Lees alles over gaslek symptomen en wat er tegen te doen

Gas is een uitermate gevaarlijke stof zoals dat uit de gaskraan in uw keuken komt. U wilt natuurlijk geen problemen met uw gasleiding in uw eigen huis. Hebt u een verouderd huis met een oude gasmeter? Of hebt u een fornuis dat zijn beste tijd wel heeft gehad? Laat dan een check uitvoeren om er achter te komen wat de staat is van uw gasmeter en gasleidingen. Een kleine breuk door bijvoorbeeld corrosie kan al gevaar opleveren. Ook al ontsnapt er nauwelijks gas uit een kapotte leiding, uiteindelijk zal dit toch ophopen. Op een niet-geventileerde plek is er dan de kans op explosiegevaar. En dat is natuurlijk iets dat u te allen tijde wilt zien te voorkomen. Kies er daarom voor om een gaslekcheck te laten doen. En dan bent u bij gaslekcheck.nl aan het juiste adres. Ook al is er niets aan de hand en hebt u een splinternieuwe keuken, er hoeft maar een leiding te strak zijn aangedraaid en er kan al teveel druk ontstaan met alle gevolgen van dien. Daarom is het belangrijk om de gaslek symptomen te kennen. Op onze website kunt u daar alles over lezen. Het enige probleem is dat er niet meerdere gaslek symptomen bestaan voor u als leek, maar slechts 1. En dat is de toegevoegde geur aan het aardgas. Rauwe aardgas is namelijk reukloos. De producent en leverancier heeft er een geur aan toegevoegd die u ongetwijfeld wel kent als u weleens een gasfornuis aansteekt.

Een gaslek herkennen kunt u leren

U kunt dus een gaslek herkennen met uw neus. Maar stel dat u de hele dag werkt of nauwelijks in de keuken van uw huis komt gedurende de dag. Dan kunt u tegen erg grote problemen aanlopen. Wij kunnen op andere manieren een gaslek herkennen. Maakt u daarom een afspraak met ons, dan komen we snel bij u langs om de gaslek symptomen te controleren. Als er een risico is ontstaan dan kunnen we het tijdig voor u oplossen. We beschikken overigens over apparatuur waarmee we snel een gaslek kunnen herkennen. Onze neus is dus niet ons enige meetinstrument. Stelt u zich trouwens eens voor dat mensen zonder reukvermogen een gaslek hebben. Voor hen raden wij het per definitie aan om over te stappen op een elektrische kookplat of een inductiekookplaat. Want kunt u het beste doen bij een acute gaslek?

  • Open alle deuren en ramen.
  • Wees erg voorzichtig met elektriciteit. Het is misschien maar beter om de stoppen om te zetten in de meterkast want een vonkje kan al genoeg zijn om flinke schade aan te richten.
  • Draai natuurlijk ook de hoofdkraan dicht van de gastoevoer.
  • En bel ons en/of de brandweer.

U kunt levens redden door op tijd een lek te herkennen

Een uitvoerige check zoals wij die uitvoeren kost u slechts 79 euro. En dat is het absoluut waard want een leven is veel meer waard. Tijdig een gaslek herkennen en de gaslek symptomen uit uw hoofd leren, dat is wat we u aanraden. Een afspraak maken kan vrijwel direct op onze website. Want op de landingspagina kunt u uw adres, naam en contactgegevens invullen. Plan vervolgens de afspraak in, ongeacht uw woonplaats want we garanderen een landelijke dekking. Wilt u liever wat persoonlijk advies of hebt u specifieke vragen? Klim dan in de pen en schrijf ons een e-mail. Natuurlijk staan we tijdens kantooruren ook telefonisch voor u klaar. Per stad vindt u op onze website het telefoonnummer. Vergeet niet om het nummer op te slaan en deze site te bookmarken!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn