Betonplaten en hun functies

Betonplaten zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. In elke grote stad kom je na een paar stappen wel weer een aantal van deze platen tegen. Ook zien we dat in vrijwel elke industriële sector ontzettend veel betonplaten gebruikt worden. De populariteit van beton is eenvoudig te verklaren; het is heel simpel en goedkoop te produceren. Men neemt wat cement, voegt hier wat water aan toe en voilà; een betonplaat is geboren. De verhouding tussen water en cement bepaalt de kwaliteit van de plaat. Het is daarom belangrijk om te zoeken naar een leverancier die verstand heeft van zaken, zo ben je altijd verzekerd van betonplaten van uitstekende kwaliteit. Bij Simbeton koop je gemakkelijk en snel diverse soorten betonplaten. Het bedrijf is al meer dan vijftig jaar actief in de productie van prefab elementen en betontegels. Bij hen vind je dus gegarandeerd wat je zoekt! Betonplaten kunnen talloze functies vervullen en er worden diverse soorten geproduceerd. De belangrijkste hiervan zijn:

  • Agrarisch
  • Antislip
  • Sport
  • Terras

In de eerste plaats zie je betonplaten natuurlijk veel terug in de agrarische industrie. Het erf van een boerderij bestaat vaak uit een grote verzameling platen die zorgvuldig zijn samengevoegd. Het materiaal heeft het grote voordeel dat het niet wordt aangetast door chemicaliën of zuren. Zuren die zich bijvoorbeeld in het eten van de dieren bevinden kunnen de vloer niks maken. Het materiaal is daarom ideaal voor elke boerderij! Hiernaast zijn de betonplaten ook bestand tegen extreme hoge druk. Wanneer de boer met zware voertuigen over het erf naar zijn land rijdt zal het beton niet breken. Antislip betonplaten worden in de recreatieve sector veel toegepast. Het is belangrijk dat platen die buiten worden geplaatst voorzien zijn van antislip. Dit voorkomt dat men uitglijdt, wanneer men over de paden loopt na een zware regenbui. Dit type antislip plaat wordt daarom veel toegepast op campings of in sportparken. De vorige keer dat je vanuit je tent in de stromende regen naar het campingwinkeltje liep heb je deze vast wel zien liggen! Voor atleten is het natuurlijk essentieel om geen blessures op te lopen tijdens trainingen of na wedstrijden. Betonplaten met antislip kunnen met gerust hart worden geplaatst naast sportvelden of bij de kleedkamers. Soms ligt het hoofdgebouw van een sportvereniging bijvoorbeeld een stuk hoger dan de omliggende velden. De trap, van de velden naar het hoofdgebouw, kan dan perfect gemaakt worden van beton. De veiligheid van de sporters op het complex is hiermee gegarandeerd. Tot slot is het ook mogelijk om de betonplaten te gebruiken om een terras te maken in de achtertuin. Hiervoor worden speciale modellen geproduceerd die er heel anders uitzien dan een standaard plaat. Wil je meer informatie over de verschillende typen? Neem dan eens een kijkje op https://simbeton.nl/betonplaten.

Beton en gras?

De link tussen beton en gras is niet snel gelegd. Wanneer men denkt aan beton dan maakt in die gedachte de natuur vaak plaats voor grote grijze parkeerplaatsen. Toch kunnen de twee ook prima samenwerken. Grasplaten zijn speciale betonplaten met meerdere ronde openingen aan de binnenkant, waar gras door kan groeien. Zo houdt een bepaalde plek een natuurlijke uitstraling, terwijl de ondergrond in het vervolg zeer stevig is. Dit is een gigantisch voordeel wanneer men met dieren werkt, bijvoorbeeld met paarden. Wanneer paarden van de stal naar de wei moeten lopen kunnen deze zich bezeren aan deuken in het pad of kunnen ze schrikken van plassen water die dieper zijn dan ze hadden gedacht. Met betonplaten is dit niet langer het geval. De opening naar de wei is vanaf nu veilig voor de paarden en deze kunnen de overstap van het erf naar het gras eenvoudig maken zonder hiervan te schrikken. De grasplaten hebben niet alleen praktisch nut, ze zien er ook gewoon erg leuk uit! Hoe leg je de grasplaten precies? Je graaft een lange greppel waar de platen ingelegd kunnen worden. Vervolgens plaats je het beton en vul je alle platen weer met zand. Uiteindelijk zal het gras naar de betonplaten toegroeien, waardoor gras en beton samengaan! De mogelijkheden zijn eindeloos, al heel veel boeren en dierenliefhebbers hebben de overstap gemaakt!

Met beton sta je sterk!

Bij https://simbeton.nl/ kun je eenvoudig en snel tientallen soorten betonplaten bestellen. Ook levert dit bedrijf heel veel andere interessante producten, waaronder sleufsilowanden, betongoten en betonputten. Bestellen is heel eenvoudig en voordat je bestelt kun je geheel vrijblijvend een offerte aanvragen. Je weet dan direct wat je moet aanschaffen en hoeveel dat precies gaat kosten. Simbeton heeft al meer dan 50 jaar ervaring in het werken met beton, je kunt hier dus ook altijd terecht voor persoonlijk advies of een deskundig oordeel! Je kunt het bedrijf bereiken via de telefoon, maar ook door het online contactformulier in te vullen. Nadat je een aantal gegevens hebt ingevuld word je aanvraag goedgekeurd en kun je gelijk aan de slag! Je kunt natuurlijk altijd ook mailen naar de helpdesk als je met vragen zit! Bedenk dat het leveren van beton geen eenvoudig karwei is, hier gaat veel voorbereiding aan vooraf. Zorg dat de bezorging van de platen geen problemen oplevert om extra kosten te voorkomen. Wanneer je op een afgelegen locatie woont kan het slim zijn om de platen op een afgesproken punt op te halen. Wacht niet langer en neem vandaag nog contact op, je hebt dan binnen een paar werkdagen een persoonlijke offerte in handen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn