Scheepsreparatie uitbesteden

Mijn vriend heeft een tijd geleden een schip gekocht en wilde deze zelf opknappen. Hij komt er niet aan toe omdat hij veel te druk is met zijn werk. Hij had me beloofd er volgend jaar zomer mee te gaan varen, samen met mij. Dat leek er niet van te komen. Ik heb daarom gevraagd of het geen goed idee was de scheepsreparatie uit te laten besteden. Als vakmensen ernaar kunnen kijken weten we zeker dat we er volgend jaar mee kunnen varen. Mijn vriend vond het eerst niet zo leuk dat ik dit voorstelde want het was zijn project en hij wilde er echt graag mee aan de slag. Uiteindelijk besloten we de grootste reparaties uit te besteden en spraken we af dat hij de kleine dingen zelf zou doen. We hebben het schip toen achtergelaten bij Deltakust, zodat zij de scheepsreparatie uit konden voeren. Dat bedrijf bevindt zich in Terneuzen. We hebben het schip over de weg vervoerd, omdat het nog niet kon varen. Gelukkig had Deltakust voldoende ruimte in hun schema om ons schip voor volgend jaar zomer onder handen te nemen. Hierdoor kon mijn vriend zijn aandacht richten op andere dingen terwijl ons schip in orde werd gemaakt.

Voordelen van scheepsreparatie bij Deltakust

Deltakust hebben we ingehuurd omdat we wisten dat zij ruime ervaring hebben met het type schip dat we hebben. Omdat het niet alleen ging om reparatie van het zogeheten vlak (de buitenkant en onderzijde van het schip), maar ook het inbouwen van apparatuur, leek het ons slim de reparatie bij Deltakust te laten doen. Op de website is te lezen dat zij hier verstand van hebben. Kijk zelf maar op http://scheepsreparatie-terneuzen.nl/scheepsreparatie/shiprepair/. Scheepsreparatie laten doen scheelde ons een boel zorgen. Mijn vriend moest even wennen dat zijn project hem uit handen werd genomen maar hij vond het wel prettig dat de moeilijkste klussen voor hem werden gedaan. De scheepsreparatie had hij ook een beetje onderschat. De mensen van Deltakust ontdekten namelijk nog een paar verborgen gebreken, onder andere aan:

  • De motor
  • Het roer
  • Het schilderwerk
  • Het staalwerk

Het schip was veel roestiger dan we hadden gedacht. Het ongetrainde oog ziet dat soort dingen niet, maar toen we langs gingen bij Deltakust voor een afspraak lieten ze dat aan ons zien. Er was over de roestige plekken heen geschilderd. Dan lijkt het alsof er niets aan de hand is, maar roest is gevaarlijk als je met een schip gaat varen. Toen was ik helemaal blij dat ik had voorgesteld de reparatie uit te besteden. Het kostte ons een fiks bedrag om te laten doen, maar hiervoor kunnen we nu wel volgend jaar met een gerust hart op stap. Ik durf dan ook vrienden mee te nemen. Ik weet immers dat het veilig genoeg is op ons schip. Ik kan elke bezitter van een schip aanraden om bij Deltakust scheepsreparatie uit te laten voeren. Ze werken snel en vakkundig en zijn transparant over eventuele bijkomende kosten.

Afspraak maken

Een afspraak maken is eenvoudig en kan gewoon online. Via de website http://scheepsreparatie-terneuzen.nl/scheepsreparatie/shiprepair/ zijn de contactgegevens van de werf te vinden. Het is ook mogelijk vragen over scheepsreparatie telefonisch te stellen. Zo is het makkelijker te beslissen of scheepsreparatie bij Deltakust ook iets voor u is. Zo ben ik ook in contact gekomen met Deltakust. Op de website is meer te lezen over de soorten scheepsreparatie die zij uitvoeren, en de merken waarmee zij bekend zijn. Zo kon ik zonder zorgen ons schip daar laten repareren. Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn