Wat kun je allemaal met cloud opslag?

De cloud is een geheel nieuwe manier van werken die langzaam maar zeker zijn opmars maakt in professionele kringen. Voor iedereen die informatie moet delen, samen moet werken, documenten moet reviseren of controleren, ideeën uit wil kunnen wisselen en feedback wil ontvangen is cloud opslag een ideale oplossing. Tot nog toe was het altijd een vrij onoverzichtelijke bende als je in een groep online en/of digitaal aan een document of project wilde werken. Vaak was het hiervoor noodzakelijk bij elkaar te komen, zodat er overlegd kon worden, aantekeningen kunnen worden gemaakt en verbeteringen kunnen worden doorgevoerd. Met cloud opslag is het voor dit alles niet meer nodig in levenden lijve af te spreken: alles kan simpelweg digitaal en online worden geregeld. Hoe werkt cloud opslag dan precies? Door middel van cloud opslag wordt er door een derde partij een infrastructuur geleverd waarmee medewerkers en managers van jouw bedrijf online kunnen communiceren en documenten en data kunnen delen zonder dat ze daarvoor in dezelfde ruimte hoeven te zijn. Zo kunnen dus bijvoorbeeld teams van over de hele wereld samenwerken aan één project. Zo lang de medewerkers over de juiste inloggegevens beschikken, hebben ze toegang tot de voor hen belangrijke documenten. Cloud opslag zorgt er dus voor dat mensen efficiënter, sneller, creatiever, innovatiever, effectiever en socialer kunnen werken, wat de kwaliteit van het door jouw bedrijf geleverde werk natuurlijk alleen maar ten goede komt. Denk bij cloud opslag aan infrastructuren zoals Google Drive, OneDrive en zelfs Dropbox. Al deze applicaties maken het mogelijk documenten te creëren, te delen en gezamenlijk te bewerken, zodat iedereen altijd toegang heeft tot de laatste versie van het document. Vaak is het ook mogelijk in gedeelde documenten commentaar en feedback achter te laten en onderling te chatten en te overleggen. Zowel je collega’s en je data zijn dus altijd binnen handbereik met cloud opslag.

Hoe werkt cloud opslag precies?

Cloud opslag is meer dan de nieuwe IT-hype: het vertegenwoordigd een nieuwe werkcultuur, een nieuwe manier van omgaan met informatie, een nieuwe manier van teamwork en het delen van verantwoordelijkheden. Bij cloud opslag wordt er gebruik gemaakt van een externe fysieke infrastructuur, een extern datacentrum voor al jouw informatie, documenten, data, programma’s en applicaties. Hierdoor hoef je als bedrijf zelf niet meer te investeren in hardware of het bijbehorende dure onderhoud. Al die kosten zijn bij cloud opslag voor rekening van de aanbieder van de cloud computing service. Natuurlijk betaal je voor het gebruik van de door de aanbieder gecreëerde infrastructuur voor je software en data, maar het is stukken goedkoper dan de hele fysieke infrastructuur plus onderhoud onder eigen dak zelf moeten betalen. Daarbij komt dat je werknemers dankzij de cloud opslag technologie in hun werk tijd winnen, er minder miscommunicatie plaatsvindt, men efficiënter werkt, er minder geprint hoeft te worden voor bij vergaderingen en er meer onderlinge kruisbestuiving plaats kan vinden door de manier waarop informatie wordt gedeeld. Kortom, je werknemers worden efficiënter, effectiever en creatiever van werken met cloud opslag infrastructuur. Het mooie aan deze technologie is overigens ook dat wanneer een computer crasht, dit de informatie, data en documenten nauwelijks beïnvloed, omdat alle wijzigingen direct worden opgeslagen in de cloud, dus op het internet, dat met willekeurig welk apparaat toegankelijk is (mits je de juiste inloggegevens hebt, natuurlijk). Ben je zelf op zoek naar een aanbieder van cloud opslag services? Kijk dan niet verder dan Cloud uit Twente. Cloud uit Twente is een bedrijf dat zelf een complete cloud opslag infrastructuur heeft gebouwd en deze aanbiedt aan bedrijven en organisaties van allerlei formaat. Omdat ze deze cloud zelf hebben gebouwd, zijn de mensen van Cloud uit Twente perfect in staat om je te helpen bij het overstappen naar hun cloud opslag systeem. Tevens kunnen ze je medewerkers 24 uur per dag, 7 dagen per week ondersteunen bij het gebruik van deze cloud opslag. Op hun website (ClouduitTwente.nl) noemt Cloud uit Twente enkele nuttige en innovatieve functionaliteiten van de cloud oplossingen die ze bieden, zoals:

  • Private cloud oplossingen
  • Hosted desktop cloud oplossingen
  • Cloud applicatie streaming
  • Cloud exchange online
  • Cloud back-up
  • Cloud filebox
  • Cloud anti-virus
  • Cloud anti-spam

Zoals je ziet zijn een paar van de belangrijkste kenmerken, eigenschappen en aspecten van cloud opslag aanwezig in dit lijstje: direct streamen, online uitwisseling, het maken van back-ups, het delen van documenten op één plek en de ingebouwde veiligheidsmaatregelen in de vorm van anti-virus en anti-spam voor de cloud.

De voordelen van Cloud uit Twente

Natuurlijk is het verstandig een vergelijkend waren- en/of dienstenonderzoek te doen voordat je een definitieve beslissing neemt voor het overstappen naar cloud computing. Wanneer je de overstap overweegt en er klaar voor bent om je bedrijf officieel en definitief de 21e eeuw in te loodsen, dan is het zeker de moeite waard om de diensten van Cloud uit Twente te overwegen. Aangezien zij hun cloudoplossingen geheel zelf hebben geconstrueerd en getest, zijn zij perfect in staat advies te geven, te ondersteunen en bij te staan waar nodig. Bovendien garanderen ze kwaliteit voor je werknemers en veiligheid voor je data, documenten en bestanden. Voor meer informatie over de diensten en producten van Cloud uit Twente kun je terecht op hun website. Tevens kun je daar een offerte aanvragen of hun contactgegevens vinden, mocht je nog persoonlijk advies willen over jouw specifieke situatie en mogelijkheden. De cloud is het nieuwe werken: ga ervoor!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn