Veilingen waren nog nooit zo leuk!

Wat achtergrondinformatie kan geen kwaad: ik ben altijd al een koopjesjager geweest. Ik schaam me bijna om toe te moeten geven dat ik de wekker altijd behoorlijk vroeg had staan voor allerlei soorten rommelmarkten. Dit heeft gelukkig niet al te lang geduurd aangezien een paar vrienden van me mij aanraadden voortaan veilingen te gaan bezoeken. Veilingen bleken perfect voor mij: zelf bepalen hoeveel je betaalt, eindelijk zaken van goede kwaliteit en natuurlijk de spanning van steeds hoger bieden tot dat perfecte meubelstuk of die ontzettend coole computer eindelijk van mij was. Toch begon ik ook twijfels te krijgen bij het constant bezoeken van veilingen. Steeds vaker kwam ik erachter dat ik niet geïnteresseerd was in een groot deel van de aangeboden spullen, waardoor ik soms hele dagen verspilde aan wachten op wat ik wilde. Toen ik op een dag die muffe veilingzaal verliet vroeg ik me toch wel af: “zijn veilingen toch niets voor mij”? Maar toen iemand mij over nbd-auctions.com vertelde wist ik meteen: ik keek op een verkeerde manier naar veilingen! Deze site heeft namelijk alles waar ik een kick van krijg op een veiling: de spanning van het bieden was terug, de glans van het eindelijk ophalen van het specifieke product wat ik wilde keerde eindelijk terug. En dat alles vanuit het comfort van mijn eigen huiskamer: met een kop koffie vanuit de luie stoel had ik weer de tijd van mijn leven!

Wat wil je nog meer dan zulke veilingen?

Ik was zelf ontzettend onder de indruk over wat nbd-auctions.com te bieden had. Dingen die ik op ouderwetse veilingen bijvoorbeeld erg miste was:

  • De simpele afhandeling: geen gezeur nadat ik de hoogste bieder was
  • Altijd iemand bereikbaar voor klachten of opmerkingen
  • Een overzicht van alle aangeboden spullen
  • Geen problemen in de omgang met andere bieders

Nbd-auctions.com biedt al deze dingen wel aan. En natuurlijk is het ook ontzettend prettig dat het bieden gewoon vanaf thuis kan gebeuren. Andere mensen die wel eens op een veiling komen zullen het met me eens zijn als ik zeg dat de sfeer en spanning die in dat soort zalen hangt wel het laatste is wat je gaat missen nu al het veilen online gebeurt. Plus, het is ongelooflijk hoe makkelijk het hele proces in via de site. Je hoeft alleen een account te maken, wat zelfs helemaal gratis is, en je kunt meteen gaan bieden op elke zaak waar je maar geïnteresseerd in bent.  Vorige week kocht ik nog een prachtig horloge voor een spotprijs, wat natuurlijk het geweldige is aan veilingen. Het prettige van nbd-auctions.com is dat je een maximumbedrag kan aangeven, wat de computer biedt wanneer je lagere bod overboden wordt. Wie had er gedacht dat veilingen zo makkelijk konden zijn dat er niet eens meer iemand aanwezig bij hoeft te zijn. Ook dat is het geweldige gemak van de online veilingen op nbd-auctions.com. Gekochte spullen zijn gemakkelijk op een vaste datum af te halen en kleine pakketjes kunnen ook simpelweg via de post worden verstuurd. Dit gemak vind je eigenlijk nergens terug. Het is overigens ook mogelijk om naar Bergen op Zoom te komen om toch een van de ‘echte’ veilingen bij te wonen, waar met biedcomputers gewerkt wordt. Ideaal voor diegenen die toch te veel van het ouderwetse idee van de veiling houden.

Zelf je spullen kwijt

Als fan van veilingen ben ik zelf ook altijd geïnteresseerd in de andere kant van de veiling. Ik heb zelf ook over de jaren heen veel geveild, vooral het spul wat ik eerder op veilingen kocht en toch niet zo bleek te bevallen. Maar jaren op rommelmarkten hebben me toch verrassend weinig opgeleverd. Het blijkt dat wanneer je alleen elke Koninginnedag met je kleedje op straat zit je toch vrij weinig mensen kan bereiken, hoe hoog de kwaliteit van je spullen ook mag zijn. Wat was ik dan ook blij verrast toen ik er achter kwam dat ik op nbd-auctions.com zelf ook mijn spullen kon gaan veilen! Het was een kwestie van een kort mailtje naar info@nbd-auctions.com en binnen no-time kon ik mijn eigen zaken ook gewoon kwijt via de site.  Het is ongelooflijk hoe snel het gaat wanneer ongeveer 20000 mensen elke maand langs je spullen op een website scrollen.  Een ding weet ik zeker, op de rommelmarkt had ik dat wel kunnen vergeten. Het grootste probleem van het ouderwetse idee van veilingen was voor mij eigenlijk de ervaring zelf. Ik vind dat een koopervaring moet zijn zoals de klant dat wil, wat er bij dat soort veilingen gewoon niet in zat. Met zijn allen in een zaal vol met geïrriteerde mensen die maar niet vinden wat ze willen hebben of gewoon boos zijn dat ze maar niks kunnen bemachtigen. Het constant zoeken naar waar nieuwe veilingen zouden worden gehouden. Het altijd moeten opletten terwijl een hyperactieve veilingmeester prijzen afratelde. Het was dan ook geen wonder dat ik er snel op was uitgekeken. Ik ben dan ook gewoon erg blij dat nbd-auctions.com de beleving die ik zocht bij veilingen voor mij waar heeft kunnen maken. De simpele afhandelingen, de makkelijke inschrijving, het overzichtelijk kunnen bieden op de zaken die ík interessant vond.  En natuurlijk wordt het idee dat je zelf bepaalt wat je betaalt behouden, wat natuurlijk de ziel van elke veiling is. Dat is wat ik zocht en ook gevonden heb. Bedankt.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn