VPS, Virtual Private Server

transip - VpsWie gaat zoeken naar informatie over het zelf bouwen van websites, komt ongetwijfeld op een bepaald moment de afkorting VPS tegen. Waar staat dit voor en wat houdt dit in? De afkorting staat voor Virtual Private Server en het heeft betrekking op de opslag van digitale gegevens die op internet staan. Het online plaatsen van zaken lijkt misschien heel anders, maar in feite werkt het net als met het bewaren van gegevens op je eigen computer. Alles moet ergens opgeslagen worden en dat gebeurt bij sites op bijvoorbeeld een VPS, zoals dat bij een computer of laptop op de harde schijf of een ander opslagapparaat gaat. Je hebt dus een server nodig om jouw gegevens vast te kunnen leggen als je een eigen website wilt beginnen. Je kunt dit op verschillende manieren regelen, namelijk door zelf een fysieke server aan te schaffen, door te kiezen voor een webhostingservice of door dus gebruik te maken van VPS. Dit laatste biedt je het voordeel van beide andere opties. Je beschikt over meer mogelijkheden dan wanneer je enkel voor een webhostingservice zou kiezen, maar je hoeft niet zelf een fysieke server te kopen.

Hoe werkt VPS

Het is nu globaal duidelijk wat een VPS is, maar hoe werkt dit nu eigenlijk? In feite is het zo dat je een deel van een fysieke server huurt van een bedrijf, zij knippen als het ware deze hardware op in verschillende delen en verhuren deze delen als kleine virtuele servers aan verschillende personen. Dit geeft jou de mogelijkheid om bijvoorbeeld je domeinnamen op één plek onder te brengen en zo je eigen webhostingserver te creëren. Je bent dan niet meer afhankelijk van een webhost. Heb je een VPS, dan kun je zelf software updates regelen en de gebruikte software uitkiezen, je kunt zelf het OS bepalen en het beheer heb je ook helemaal in eigen hand. De verhuurder van het fysieke serverapparaat zorgt enkel voor het onderhoud van de hardware. Dit levert jou verschillende voordelen op. Zo heb je op deze manier veel meer mogelijkheden en zelfstandigheid, zonder dat je hiervoor eigen hardware aan hoeft te schaffen. Je bespaart daardoor op de kosten en dat is natuurlijk altijd een prettig gegeven. Als je dus niet bang bent om je te verdiepen in de mogelijkheden die VPS biedt en de manier waarop je hiermee aan de slag kunt gaan, dan is dit dus een uitstekende optie voor jouw websites.

Regel het bij TransIp

Zie jij het wel zitten om zelf met VPS aan de slag te gaan en zo meer controle te hebben over software, OS en andere beheerszaken? Dan moet je zeker eens een kijkje nemen bij TransIp. Zij bieden namelijk de mogelijkheid aan om bij hen VPS af te nemen en zij zijn een uitstekende keus op dit gebied. Zij bieden namelijk niet alleen deze mogelijkheid, je kunt bij hen ook terecht voor veel meer producten op het gebied van websites, zoals:

  • het registreren van je domeinnaam, met daarbij de keus uit meer dan 450 extenties
  • het laten regelen van de webhosting
  • het zorgen voor een beveiligde verbinding, door middel van een SSL-certificaat
  • het regelen van stack, voor voldoende opslagruimte

Ook als je dus niet zelf aan de slag wilt gaan met serversoftware en dergelijke, ben je bij TransIp toch aan het juiste adres voor het beginnen met of het werken aan je eigen website. Zij bieden verschillende producten hiervoor, bovengenoemde zijn slechts een paar voorbeelden van wat zij te bieden hebben. Ben je op zoek naar een aanbieder van VPS of een andere internetdienst, dan kun je dus heel goed bij TransIp terecht.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn