Wilt u een monument kopen? We helpen u graag

Als u op hofstaetemakelaardij.nl kijkt dan vindt u er prachtige landhuizen, landgoederen, herenhuizen en villa’s. We hebben ons namelijk gespecialiseerd in de aankoop en verkoop van monumenten. Zodoende dat de waarde van deze huizen vele tonnen betreft. U kunt een monument kopen maar dat betekent wel dat u aan bepaalde regels gebonden wordt die niet voor andere koopwoningen gelden. Zo moet u vaak de ramen en deuren in dezelfde kleuren verven of een bijzondere tuin goed onderhouden. Wilt u een aanpassing maken? Dan hebt u er een aparte bouwvergunning voor nodig en dan hebben we het niet alleen over het maken van een uitbouw, maar ook voor de verbouwing van de huidige kamers. Bij het monument kopen komt dus nog heel wat kijken en we begrijpen daarom goed dat u liever een makelaar in de arm neemt die hier zijn werk van heeft gemaakt. Misschien hebt u al even op onze website rondgekeken en zijn er een aantal panden waar uw oog op is gevallen. We leiden u graag eens rond en willen u ook verder helpen bij het monument kopen. Ook voor de verkoop kunt u op ons rekenen. We plaatsen de woning graag op onze website en bemiddelen voor u met de makelaars van eventuele opkopers. Uiteraard zijn de verkoop en de aankoop altijd de belangrijkste werkzaamheden van een makelaar, en dat is ook het geval van de monumentenmakelaars van ons kantoor. Maar dat is zeker niet het enige waarvoor u onze hulp kunt inschakelen.

Bij het monument kopen komt nog heel wat kijken

Want als u aldus een monument kopen gaat, dan hebt u wellicht renovatieplannen. Een dergelijke aanvraag moet u bij de gemeente indienen en daar kan erg veel tijd overheen gaan. U wilt natuurlijk dat de aanvraag in een keer wordt goedgekeurd, anders bent u al snel vele maanden verder. Deze bureaucratische rompslomp kunt u daarom aan ons delegeren. Een rijksmonument aanschaffen heeft tevens nog heel wat voeten in de aarde. Het gaat om grove geldbedragen dus u wilt een monument kopen dat goed is onderhouden. U wilt niet teveel betalen maar u wilt ook niet al te ver onder de vraagprijs gaan zitten omdat anderen u dan kunnen aftroeven. Het is daarom erg belangrijk dat u tijdens het monument kopen een professionele makelaar in de arm neemt. Niet alleen om voor u te onderhandelen maar ook om een taxatie uit te voeren. Want wij kijken letterlijk in alle hoeken en gaten. Vinden we dat er iets niet in de haak is? Dan eisen we een verlaging van de vraagprijs. Of de huidige eigenaar moet ervoor zorgen dat de problemen zijn opgelost. Natuurlijk gaat alles in goed overleg maar het is u hopelijk wel duidelijk dat een goede taxatie voordelig kan uitvallen. Dit is overigens een gratis service die we verlenen als u een monument wilt kopen.

Op onze website kunt u ons huidige aanbod in de gaten houden

Hebt u nog vragen over het monument kopen, over onze werkwijze of wilt u bijvoorbeeld een taxatie of rondleiding aanvragen? Vul dan het formulier op onze website in. U kunt ook eens langskomen bij ons op kantoor. U vindt ons in Zaltbommel en dat is ook de regio waar wij verkopen. De aankoop van panden vindt bij ons plaats in een grotere regio van Nederland waaronder:

  • Vrijwel de gehele Randstad,
  • Zuid-Gelderland,
  • En het noorden van Noord-Brabant.

We plaatsen de woningen niet alleen op onze website. Het is misschien handiger om ons daarom te volgen via Funda of een sociaal medium zoals Twitter en Facebook.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn