Niemand wil een woekerpolis

Het hebben van een woekerpolis is voor iedere hypotheekbezitter een van de grootste nachtmerries die ze kunnen hebben. Niet alleen betaal je iedere maand veel te veel geld aan je hypotheekverstrekker, maar het is ook nog eens zo dat je er voor vele jaren aan vastzit en dat vindt niemand leuk. Iedereen die een hypotheek heeft, zal zich dan ook afvragen: heb ik een woekerpolis? Deze vraag stellen aan je hypotheekverstrekker heeft weinig zin. Zij zullen je tenslotte altijd negatief antwoorden. Het levert hen een hele hoop geld op zolang jij de woekerpolis blijft betalen. Enkele bedrijven die woekerpolissen verstrekken of hebben verstrekt zijn bijvoorbeeld:

  • Aegon
  • Allianz
  • ASR

Als jij een hypotheek hebt bij een van deze bedrijven, dan wil je dat niet meteen zeggen dat dit een woekerpolis betreft. Zij hebben ook voldoende hypotheken die wel prima aan de eisen voldoen. Je kunt zelf echter een snelle test uitvoeren om te zien of je daadwerkelijk een woekerpolis hebt. Door naar je jaaroverzicht te kijken heb je een goed idee van de kosten die gemaakt worden. Lijken deze buiten proportie in jouw ogen? Dan is er een kans dat je inderdaad een woekerpolis hebt. Het is echter verstandig om hier ook echt zeker van te zijn voordat je hier actie op gaat ondernemen. Bij Advies Nederland hebben ze meerdere adviseurs in huis die precies weten waar ze het over hebben en hier ook een jarenlange ervaring in hebben. Als jij dus meer wilt weten of hypotheken en de polis die jij betaalt? Neem dan contact op met de medewerkers van Advies Nederland en zij vertellen je er graag meer over.

Nooit meer een woekerpolis

Het afsluiten van een goede hypotheek is niet zo makkelijk als dat het op het eerste gezicht lijkt te zijn. Veel hypotheekadviseurs zijn erg partijdig en zullen je dus een hypotheek proberen aan te smeren die misschien niet de beste keuze is voor jouw persoonlijke situatie. Het is daarom belangrijk om je altijd te laten adviseren door een onafhankelijk adviseur. Op die manier ben je ervan verzekerd dat je het beste advies mogelijk krijgt en dat je dus niet vast komt te zitten aan een hypotheek die niet bij past, of nog erger: een hypotheek met een woekerpolis. Zorg er daarnaast niet alleen voor dat je een goede adviseur onder de arm neemt, maar dat je ook zelf de nodige informatie tot je neemt. Er is online genoeg te vinden over alles wat met hypotheken te maken heeft en het is dus zeker aan te raden om in ieder geval een goede basiskennis te hebben. Daarmee sta je toch een stuk sterker in je schoenen als je een hypotheek gaat afsluiten en is de kans een stuk kleiner dat je uiteindelijk met een woekerpolis te maken krijgt.

De consequenties van een woekerpolis

Je hebt ontdekt dat je inderdaad een woekerpolis hebt en dan? Wat zijn de acties die je nu kunt ondernemen om ervoor te zorgen dat je hier zo snel mogelijk vanaf komt. Het is niet aan te raden om naar je huidige hypotheekadviseur te gaan, tenslotte heeft hij of zij je in deze problemen gebracht. Wel is het slim om contact op te nemen met AdviesNederland.nl. Zij geven je graag een hersteladvies om op de best mogelijke manier van de polis af te komen. Dit kan vaak op verschillende manieren en samen met jou zal hij of zij gaan kijken wat de beste optie voor jouw persoonlijke situatie is. Dit hersteladvies zal je veel duidelijkheid geven en het is dan ook een keuze die veel mensen maken.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn