Ziekte van Lyme

Ziekte van LymeDe ziekte van Lyme, iedereen heeft er tegenwoordig wel van gehoord en ook iedereen weet wel dat dit veroorzaakt wordt door een tekenbeet. Toch bestaan er nog aardig wat misverstanden hierover en daar vertellen we jou graag wat meer over. Dat de teek de veroorzaker is van deze aandoening, dat is een feit en staat onomstotelijk vast. Lastiger is echter het vaststellen ervan. Veel mensen menen nog steeds dat je alleen maar hier last van kunt krijgen als je een rode kring hebt gehad om de tekenbeet heen. Dit is echter een groot misverstand. Ja, als je een rode kring krijgt om de beet, dan is eigenlijk wel met zekerheid te zeggen dat je de ziekte van Lyme krijgt. Maar krijg je dit niet, ook dan kun je ziek worden. Het vervelende is dat het dan veel lastiger te constateren is. Als je de symptomen op een rijtje ziet, dan zul je zien waarom:

  • stijve nek
  • hoofdpijn
  • koorts
  • spierpijn
  • vermoeidheid
  • gewrichtsklachten

Met andere woorden, het lijkt er eigenlijk net op alsof je griep hebt. Klachten kunnen bovendien ook komen en gaan, wat het toch voor jezelf lastig maakt om te constateren of je nu gewoon een griepje onder de leden hebt of dat je met de ziekte van Lyme te maken hebt.

Ziekte van Lyme vaststellen

Nu denk je waarschijnlijk: maar ik kan dan toch naar de huisarts gaan en deze kan dan met tests vaststellen of het al dan niet om de ziekte van Lyme gaat? Dat zou kunnen, mits ze hier gebruik maakten van de juiste testen. In veel gevallen is dat echter niet zo, met de huidige testmethodes wordt slechts de helft van de ziektegevallen opgepikt. Zo blijven er heel veel mensen over die zich niet goed voelen, maar waarbij uit de tests niet naar voren komt dat ze ziekte van Lyme hebben. Uit hun klachten komt dit wel naar voren, maar vaak blijven artsen dan toch in andere richtingen denken. Dit heeft tot gevolg dat je maar geen juiste diagnose krijgt en zonder goede diagnose is ook een goede behandeling natuurlijk erg lastig. Wat de juiste behandeling is, dat is overigens nog weer een heel ander verhaal, daar verschillen de meningen ook danig over. Maar zonder goede diagnostiek zal dit zeker niet van de grond komen. Het is dan ook zaak dat eerst maar eens de ziekte van Lyme onomstotelijk vastgesteld wordt.

Diagnose stellen

Als jouw huisarts de ziekte van Lyme bij jou niet heeft vast kunnen stellen, maar jij vermoedt zelf wel sterk dat dit is waar jij last van hebt, welke mogelijkheden heb je dan nog? Dan is het aan te raden om naar de Praktijk voor complementaire geneeskunde van HJ Nagel te gaan. Hier kun je terecht voor diverse zaken, waarover je alles kunt lezen op HJNagel.nl. Hier gaat het vooral even om de mogelijkheden met betrekking tot de ziekte van Lyme. Hoe kan dit nu hier wel vastgesteld wordt? Dat heeft te maken met het feit dat er een andere manier van diagnosticeren gebruikt wordt. In deze praktijk wordt namelijk gebruik gemaakt van de kennis en de methoden van bioresonantie. Dit blijkt ontzettend goed te werken bij het vaststellen van deze aandoening. Vervolgens kan op basis van de uitkomsten van het onderzoek een behandeling begonnen worden. Belangrijk is hierbij dat er zo vroeg mogelijk gestart wordt, omdat dit de meeste kans van slagen geeft. Ook van belang om te weten is dat het toch altijd sluimerend aanwezig blijft in het lichaam, dus periodieke nacontroles zijn nodig om de ziekte van Lyme echt onder controle te blijven houden.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn