Professioneel geluid opnemen, onze doorbraak binnen Nederland

Vaak wordt er gezegd dat het kijken naar de concurrentie wijze lessen kan brengen wanneer er veel bedrijven actief zijn op een bepaalde markt. Dat hebben wij ook gedaan. Maar dan net even op een iets andere manier, want wij hebben ons afgevraagd wat nou dat ene element is dat alle concurrenten vergeten zijn er waar wij wel gebruik van kunnen maken om zo klanten aan te trekken. Binnen de financiële wereld wordt dat snel lastig, het is niet bepaald makkelijk om als makelaar door te breken wanneer je nog geen enorme successen geboekt hebt. Totdat we dat ene vonden dat alle makelaars in Nederland vergeten waren en wat wij wel in konden zetten. Professioneel geluid opnemen! Jazeker, door professioneel geluid opnemen te gebruiken als audiovisuele ondersteuning voor de mensen die hun huis willen verkopen, hebben we binnen korte tijd ontzettend veel klanten aangetrokken. We hebben geluid opgenomen

  • met gesproken tekst
  • met adviezen
  • maar ook met hulpmiddelen waar alle klanten gebruik van kunnen maken wanneer zij ons platform gebruiken.

Uiteraard in samenwerking met Stable Studio, onze nummer één partner op dit gebied: stablestudio.nl.

Geluid opnemen bij Stable Studio

We kwamen met wat geluk (of lot?) terecht bij Stable Studio. Op het moment dat we wilden beginnen met geluid opnemen kregen we een stagiair bij ons aan het werk. Die speelt in een bandje en de dag voordat hij bij ons begon, had bij een cd opgenomen bij Stable Studio. Dat vonden we erg leuk, maar toen hij hoorde dat we dachten aan geluid opnemen voor onze website, vertelde hij dat zij hier ook bij konden helpen. Professionele hulp bij het geluid opnemen was geen overbodige luxe overigens. We hadden gedacht dat we het gewoon in konden spreken om zo de website toegankelijk te maken voor alle mensen, maar geluid opnemen, daar zitten veel haken en ogen aan. Wil je het goed doen, dan heb je de juiste apparatuur nodig en de juiste ruimte. Daar hadden we niet aan gedacht, maar dat hoefde ook niet meer want we hadden direct al de aanbieder gevonden voor geluid opnemen tegen aantrekkelijke prijzen waardoor we direct aan de slag konden. Het duurde wel wat langer dan we dachten, maar we zijn als makelaars dan ook niet echt gewend om achter een microfoon te staan. Toen we er een beetje in begonnen te komen was het overigens wel binnen de kortste keren al klaar. De bewerking hebben we wel uit handen gegeven, want daar kunnen we echt helemaal niets mee.

De grote doorbraak

Ons idee was het toegankelijk maken van de website voor slechtzienden en mensen die niet kunnen lezen. Maar het bleek al snel dat veel meer mensen gebruik gingen maken van de tips, adviezen, de mogelijkheden en de andere gesproken teksten die toegankelijk waren dankzij de mogelijkheden van het geluid opnemen. Deze aanpak zorgde ervoor dat we als makelaars serieus genomen werden en mensen zagen dat we tijd en aandacht besteed hebben aan de website en het gebruiksgemak voor de mensen die bij ons klant zijn. Het heeft de media gehaald, het zorgt voor een betere uitstraling en heeft er vooral voor gezorgd dat onze trots op ons bedrijf nog verder gegroeid is. De stagiair die ons hierop wees, die is helaas niet meer actief bij ons. De cd die hij maakte met zijn band is opgepakt door een producer in Zweden en daar hebben ze nu een complete toer gepland voor het volgende jaar. Dat betekent meer tijd voor de band en minder tijd voor het verkopen van huizen. Richard, nogmaals succes gewenst!

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn