Gebruik van containers

KTK - ContainersIn Nederland wordt heel veel gebruikt gemaakt van grote containers. Ze worden gebruikt om vracht te vervoeren, om goederen in op te slaan, of om afval in te dumpen. Zonder containers zou het leven er heel anders uitzien. Wanneer men praat over een echte container, dan bedoelt men geen vuilnisbak. In de volksmond worden de grijze en groene afvalbakken voor het gemak ook wel containers genoemd. Een echte container is een grote metalen bak, waarin diverse producten kunnen worden opgeslagen. Er zijn diverse soorten bakken:

  • open en gesloten volumecontainers
  • portaalarm containers
  • kippercontainers
  • met kabel-, ketting en haakarmopname
  • zeecontainers

Open en gesloten volumecontainers worden met name gebruikt voor het opslaan van bepaalde soorten afval. De container kan openstaan wanneer het afval wordt gedumpt, of gesloten zijn tijdens het transport. Waarschijnlijk is iedereen wel eens op een vuilstortplaats geweest. Hier staan vaak een groot aantal volumecontainers waar de verschillende grondstoffen in gestort kunnen worden. Zo is er vaak een bak voor hout, een bak voor metalen, en een bak voor grofvuil. Deze containers worden op verschillende tijden geleegd en worden dan vervoerd naar de afvalverwerking. Een andere soort container is de portaalarm container. Deze kunnen op een voertuig worden geplaatst en vervolgens omgekiept worden. Dit kan helpen om grote hoeveelheden grondstoffen snel en eenvoudig uit te laden. Deze typen worden veel gebruikt in de bouw, maar bijvoorbeeld ook om grondsoorten te vervoeren. Duizenden kilo’s zand of potgrond kunnen op deze manier eenvoudig verwerkt worden. Een kippercontainer is eigenlijk de grote broer van de portaalarm container. Het verschil zit hem met name in de lengte van de bak. Bij een kippercontainer is deze bak veel langer en ook een aanzienlijk stuk hoger. Hierdoor kan meer materiaal vervoerd worden. Het mechanisme blijft hetzelfde, de containers kunnen worden gekanteld om zo de goederen te dumpen. Er zijn ook containers die met kettingen of haken versleept kunnen worden. Dit wordt respectievelijk kabelarm opname en kettingarm opname genoemd. Dit is bijvoorbeeld erg handig wanneer containers een stuk door de lucht moeten reizen om op hun bestemming aan te komen. Een zeecontainer is met name geschikt voor vervoer over zee. Deze zijn bestand tegen de schokken van het water en kunnen ook makkelijk om een schip worden geladen. Een zeecontainer moet een speciale keuring ondergaan, de CSC-keuring. Deze keuring geldt voor vijf jaar en moet daarna herhaald worden. De herkeuring is dan maximaal 24 maanden geldig. Zonder goede keuring kan werking met een container erg gevaarlijk zijn.

Waar worden containers ingezet?

Containers worden ingezet op tal van plaatsen in ons land. In de eerste plaats worden ze natuurlijk gebruikt door de afvalinzamelingbedrijven. Deze gebruiken containers om snel grote hoeveelheden afval binnen te krijgen en deze vervolgens snel te verwerken. Dit afval komt vaak van de vuilstortplaats, waar het eerst geruime tijd wordt opgeslagen voor het wordt vervoerd. Een tweede groep zijn de recyclingondernemingen. Misschien bent u vroeger wel eens in aanraking gekomen met dit type container. Vaak stond er op basisscholen of ergens in het dorp de oud papier container. Kinderen mochten dan al het oud papier van thuis meenemen en dit in de grote bakken gooien. Als kind was dit ontzettend leuk om te doen! Na een aantal dagen waren de bakken ook plotseling weer verdwenen. De oud papier containers waren een eerste stap in het aanleren van het belang van recycling. Ook de gemeente en de Rijksoverheid zetten veel containers in. Dit doen zij met name om de belangen van de publieke zaak te behartigen. Er worden met name artikelen versleept die bijdragen aan de kwaliteit van leven in een bepaalde streek. Denk hierbij aan lantarenpalen, verkeersborden of verkeerslichten. Bij de lokale gemeente moet met name goed oppassen dat men opslag gebruikt van een betrouwbare aanbieder. Wanneer iets misgaat kan dit grote gevolgen hebben. Dit slot maken natuurlijk ook bedrijven in de logistiek en het grondverzet gebruik van containers. De bakken moeten van A naar B worden gebracht, maar moeten vervolgens ook weer een nieuwe bestemmingen krijgen. Omdat er in een gebruikte container ook grote hoeveelheden grond kunnen worden vervoerd is ook deze sector zeer geïnteresseerd in containeropslag.

Goed materiaal is het halve werk

Bij een lastige transportklus moet u op het materiaal kunnen vertrouwen. Het is daarom altijd belangrijk om deze belangrijke producten te laten leveren door een bedrijf met veel ervaring. Online zijn erg veel bedrijven te vinden die actief zijn in de containerbouw. Een voorbeeld hiervan is KTK. KTK bestaat al meer dan 25 jaar en heeft duizenden containers geproduceerd. Bij KTK zijn allerlei soorten en maten te bestellen, deze worden dus geleverd op de manier zoals de klant dat wil. Dankzij haar uitgebreide ervaring in het werkveld is dit bedrijf nu een uiterst betrouwbare partner geworden voor al uw transportklussen. Op de website vindt u nog veel meer informatie over dit bedrijf en bakken die zij aanbiedt. Dit zijn stuk voor stuk kwalitatief hoogstaande bakken die erg duurzaam zijn. Niet alleen voor de verkoop wordt u geholpen, maar wanneer er toch iets niet helemaal naar wens zou zijn kunt u altijd weer terecht. U wordt dan direct geholpen door een van de betrouwbare medewerkers. Zij behandelen problemen op een individuele basis en staan altijd stil bij de unieke casus die ze voorgeschoteld krijgen. Bent u dus op zoek naar een nieuwe container, surf dan binnenkort eens naar deze website voor alle details en meer informatie!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn