Meer rust en organisatie met behulp van Payroll

Het is voor werkgevers niet altijd even gemakkelijk om goed personeel te vinden. Daarnaast is het natuurlijk ook een hele klus om de medewerkers op de juiste manier uit te betalen. De salarisadministratie wordt al snel een taak die veel tijd consumeert. Helemaal als je veel personeel in dienst hebt. Nu is het in een perfecte wereld in principe heel goed te organiseren. In een dergelijke wereld (vanuit het perspectief van de werkgever) kun je mensen 1 uur geven of 10, je hebt niet te maken met mensen die vrij willen, je hoeft geen verantwoording af te leggen tegenover de belastingdienst en je hoeft je geen zorgen te maken over ziekteverzuim. In een dergelijke wereld is de salarisadministratie zeer overzichtelijk en voorspelbaar en dat betekent dat je deze administratie gemakkelijk zelf kunt bijhouden. Helaas voor de werkgevers is er geen sprake van een perfecte wereld. Dat betekent dat de salarisadministratie al snel zeer ingewikkeld kan worden en dus veel tijd kan consumeren. Zelf heb je daar als ondernemer vaak geen tijd voor. Je moet immers een zaak runnen en daar gaat al je tijd in zitten. Daarnaast heb je natuurlijk niet alleen maar met de salarisadministratie te maken. Daarom is het niet onverstandig om gewoon gebruik te maken van Payroll. Payroll van Repay HRM kan namelijk alle taken overnemen betreffende de salarisadministratie. Natuurlijk ben je zelf verantwoordelijk voor het werven van werknemers. Tevens bepaal je zelf, eventueel in overleg met de werknemers, wanneer ze werken en hoeveel ze werken. Maar als het gaat om loon, belastingen, en uitbetalingen, dan heb je daar geen omkijken meer naar als je gebruik maakt van Payroll. De werknemers treed in dienst bij Repay HRM. Dat betekent dat Repay HRM een arbeidsovereenkomst opstelt en dat zij ook verantwoordelijk zijn voor een tijdige en juiste uitbetaling van het salaris. Payroll neemt je dus een hoop geregel en gedoe uit handen. In principe kun jij een strikt professionele relatie aangaan met al je werknemers puur gericht op de zaken die relevant zijn in het bedrijf. Payroll neemt alle financiële zaken voor rekening. Dit soort zaken kunnen dan ook nooit tot conflicten leiden. Mocht er een werknemer ziek zijn of wil je iemand ontslaan, dan hoef je je hier ook geen zorgen over te maken. Als je gebruik maakt van Payroll van Repay HRM, dan worden dat soort zaken ook geregeld door dit bedrijf.

De vele voordelen van Payroll

Hierboven zijn al een paar voordelen van Payroll naar voren gekomen, maar het is altijd fijn als alle voordelen even op een rijtje worden gezet. Voor een compleet overzicht van alle voordelen van Payroll kun je natuurlijk een kijkje nemen op repay.nl. Hieronder vind je alvast een paar voorbeelden van voordelen waar je mee te maken krijgt als je gebruik maakt van Payroll.

  • Transparante uurtarieven die jou in staat stellen om te plannen op de personeelskosten.
  • Je betaalt enkel de gewerkte uren, bij ziekte en verlof betaalt Repay HRM de werknemer door. Dit betekent dat je in zulke gevallen geen factuur zult ontvangen.
  • Géén salaris- en contractadministratie en aansluitingen meer bij de belastingdienst.
  • Nieuwe werknemers kunnen 5,5 jaar flexibel ingezet worden. Op deze manier kun jij effectiever plannen en loop je geen risico’s op loondoorbetaling.

Maak een afspraak of vraag een offerte aan

Mocht je meer willen weten, dan kun je via de site direct een afspraak maken. Je kunt eventueel ook een email sturen met het verzoek voor meer informatie. Tevens kun je via de site een offerte aanvragen, zodat je precies weet waar je aan toe bent als je gebruik maakt van Payroll.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn