De waarde van juridisch advies

Juridisch advies is in de hedendaagse samenleving van ons land vaker wel dan niet nodig. Wellicht heeft u wel eens gehoord van de toegenomen regeldruk. Een meer populistische slogan in dit kader is: Nederland regeltjesland. Al die regels vragen om een interpretatie. Hoe ze moeten worden geïnterpreteerd is het domein van de juristen. Zonder uiteenlopende meningen over hoe een bepaald woord moet worden uitgelegd, hebben zij geen werk. Heeft u juridisch advies nodig, dan moet u dus naar hen toe. Advocaten, notarissen maar ook fiscalisten zijn dag in, dag uit bezig met het verlenen van juridisch advies. Een goed advies is goud waard. Het kan helpen conflicten te voorkomen. Tevens is denkbaar dat u er een lastige procedure mee wint. Een slechte advocaat zal de zaak niet voor u winnen. In de dagelijkse praktijk van particulieren en MKB’ers staat een aantal rechtsgebieden voorop. Voor het vervolg van deze tekst gaan we er even van uit dat u geen juridisch advies nodig heeft in verband met een vervolging door de officier van de justitie, want dat is wel andere koek. Nee, we gaan uit van dienstverlening in de commerciële advocatuur. Het gaat dan concreet gezegd om de volgende delen van het recht:

  • contractenrecht
  • arbeidsrecht
  • ondernemingsrecht
  • bestuursrecht

Deze vier gebieden van ons rechtstelsel kenschetsen goed het voor u belangrijkste deel ervan. Heeft u een geschil met een grote, landelijke aanbieder van lcd-tv’s? Dan biedt het contractenrecht u de oplossing, meer in het bijzonder het consumentenrecht. Bent u ineens zonder goede reden ontslagen? Dan zult u juridisch advies op het terrein van het arbeidsrecht nodig hebben. Wilt u uw eenmanszaak omzetten in een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid? Dan is het ondernemingsrecht van belang. Tot slot kan het zijn dat de gemeente van uw woonplaats besloten heeft u geen vergunning voor het kappen van een boom te verlenen. Ook dan is juridisch advies onmisbaar.

Welk juridisch advies is betrouwbaar?

Niet al het juridisch advies is even betrouwbaar. Als u in de toch al vervelende situatie zit dat u juridisch advies nodig heeft, heeft u er vast geen zin in ellenlang te zoeken naar de juiste aanbieder van dergelijke diensten. Nee, waarschijnlijk wilt u gewoon in één keer weten bij welke firma u moet zijn. Gelukkig is dat ook mogelijk. We zullen u nu de naam van dit beroemde bedrijf geven: Verweij Juristen. Er zijn verschillende redenen om naar genoemde onderneming toe te gaan. Ten eerste is er de betrouwbaarheid. Wij zijn een stel van advocaten dat recht door zee is. We vertellen u geen dingen die niet waar zijn. Stel dat u slechts een kleine kans heeft om een bepaalde procedure te winnen, dan vertellen we u dit ook gewoon. Zijn uw kansen daarentegen groot, dan benoemen we dit eveneens, ongeacht of we daarmee ons zelf misschien later in de voet schieten wegens het toch verliezen van het geding. Naast dat we betrouwbaar juridisch advies geven, is ons advies ook nog eens gratis. Gratis? Jawel, u leest het goed. Want wij vinden het wel zo normaal dat u voor een eerste gesprek, soms een intakegesprek genoemd, geen kosten maakt. Met andere woorden: het eerste contact is bij ons geheel gratis. Misschien wilt u alleen even bellen om erachter te komen of u een zaak heeft of niet. Bij ons kost dat niets. Hetzelfde geldt voor het geval u een mailtje stuurt aan een van onze deskundige adviseurs. Tot slot is mogelijk dat u een probleem heeft dat u toch het liefste face to face bespreekt. Kom dan gerust naar ons kantoor. Wij zullen u ermee helpen. Wel moet worden gezegd dat we dit laatste zoveel mogelijk beperken. Dat is niet omdat we u niet zo graag mogen, maar omdat de factuur er steeds hoger van wordt. Vanzelfsprekend moeten wij minder kosten voor juridisch advies maken als we u niet op kantoor hoeven te ontvangen. Niettemin bent u te allen tijde welkom.

Neem snel contact op

Het klinkt misschien wat raar, maar als u na het lezen van de voorgaande twee paragrafen ‘enthousiast’ geworden bent over ons juridisch advies, neem dan snel contact op. Als gezegd is het eerste gesprek bij ons altijd zonder verdere kosten. Daarvoor gelden overigens ook geen kleine lettertjes. Bent u dus op zoek naar goed doch goedkoop juridisch advies? Dan bent u bij de slimme juristen van Verweij aan het juiste adres. Bezoek ons in Rotterdam, tussen het mooie P.C. Hooftplein en het bekende Park 1943, voor een betere kijk op de zaak. Maar met evenveel liefde handelen we uw geschil telefonisch en per e-mail af. Dat is zeker niet minder juridisch advies dan u bij andere kantoren voorgeschoteld krijgt, maar wel een stuk voordeliger. Het is in deze tijden van economische neergang al vervelend genoeg dat u juridisch advies nodig heeft. Daarom is het zaak om dit zo goedkoop mogelijk in te winnen. Tot slot nog iets over een uniek aanbod van ons bedrijf: voor slechts € 349 per jaar heeft u uw eigen bedrijfsjurist. De voordelen hiervan zijn werkelijk ongekend. U heeft steeds een vast contactpersoon. Dat brengt mee dat u niet met telkens weer andere mensen om tafel hoeft voor juridisch advies. Het is bovendien een abonnement toegesneden op kleine en middelgrote ondernemers. Voordeel hiervan is dat we precies weten we wat we doen; we hebben vergelijkbaar juridisch advies al aan anderen gegeven. Aarzel dus geen moment langer, maar neem nu contact op.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn