Schitterend vakantiehuis Lefkas

Rentvilla - Vakantiehuis LefkasLefkas is een prachtig eiland aan de westkust van Griekenland met ongeveer 24.000 inwoners. Het is onderdeel van de zogeheten Ionische eilanden. De hoofdstad van het eiland, Lefkade, bevindt zich in het noorden van het eiland. Op het eiland kan men kennismaken met een rijke geschiedenis maar hiernaast ook heerlijk vakantie vieren. Een vakantiehuis op Lefkas zul je nooit meer vergeten! Op http://www.rentvilla.nl/vakantiehuizen/griekenland/lefkas.html vind je allerlei leuke vakantiehuisjes die je direct kunt boeken. Deze site is jouw snelle toegang tot Lefkas! Het eiland is 303 vierkante kilometer groot en heeft 117 kilometer kustlijn. Het is altijd aan te raden om een vakantiehuis op Lefkas te boeken dat dicht bij de zee staat. Je kunt zo direct de zee inspringen wanneer het te warm wordt! Lefkas wordt veel genoemd in de geschiedschrijving. Ten tijde van Homerus lag het eiland nog vast aan Griekenland en het gebied dankt haar naam aan de witte puntrotsen in het noorden, die in de oudheid ook wel “Lefkas Petras” genoemd werden (witte steen). Een vakantiehuis op Lefkas is een ideale accommodatie om even helemaal tot rust te komen. Bovendien hoeven de vakantiehuisjes helemaal niet zo duur te zijn. Kenmerken van Lefkas zijn:

  • Haar uitgestrekte stranden
  • Weelderige natuur
  • Toeristische trekpleisters

De meest indrukwekkende stranden van Griekenland bevinden zich misschien wel aan het westelijk gedeelte van het eilanden. Uitgestrekte parelstranden met prachtig wit zand en kristalhelder water. Je kunt hier natuurlijk heerlijk zwemmen. Het water is vaak heerlijk van temperatuur en ook liggen er niet veel scherpe rotsen in het water. Het water is dus heel aangenaam. Een vakantiehuis op Lefkas aan het strand is daarom ook zeer gewild. Ook kun je lekker zonnen op het zand. In de zomer kan het kwik in Griekenland stijgen tot tegen de 40 graden. Smeer je goed in en kom lekker bruin weer in Nederland terug. Dan kan iedereen zien dat je naar een vakantiehuis op Lefkas bent geweest! Ook vind je bij de stranden regelmatig surfinstructeurs die je kunnen helpen met de beginselen van het surfen. De lichte golven zijn perfect om goed te leren surfen zonder dat je bang hoeft te zijn dat iets misgaat. Naast surfen kun je natuurlijk ook duiken en snorkelen. Zo is er aan de stranden van Lefkas altijd wel iets te doen. De prachtige natuur van Lefkas is leuk voor elke bezoeker. Vanuit je vakantiehuis op Lefkas heb je toegang tot een rijke wereld aan dieren- en plantenleven. Zowel volwassen als kinderen zullen van dit indrukwekkende schouwspel genieten. Maar een heel klein gedeelte van het eiland is vlak, de rest is heuvelachtig en zelfs bergachtig. De hoogste berg op het eiland is de Elati van de Stavrotaberg. De top van deze berg ligt op 1158 meter. Dankzij de grillige baaien spreekt het eiland tot de verbeelding. Wanneer je een vakantiehuis op Lefkas boekt heb je een perfecte uitvalsbasis van waaruit je het eiland kunt verkennen!

Vakantiehuis Lefkas; cultuur en recreatie

Natuurlijk heeft het eiland ook tal van toeristische trekpleisters. Zorg dat je vakantiehuis op Lefkas in een van de leuke dorpjes ligt. De kleine badplaats Nidri bijvoorbeeld. Dit authentieke dorpje ligt op een klein half uur van het vliegveld van Lefkas en is erg geliefd bij zeilers. Het dorp ligt namelijk in een groene baai en is dus gedeeltelijk afgesloten van de rest van het eiland. In de haven liggen altijd tientallen zeilboten te wachten tot ze mogen vertrekken. Er wonen meer dan 750 mensen permanent in het dorp. In de zomer vinden ook veel toeristen hun weg naar de pittoreske terrasjes en de leuke restaurants. Een echte aanrader zijn de watervallen dichtbij Nidri. Je moet hiervoor ongeveer een half uur wandelen. Na deze lekkere wandeling wordt je getrakteerd op een prachtig schouwspel van moeder natuur. De watervallen zijn het hele jaar door te bezichtigen, er valt altijd genoeg water om de watervallen te laten stromen. Ook kunnen jongeren erg leuk uitgaan in Nidri. Het dorpje heeft twee grote nachtclubs. Deze nachtclubs dienen ook vaak als ontmoetingsplaats voor de lokale jeugd. Bovendien is de entree van alle clubs gratis! Wanneer vader en moeder een bootje huren kunnen de kinderen dus gezellig kennismaken met traditionele Griekse muziek en Griekse drankjes. Een vakantiehuis op Lefkas in Nidri is dus ideaal om alle sfeer van het eiland te proeven. Natuurlijk is het ook hartstikke leuk om te shoppen in Nidri. Vanuit je vakantiehuis op Lefkas kun je direct naar een van de leukste winkelstraten van het eiland. Hier kun je allerlei souvenirtjes kopen maar ben je natuurlijk ook aan het juiste adres voor leuke kleding of accessoires. Al met al heeft een vakantiehuis op Lefkas veel voordelen. Je geniet van een prachtige accommodatie op een geweldig eiland. Reserveer vandaag nog!

Betalen zoals jij dat wilt

Op http://www.rentvilla.nl/vakantiehuizen/griekenland/lefkas vind je de leukste vakantiehuisjes tegen de laagste prijs. Je kunt filteren op allerlei criteria. Zo is het mogelijk te selecteren in welke provincie en zelfs in welke stad het huisje zou moeten liggen. Op de website wordt gebruikt gemaakt van een aantal lokale aanbieders. Deze aanbieders weten precies wat de beste locaties zijn. Je kunt dus altijd geheel vrijblijvend contact opnemen. Je krijgt dan persoonlijk advies over de mogelijkheden. Betalen is bij deze site erg eenvoudig en zelfs hier kan op gezocht worden. Wil je bijvoorbeeld met iDEAL betalen dan kun je kiezen om alleen huisjes te zien die op deze manier geboekt kunnen worden. Je betaalt dus altijd om de manier zoals jij dat wilt. Neem dus eens een kijkje bij Rentvilla en boek vandaag nog een prachtig vakantiehuis op Lefkas!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn