De mooiste in ground trampoline voor mijn neefje

Mijn neefje is dol op trampoline springen. In een speeltuin is de trampoline het eerste waar hij op af rent. Hij is nu zes jaar oud, maar kan al de meest bijzondere salto’s en trucjes. Hij vindt het bijvoorbeeld ook heel leuk om samen met de hond op de trampoline te gaan. Natuurlijk is niet elke in ground trampoline eigenaar daar even blij mee. Maar ik moet wel zeggen dat hij met de hond erbij extra voorzichtig is en niet om het hardst gaat springen. Mijn oom en tante zijn deze zomer verhuisd en hebben nu een grotere tuin. Omdat mijn neefje zo van trampoline springen houdt, overwogen ze een in ground trampoline aan te schaffen. Waarom een in ground trampoline en niet een gewone trampoline? Omdat een in ground trampoline een stuk veiliger is. Omdat je de diepte ingaat, zit je lager bij de grond. Je komt dus een stuk minder hard neer als je valt. Bovendien hebben buren en voorbijgangers er ook een stuk minder last van omdat je zo laag bij de grond blijft. Als kind heb ik eens een keer mijn rug behoorlijk bezeerd, omdat een ander kind per ongeluk van de trampoline afsprong: bovenop mijn rug! Als je dat soort problemen wilt voorkomen, raad ik je aan naast de in ground trampoline ook een extra veiligheidsnet voor rondom de trampoline aan te schaffen.

Een in ground trampoline koop je bij Trampolines.nl

Trampolines.nl is de specialist op het gebied van trampolines. Kijk op: https://www.trampolines.nl/trampoline-afmetingen/ingraaf-trampoline.html. Naast de in ground trampoline hebben ze ook gewone trampolines, veiligheidsnetten en alle losse onderdelen die hierbij komen kijken. Een belangrijk aspect om over na te denken is de maat. Natuurlijk wilt u dat de trampoline in uw tuin past. En het liefst ook dat hij de tuin niet volledig in beslag neemt. Bij Trampolines.nl hebben ze trampolines in alle soorten en maten. Naast de klassieke ronde trampolines, zijn er bijvoorbeeld ook vierkanten trampolines te koop.

Waar je op moet letten bij de aanschaf van een trampoline

  • Trampoline rand:
  • Breedte
  • Materiaal
  • Veren
  • Staalwerk
  • Luchtverplaatsing
  • Afmetingen

Een in ground trampoline heeft meestal geen veiligheidsnet. Dit betekent dat de trampoline van alle kanten toegankelijk is. De rand heeft dus meer te verduren dan bij een trampoline met veiligheidsnet, die één bepaalde ingang met een trapje heeft. Bij Trampolines.nl raadden ze je aan om minstens een rand van 55 millimeter te kiezen. PVC heeft de voorkeur als materiaalsoort. De veer van de trampoline is natuurlijk ook belangrijk om naar te kijken: hoe langer de veer kan worden uitgerekt, hoe hoger je kunt springen. De dikte van het staal bepaalt welke krachten de trampoline kan weerstaan. Hoe dikker het staal, hoe meer gewicht de trampoline aan kan. Natuurlijk is het hierbij van belang of er alleen kinderen op zullen gaan spelen of dat de volwassenen ook wel eens een sprongetje willen wagen. Mijn vriend bijvoorbeeld, vindt het stiekem heerlijk om op de trampoline te springen. Als hij even de kans krijgt, dan grijpt hij die ook! Over de afmetingen hebben we het hierboven al gehad: de ideale afmeting is afhankelijk van de tuin of speelplaats waar de trampoline geplaatst gaat worden. De luchtverplaatsing, ten slotte, is vooral van belang vanwege het geluid. Hoe beter dit geregeld is, hoe minder geluid de trampoline produceert. Dit is vooral belangrijk als u geluidsgevoelige buren heeft aan de andere kant van de heg. Of als u zelf gillend gek wordt van die continue plofgeluidjes. De trampolines die hierin voorzien, zijn logischerwijs wel net een tikkeltje duurder dan de trampolines zonder.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn