Kies een kantoorinrichting

katoprojecten - kantoorinrichtingHet kiezen van een kantoorinrichting voor jouw werkplek is een belangrijke zaak. Of je nu alleen werkt of dat je een groter bedrijf hebt met meerdere mensen die voor jou werken, de inrichting van de ruimte moet gewoon in orde zijn. Wat is nu het eerste waar je op let bij je zoektocht naar nieuwe kantoorinrichting? Het eerste waar de meeste mensen op zullen letten is functionaliteit. Bieden de gekozen kasten bijvoorbeeld voldoende ruimte voor alles wat je daar in op wilt bergen en geven de lampen voldoende licht, zodat je voldoende verlichting hebt om bij aan de slag te gaan? Het formaat van de meubelstukken is natuurlijk ook een belangrijk punt om op te letten en wel om verschillende redenen. In de eerste plaats is het formaat van de kantoorinrichting natuurlijk van belang met het oog op de afmetingen van je kantoor. Tegen een muur van twee meter breed, kun je nu eenmaal niet een kast kwijt die groter is dan twee meter. Alles goed opmeten en voor jezelf een goede planning maken van welke afmetingen je nodig hebt is dus zeker aan te raden. Maar de afmetingen van je kantoorinrichting zijn om nog een andere reden belangrijk en dat is je gezondheid. Kies je voor een bureau en een bureaustoel die wat hoogte betreft niet goed bij elkaar passen, dan zul je hier niet prettig kunnen zitten en je werk kunnen doen. Sterker nog, kloppen de afmetingen niet en heb je niet het juiste model stoel voor jouw lichaam, dan kun je verscheidene klachten krijgen. Een verkeerde zithouding kan bijvoorbeeld leiden tot nekklachten en rugklachten. Dat wil je natuurlijk graag voorkomen en daarom is het dus van belang om ervoor te zorgen dat jouw kantoorinrichting ook wat dat punt betreft dus precies op maat is.

Kantoorinrichting die sfeer geeft

Het mag dus duidelijk zijn dat de functionaliteit en het formaat van jouw kantoorinrichting in orde is. Maar dat is zeker niet het enige punt waar je op zou moeten letten. Vaak wordt dat wel gedaan, maar het is minstens zo belangrijk om te zoeken naar meubelstukken die een positieve invloed hebben op het interieur. Iedereen zal wel weten hoe grote kantoorgebouwen er van binnen uitzien. Vaak bestaat de kantoorinrichting uit grote, grijze kasten, eenvoudige bureaus en donker gekleurde stoelen. Dat in combinatie met een saaie vloerbedekking zorgt al snel voor een sfeerloos en inspiratieloos geheel. Mensen zullen hier wat somber van worden en zich niet helemaal op hun gemak voelen. Ook zal het hun creativiteit niet ten goede komen, een bedompte sfeer heeft nu eenmaal veel effect op het humeur. Daarom is het dus ontzettend belangrijk om een mooie kantoorinrichting uit te zoeken die goed past bij het gebouw en bij het soort bedrijf dat je hebt. Dit zorgt ervoor dat mensen met meer plezier naar hun werk gaan en gemotiveerder en geïnspireerder zullen zijn. Een mooie kantoorinrichting is ook zeker van belang als je ook nog opdrachtgevers of klanten in je kantoorruimte ontvangt. Hoe de ruimte er uitziet, is erg bepalend voor de eerste indruk die mensen van jouw bedrijf krijgen. Is het interieur somber en saai of is het chaotisch of rommelig, dan zal dit zeker een negatief effect hebben op het beeld dat zij van jouw onderneming hebben. Dit wil je natuurlijk voorkomen, je wilt dat opdrachtgevers of klanten enthousiast raken over jouw onderneming en graag zaken met jou willen doen. Dan is een goede kantoorinrichting van belang, dit werkt absoluut als een visitekaartje en het effect ervan moet zeker niet onderschat worden. Zowel voor de personen die in de kantoorruimte werken als voor de mensen die er ontvangen worden, is een mooi interieur dus aan te raden.

Prettig werken met KATO projecten

Wil jij een mooie kantoorinrichting voor jouw bedrijf, een interieur dat tegelijkertijd functioneel en mooi is? Dan moet je zeker een kijkje nemen bij KATO projecten. Zij bieden een ruime collectie, waardoor er voor ieder bedrijf wel meubelstukken bij hen te vinden zijn die bij hun bedrijf passen. Het fijne van de website van KATO projecten is dat je op verschillende manieren naar passende kantoorinrichting kunt zoeken. Je kunt zoeken op:

  • een bepaalde interieurstijl
  • collecties voor specifieke ruimtes
  • losse meubelstukken

Als jij al een goede kantoorinrichting hebt en je hebt alleen wat nieuwe artikelen nodig ter aanvulling of ter vervanging, dan is de laatste optie de beste manier om aan het zoeken te gaan. Je kunt dan meteen het aanbod dat zij hebben aan bijvoorbeeld bureaus, kasten of verlichting bekijken. Wil jij de complete inrichting veranderen of begin jij net een onderneming en heb je daarom gewoon alles nog nodig? Dan is het zoeken op stijl of specifieke ruimte erg handig. Moet jij bijvoorbeeld een inrichting voor de ontvangstruimte kopen of zoek jij een kantoorinrichting of directiekamerinrichting, dan kun je dit eenvoudig vinden bij de specifieke ruimtes. Wil jij alles in een bepaalde stijl inrichten, zoals Scandinavisch, modern of vintage, zoek dan op interieurstijl. Deze verschillende zoekopties maken het voor jou een stuk eenvoudiger om datgene te vinden waar jij naar op zoek bent en om een goed interieur samen te stellen. Doe je dit allemaal liever niet zelf, omdat je hier gewoon geen goede kijk op hebt of omdat je er geen tijd voor hebt? Ook dan kan KATO projecten jou van dienst zijn, zij bieden namelijk ook projectinrichting aan. Wat jouw wensen ten opzichte van kantoorinrichting ook zijn, zij kunnen jou altijd helpen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn