Slijpen en polijsten – onvermijdelijk als restauratiebedrijf

Ons bedrijf is nog geen drie jaar oud en ik zal volkomen eerlijk zijn: we hebben het bedrijf gestart toen we op History de verschillende bedrijven zagen die oude voertuigen restaureerden. Ik werd helemaal enthousiast toen ik zag hoe auto’s, motoren, oude spelkasten en andere antieke voorwerpen gerestaureerd werden. Ik heb altijd gewerkt met metaal en kende iemand die veel gewerkt heeft met het repareren van mechanismen in pompen en gokkasten, dus ik wilde hier eigenlijk wel werk van maken. Ik sprak met Thomas over de mogelijkheden en we zagen al snel dat we een leuk startkapitaal hadden – en dat niemand in onze omgeving een bedrijf had voor restauratie van oude voorwerpen. We besloten een huis-aan-huisonderzoek te doen om te zien of er vraag naar was en wat bleek: de mensen zaten erom te springen. Erfstukken die nieuw leven ingeblazen moesten krijgen, oude voertuigen die gerestaureerd moesten worden en mensen die gewoon hulp nodig hadden met oudere apparaten die niet meer werkten. Van Volvo tot een flipperkast en van een oude gokkast tot een Harley. We hebben alles gezien en toen besloten we dat het tijd was om er echt werk van te maken.

Heel veel samenwerkingen, onder andere op gebied van slijpen en polijsten

Ons startkapitaal was genoeg om gereedschap aan te schaffen. Thomas had een eigen loods die we konden gebruiken en we wilden direct aan de slag gaan, maar de bank wilde niet meewerken:

  • Te nieuw bedrijf;
  • Niet levensvatbaar;
  • Economisch verkeerde periode.

Nu ben ik niet iemand die snel bij de pakken neer gaat zitten, dus ging ik op zoek naar bedrijven die een deel van het proces over konden nemen. Kon ik iemand vinden voor het slijpen en polijsten va metalen, dan hadden we die machines immers niet nodig. Het vinden van een bedrijf voor het slijpen en polijsten van metaal was overigens het makkelijkst. Ik herinnerde me dat ik bepaalde onderdelen van mijn motor naar Lensen Polijstbedrijf (https://lensenpolijstbedrijf.nl/slijpen-en-polijsten-den-bosch/) gebracht had voor het slijpen en polijsten van de onderdelen van het frame. Ik stapte in de auto naar Den Bosch en vroeg of zij interesse hadden in het slijpen en polijsten van de onderdelen die wij binnen zouden krijgen voor restauratie. We maakten afspraken en we konden direct beginnen, want de experts op het gebied van slijpen en polijsten zagen een samenwerking zeker zitten. Door het slijpen en polijsten uit te besteden, konden wij veel geld besparen door iets op de marge in te leveren. Toen ik ook nog een professionele spuiter vond, wist ik dat ik op het goede spoor zat en dat dit heel erg leuk kon gaan worden in de toekomst. En dat werd het ook.

Inmiddels een echt bedrijf

We besteden het slijpen en polijsten nog steeds uit, net als het spuiten. Niet dat we inmiddels niet de mogelijkheden hebben om het zelf te doen: we hebben echter gemerkt dat we op deze manier veel meer aandacht kunnen besteden aan de werking van bepaalde machines en het binnenhalen van klanten. We zijn inmiddels een breed bedrijf geworden in de buurt van Den Bosch waar we veel mensen geholpen hebben met restauratie van machines, voertuigen en andere voorwerpen. We vinden het ontzettend leuk om te doen en ik volg de verschillende programma’s op televisie nog altijd met veel interesse om inspiratie op te doen. Ook hebben we nu zelf een aantal objecten gekocht die we aan gaan pakken en daarna verder proberen te verkopen om zo een extra inkomen op te bouwen en mensen te laten zien wat we precies doen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn