Wat kan goede time management je opleveren?

Je staat er doorgaans niet zo bij stil, maar een goede time management kan je heel veel rust en overzicht opleveren, zowel op je werk als in je privé-leven. Als jij zo iemand bent die het altijd veel te druk heeft en die constant lijstjes in zijn hoofd maakt van alles wat je nog moet doen, dan is een cursus time management van Tijdwinst.com echt iets voor jou. Tijdens zo’n cursus leer je namelijk hoe je je tijd zo in kunt delen dat je veel meer tijd overhoudt, en je tegelijkertijd meer gedaan krijgt. Dit klinkt veel mensen als muziek in de oren, en niet voor niets is deze cursus zo populair. De praktische tools en technieken die je daar meekrijgt kun je zowel thuis als op je werk toepassen, waardoor je veel meer rust ervaart. Als je bij Tijdwinst.com aanklopt voor een cursus time management dan heb je daar verschillende opties in. Je kunt deze cursus namelijk zowel in je eentje boeken als met een groep collega’s, oftewel In Company. Zeker als de hele afdeling kampt met een hoge werkdruk is deze In Company variant erg aan te raden. Als jullie namelijk allemaal dezelfde cursus hebben gevolgd, snapt iedereen in het vervolg waarom jij dingen op een bepaalde manier aanpakt. Iedereen past dan immers dezelfde technieken toe, en dezelfde manier van plannen.

Professioneel dingen uitstellen

De kunst van goede time management is dat je je niet langer laat opjagen door alles wat je nog moet doen. Deze dingen zullen er namelijk altijd zijn. Zeker als je ondernemer bent is je agenda nooit leeg, en wachten er altijd klusjes die je nog moet doen. Als jij echter op een rijtje zet wat je nog moet doen en hoeveel tijd je daarvoor nodig hebt dan wordt het makkelijker om te plannen. En als jij weet wanneer je die ene taak hebt ingepland dan geeft het je op dit moment rust. ‘Professioneel dingen uitstellen’ wordt het ook wel genoemd, omdat je heel bewust een moment kiest wanneer je deze taak gaat uitvoeren en er nu dus niet aan hoeft te denken.

Wat leer je tijdens een cursus time management?

Tijdens de praktische cursus time management leer je allemaal technieken die het jou makkelijk maken om te plannen, en je ook daadwerkelijk aan die planning te houden. Dit betekent overigens niet dat er geen ruimte meer is voor impulsiviteit, integendeel. Een goede planning creëert juist ruimte voor onverwachte dingen. Tijdens de cursus leer je onder andere het volgende:

  • Hoe je kunt focussen op resultaat
  • Hoe je je e-mails, documenten en bestanden slim kunt ordenen
  • Hoe je meer balans krijgt tussen werk en privé
  • Hoe je productiever kunt zijn zonder gestresst te raken
  • Hoe je op constructieve wijze ‘nee’ kunt zeggen

Al deze zaken samen gaan jou helpen meet grip te krijgen op je werk en je agenda. Als je ze allemaal toepast zul je merken dat jouw manier van time management veel efficiënter wordt, en dat je veel meer gedaan krijgt. Tegelijkertijd heb je juist meer vrije tijd, en is er ruimte voor impulsiviteit. En dat klinkt veel ondernemers als muziek in de oren, jou ook?

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn