Eenvoudig informatie over 3d printing online vinden

3d printing is een hot topic: we horen en zien deze term steeds vaker voorbij komen. 3d printing is bijvoorbeeld regelmatig onderwerp van televisieprogramma’s, waarin wordt uitgelegd hoe dit vooruitstrevende proces in zijn werk gaat. Wie een 3D printer in actie ziet, kan zijn ogen bijna niet geloven. Het is dan ook heel bijzonder hoe met 3d printing relatief eenvoudig vele exemplaren van een driedimensionaal object gemaakt kunnen worden. 3d printing is nog steeds volop in ontwikkeling, waardoor men constant nieuwe ontdekkingen doet. Bijvoorbeeld op het vlak van filamenten, oftewel de materialen die men gebruikt in 3d printing om de gewenste objecten laag voor laag mee te printen. De filamenten worden om een soort spoel gewonden, verhit totdat ze vloeibaar zijn en vervolgens door de spuitknop van de 3d printer geperst om het object vorm te geven. Dit kan met verschillende soorten materialen gedaan worden, zoals met polypropyleen, nylon, plastic en hars. 3d printing is zelfs mogelijk met menselijk weefsel! Het is dan ook niet voor niets dat 3d printen vele mogelijke toepassingen heeft. Zo is het een ideale manier om modellen op schaal of mallen te maken. Ook in de medische wereld wordt 3d printing steeds vaker gebruikt; bijvoorbeeld om protheses te maken. Het mooie aan 3d printing is dat het op korte termijn ook op grote schaal beschikbaar kan worden. Doordat een 3d printer niet veel groter is dan een reguliere printer voor papier en inkt, kan deze ook in particuliere huishoudens gebruikt worden. Ook de kosten van 3d prints en 3d printers worden steeds lager. De kans is dus groot dat ook u over niet al te lange tijd eigenhandig kennis kunt maken met de vele voordelen van 3d printing! Kunt u niet wachten en wilt u alvast meer weten over deze vooruitstrevende technologie? Bezoekt u dan eens de website van Mela Project. Deze is geheel gewijd aan 3d printen en alle aanverwante onderwerpen. Er is zelfs een hele handige 3d printing wiki! Deze link brengt u meteen naar de website toe: https://www.mela-project.eu. Wilt u liever eerst meer weten over de verschillende onderwerpen die hier behandeld worden? Leest u dan verder in de volgende paragraaf.

Alles wat u altijd al wilde weten over 3d printing

Het maken van 3d prints wordt steeds populairder en voordeliger. Wilt u ook op korte termijn profiteren van de vele voordelen die deze technologie te bieden heeft? Dan doet u er goed aan zich alvast te verdiepen in de vele mogelijkheden en toepassingen. Brengt u een bezoek aan de website van Mela Project, dan kunt u onder andere meer te weten komen over de volgende aan 3d printen gerelateerde onderwerpen:

  • de technologie achter 3d printen
  • de gebruikte filamenten
  • bedrijven die 3d prints voor u maken
  • plekken om 3d printers te kopen
  • bouwpakketten voor 3d printers
  • verkooppunten van filamenten en onderdelen

De driedimensionale wereld verkennen!

Vindt u het leuk om zelf objecten te ontwerpen en te maken en denkt u dat u dit met een 3d printer gemakkelijker zult kunnen doen? Dan heeft u groot gelijk! Wilt u eerst kijken hoe het eindresultaat van een 3d print er eigenlijk uitziet, dan kunt u eerst een professioneel bedrijf een print laten maken van een object dat u voor ogen heeft. Op de website van Mela Project vindt u eenvoudig relevante adressen. Wilt u zelf een 3d printer kopen of zelfs bouwen met een speciaal hiervoor bestemde kit? Op de bovengenoemde website vindt u ook aanbieders van deze ingenieuze producten. Ook naar onderdelen en filamenten hoeft u niet lang meer te zoeken. Bezoek dus snel de website!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn