeld vrijblijvend een gesprek aanvragen. Daarnaast kunt u natuurlijk ook eerst alle informatie lezen die op de website te vinden is. Hier staat namelijk alles heel duidelijk uitgelegd en kunt u eenvoudig lezen wat dit bedrijf voor u kunt doen. U kunt ook zien welke mensen er werken en welke klanten al een goede ervaring hebben gehad met dit bedrijf. Er zijn inmiddels aardig wat bedrijven die goed zijn geholpen door FUWA Consult. Maar als u nog een vraag heeft, kunt u altijd een email sturen en dan wordt u zo snel mogelijk geholpen. Heeft uw vraag haast? Neem dan telefonisch contact op met het bedrijf zodat u direct uw vraag beantwoord kunt krijgen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn