Verpakkingen food

Wierdenseverpakkingen - verpakkingen foodDe mens kan heel veel verschillende soorten materialen maken. Deze materialen worden gebruikt voor allerlei verschillende soorten dingen. De mens produceert zelf materialen, maar gebruikt ook producten zoals hout voor het maken van bijvoorbeeld meubels. Door het gebruiken van allerlei verschillende grondstoffen is de mens erin geslaagd over de hele wereld gebouwen te bouwen, maar ook om voedsel te verspreiden over de hele wereld. Voedsel wordt allang niet meer genuttigd waar het is verbouwd en mede dankzij de goede mogelijkheden om het voedsel te verpakken en te vervoeren, is het mogelijk om aan de andere kant van de wereld verse groenten en fruit te eten. Dit is in de eerste plaats mogelijk door het gekoelde transport, maar ook de verpakking van het voedsel heeft een belangrijke functie. Door voedingsmiddelen luchtdicht te verpakken kan er geen zuurstof bij komen en is het mogelijk om ze veel langer te bewaren. Groentes kunnen bijvoorbeeld worden ingemaakt in een pot, die wordt afgesloten waarna het voedsel nog jaren goed kan blijven. Verpakkingen voor food zijn er in zoveel verschillende soorten en maten dat er altijd wel een goede manier is om een product in te pakken. In de meeste gevallen wordt er voor verpakkingen voor food gekozen om ze goed en vers te houden. Er zijn echter ook verpakkingen voor food die speciaal zijn gericht op het heel houden van het product of juist om het bij elkaar houden van verschillende losse onderdelen. Niet alle verpakkingen voor food hebben dezelfde functie. Daarom worden ook niet alle verpakkingen van dezelfde materialen gemaakt. Welk materiaal er wordt gebruikt voor de verpakking heeft alles te maken met de inhoud. Het doel van de verpakking moet aansluiten op het product en wanneer er meerdere doelen zijn, kan ook voor verschillende verpakkingen worden gekozen.

Verschillende soorten verpakkingen voor food

De meeste verpakkingen voor food hebben meerdere functies. Daarom bestaan de meeste verpakkingen voor food ook uit meerdere onderdelen. Ten eerste is een belangrijke functie van verpakkingen voor food het vers houden van het product. Als je bijvoorbeeld een rol koekjes koopt, wil je dat deze minstens een week na aankoop nog te nuttigen zijn. Daarom is de verpakking van de koekjes van plastic gemaakt. Plastic laat geen lucht door, waardoor de koekjes niet slof worden. Andere producten worden echter verpakt in andere materialen. De verpakkingen voor food dat langer bewaard moet kunnen worden, zoals ingemaakte groentes en fruit, zijn vaak van blik of glas gemaakt. Wanneer zuurstof geen invloed heeft op het product, kan ook worden gekozen voor een verpakking van karton of papier. Vaak wordt echter een combinatie gekozen. Een voorbeeld is de verpakking van muesli. Dit product wordt eerst verpakt in een plastic zak, die vervolgens in een doos wordt gestopt. Het plastic zorgt ervoor dat de muesli vers blijft en nog lang na openen kan worden gegeten. Alleen de zak geeft echter geen stevigheid aan het product. De verpakking moet in dit geval ook de inhoud beschermen. Een kartonnen doos kan er niet voor zorgen dat de muesli vers blijft en lekker knapperig, maar kan wel bescherming bieden. Daarom wordt voor deze verpakkingen voor food gekozen voor twee verpakkingen. Karton heeft daarnaast ook nog een voordeel. Een kartonnen doos heeft een groot oppervlak, waarop duidelijk kan worden gedrukt wat de inhoud is. Wanneer je muesli wilt kopen als klant wil je natuurlijk het lekkerste product uitzoeken en door bijvoorbeeld een smakelijk plaatje op de doos te zetten zorgen bedrijven ervoor dat consumenten voor hun product kiezen.

Wierdense verpakkingen

Als je op zoek bent naar goede verpakkingen voor food, bijvoorbeeld op maat gemaakte verpakkingen, dan kun je het beste eens op www.wierdenseverpakkingen.nl kijken. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van allerlei verschillende soorten verpakkingen, materialen en hulpmiddelen om producten en goederen te verpakken. Je kunt er onder andere terecht voor:

  • Vouwdozen
  • Tape
  • Folie
  • Dispensers
  • Omsnoeringsband en toebehoren
  • Zakken
  • Hoezen
  • Pallets
  • Kokers

Onder vouwdozen worden bijvoorbeeld golfkartonnen dozen gerekend. Deze kunnen wit of bruin worden geleverd en ook bedrukt of onbedrukt. Er zijn veel verschillende mogelijkheden en deze dozen worden op maat gemaakt. Daarnaast zijn er verschillende verpakkingen voor food die speciaal zijn ontworpen voor het vers houden van etenswaren zoals vlees en vis. Ook zijn er massief kartonnen dozen te krijgen, bijvoorbeeld met een venster van folie en ook kunnen deze verpakkingen voor food worden voorzien van een laklaag. Wat betreft het afsluiten van de verpakkingen voor food kun je voor verschillende materialen kiezen. Zo kun je bij Wierdense verpakkingen terecht voor tape om bijvoorbeeld dozen mee af te sluiten. Je kunt hier kiezen uit Masking Tape, papieren plakband, PVC tape, PP tape en nog veel meer. Ook worden er speciale dispensers aangeboden om de tape goed te kunnen gebruiken. Wanneer de verpakkingen voor food beter of sterker moeten worden afgesloten kun je echter ook voor omsnoeringsband kiezen. Dit band zorgt voor een extra veiligheid, waardoor de verpakking niet snel geopend kan worden en veel gewicht kan dragen. Daarnaast worden er nog verschillende andere soorten verpakkingen voor food en bijbehorende producten verkocht. Wierdense verpakkingen zorgt voor een snelle levering van de bestelling en hierdoor kun je snel aan de slag met het verpakken van je producten. Of het nu gaat om een kleine hoeveelheid op maat gemaakte dozen of om een grote bestelling, je kunt altijd terecht op www.wierdenseverpakkingen.nl voor meer informatie.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn