Voorkom lage rugpijn

Heeft u vaak last van lage rugpijn? Dan weet u als geen ander hoe vervelend, en voornamelijk ook beperkend, dat is. U moet altijd uitkijken wat u doet en hoe u het doet. Lage rugpijn gaat ook niet zomaar over. Dit komt doordat de pijn er langzaam maar zeker insluit. Wanneer u dus lage rugpijn heeft is het probleem vaak al veel groter en heeft u deze klachten al langer. Er is ook weinig te doen tegen lage rugpijn. U kunt pijnstillers slikken, maar dit neemt het probleem niet weg. Wij raden u dan ook zeker aan om zodra u last heeft van lage rugpijn hiermee naar een dokter te gaan. Hij of zij kan u dan vertellen wat de oorzaak hiervan is en hoe u erger kunt voorkomen. In de meeste gevallen zijn de klachten van tijdelijke aard en zal de dokter u ook kunnen vertellen wat u kunt doen tegen de pijn. In veel gevallen is het verstandig om rust te nemen. U mag dus geen zware lichamelijke inspanningen doen. Doet u fysiek werk? Dan zult u zich ziek moeten melden totdat u van de lage rugpijn af bent. Merkt u al enige tijd dat u pijn heeft in uw rug en vermoedt u dat het komt door de werkzaamheden die u uitvoert? Maak hier dan werk van en wijs uw werkgever hier op. Er zijn verschillende dingen die hij of zij kan doen om het werk voor jou beter te maken. Hiermee helpt u niet alleen uzelf, maar ook uw collega’s. Zij hebben dan misschien nog geen klachten (of vertellen dit niet aan u), maar ook zij kunnen deze ontwikkelen. Een bedrijf zoals Step zorgt ervoor dat er voorzorgsmaatregelen genomen worden om het werk beter te maken. Dit doen zij in vier verschillende stappen:

  • onderzoek
  • preventief trainen
  • preventie in bedrijf
  • individuele training

Tijdens de onderzoeksfase wordt er gekeken naar de oorzaak van bijvoorbeeld uw lage rugpijn, maar ook wordt er gekeken naar wat voor werkzaamheden er uitgevoerd worden en met name ook hoe het personeel dit doet. De mensen van Step zullen al snel zien of dit goed of slecht uitgevoerd wordt. Veel mensen weten bijvoorbeeld niet hoe ze moeten tillen en dit kan leiden tot uiteenlopende problemen. Zij zorgen er dus voor dat deze voorkomen worden.

Omgaan met lage rugpijn

Wanneer u last heeft van lage rugpijn, dan weet u hoe vervelend en beperkend dit is. U kunt uw werkzaamheden niet meer uitvoeren, maar ook in het dagelijks leven zult u beperkt worden in wat u kunt doen. Dat kan heel frustrerend zijn. Daarnaast is lage rugpijn een vervelende soort pijn die in de meeste gevallen de hele dag blijft hangen. Bij de meeste mensen is het een doffe pijn die constant aanblijft. Er zijn maar weinig mensen die bij lage rugpijn de klachten omschrijven als stekende pijn. Is dit bij u wel het geval? Dan is het noodzakelijk dat u hier zo snel mogelijk mee naar de dokter gaat. Uiteraard moet u dat ook met andere soorten lage rugpijn doen, maar stekende pijn is nooit een goed teken. Zeker in de rug. Heeft u slechts af en toe last van lage rugpijn. Zorg dan dat u erger voorkomt. Met Step wordt dat heel makkelijk. Nadat zij hun onderzoek gedaan hebben zullen zij met een plan komen om de werkzaamheden in het bedrijf makkelijker te maken voor het personeel. Hierin wordt dus een preventieve training voor opgesteld. Zij zullen u laten zien hoe u op de juiste manier producten tilt en ook bij andere fysieke bezigheden op de werkvloer laten zij u zien hoe u dit het beste kunt doen zonder dat u daar lichamelijke klachten aan overhoudt. Wanneer zij dit plan hebben opgesteld en met u hebben doorgenomen wordt het doorgevoerd in het bedrijf. U kunt hier al direct verschil van merken. Zo zullen lichamelijke klachten minder zijn en kunt u de werkzaamheden vaak beter uitvoeren.

Laat lage rugpijn niet beperkend zijn

Leven met pijn is vervelend. Het kan u in veel dingen beperken en dat wil u niet. Lage rugpijn wordt dan bijvoorbeeld ineens ook heel vervelend tijdens normale dingen als boodschappen doen. Een activiteit die u waarschijnlijk nooit als fysiek zwaar heeft gezien. Ook in het dagelijks leven kunt u fysieke werkzaamheden natuurlijk verkeerd uitvoeren. Wanneer u dat op de werkvloer niet juist doet, dan zult u dit elders ook fout doen. Dit kan problemen zoals lage rugpijn een stuk erger maken. Gaat u binnen uw bedrijf met Step aan de slag? Kijk dan ook eens naar de bewegingen die u in het dagelijks leven maakt. Er is een grote kans dat u hier ook verbeteringen kunt maken. Daarom besteedt Step ook tijd aan individuele training. Daarbij wordt dus niet alleen gekeken naar de dingen die u kunt verbeteren op de werkvloer, maar ook op andere gebieden in uw leven. Dit zal een groot verschil voor u maken en de lage rugpijn is in de meeste gevallen dan snel verdwenen. Blijft u er last van houden? Bezoek dan ook een dokter die u kan helpen met het bestrijden van de pijn. Ook hij of zij heeft misschien handige tips voor u die het voorkomen van (ergere) rugpijn kunnen voorkomen. Wilt u meer weten over Step en hoe zij u kunnen helpen? Neem dan eens een kijkje op de website en maak een afspraak!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn