Zakmes kopen: denk aan het gebruik

Nog altijd dragen veel mannen iedere dag een zakmes bij zich. Dat is helemaal niet zo verrassend: een zakmes is ontzettend handig wanneer je snel iets moet doorsnijden, uitknippen, losschroeven of openmaken. Wil jij een zakmes kopen? Dan is er één ding waar je goed op moet letten: waarvoor ga je het mes gebruiken? Om te bepalen of een zakmes bij je past, moet je eerst weten wat de toepassing gaat zijn. Welke toepassingen kan een zakmes hebben en aan welke eisen moet het mes dan voldoen?

  • Snijden van takken of touwen
  • Openen van verpakkingen of flesjes
  • Kleine klussen rond het huis

Ga je een zakmes kopen omdat je gaat kamperen? Dan weet je dat je terechtkomt in een ruige omgeving waar je veel van het mes gaat vragen. Voor die toepassing is het heel belangrijk dat het zakmes een gekarteld lemmet heeft, waarmee je eenvoudig door dikke takken of planken zaagt. Verder is het aan te raden om een zakmes te kopen dat beschikt over een vergrendeling. Wanneer je een tak wilt doorzagen, moet je veel kracht zetten. Wanneer je niet oplet, klapt het mes terug en kun je jezelf bezeren. Een mes met vergrendeling blijft altijd in een bepaalde positie staan, zo weet je zeker dat er geen ongelukken gebeuren. Wil jij een zakmes kopen om flesjes open te maken, of verpakkingen open te snijden? Zorg dan dat je in de eerste plaats beschikt over een flesopener, of een kurkentrekker. Deze worden vaak als extraatje aan luxe zakmessen toegevoegd. Verder is in dit scenario een glad mes juist praktischer, omdat je daarmee een mooie nette opening kunt maken. Het materiaal raakt niet verder beschadigd dan strikt noodzakelijk. Wil je wat inspiratie opdoen? Surf dan naar knifestore.nl. Daar vind je een grote collectie zakmessen, met elk hun eigen eigenschappen.

Zakmes kopen: prijs kwaliteit verhouding

Je kunt een zakmes natuurlijk ook gebruiken voor kleine klusjes in en rondom het huis. Daarvoor kan zowel een glad als een gekarteld lemmet handig zijn. Essentieel bij dit soort werk is de kwaliteit van het mes. Je gaat het zakmes niet kopen om dit dagelijks te gebruiken, maar het blijft een langere tijd op de plank liggen. Je wilt dan dat het materiaal degelijk is en het mes scherp blijft. Een duurder mes wordt in de regel gemaakt van duurzamer materiaal en wordt vaak geleverd met een messenslijper. Zo weet je zeker dat je het mes altijd kunt gebruiken, ook jaren na aankoop. De toepassing van een mes zegt dus alles over de kenmerken waar het aan moet voldoen. Over het algemeen geldt: hoe duurder het mes, hoe beter de kwaliteit. Dat wil niet zeggen dat je deze kwaliteit altijd nodig hebt. Voor een mes dat incidenteel gebruikt wordt, is het vaak slimmer om te kiezen voor een goedkoper model. Ben je benieuwd naar de verschillende opties? Ga dan naar bovenstaande site en bekijk het aanbod. Als je een zakmes wilt kopen, ben je hier aan het juiste adres!

Bewaar een oud zakmes voor later

Wil jij een nieuw zakmes kopen? Gooi je oude mes dan niet weg! In veel families wordt een zakmes traditioneel doorgegeven. Een oud mes kan na gebruik worden geslepen en opgeknapt. Het draagt dan voor altijd een stuk historie met zich mee. Dat maakt het een mooi geschenk voor een zoon of kleinzoon. Hoe langer een mes in de familie blijft, hoe meer dit waard wordt. In de loop der jaren ontstaat zo een indrukwekkend erfstuk. Kortom: ga jij een zakmes kopen? Bewaar het oude mes dan voor de toekomst!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn