Beheers het Engels als een professional via Cambridge Engels

Wie onze huidige minister president Mark Rutte wel eens Engels heeft horen spreken, weet dat de mate van respect die je voor iemand hebt flink kan kelderen wanneer iemand het Engels matig beheerst. Als je zelf altijd Nederlands spreekt en hooguit in Spanje of Frankrijk af en toe eens in het Engels iets probeert te communiceren, dan maakt het niet heel veel uit of je deze taal nu tot in de puntjes beheerst of niet. Maar als je bijvoorbeeld de minister bent van een land en dus ook heel veel internationale besprekingen hebt met mensen uit de hele wereld, dan is het wel prettig dat je de taal iets beter leert beheersen. Als de Nederlandse mensen immers al met gekromde tenen luisteren, dan is dat met je internationale partners en collega’s natuurlijk nog veel erger. Dit is niet alleen het geval wanneer je de minister van een land bent. In elke professionele setting waar je dient te communiceren met mensen van verschillende nationaliteiten, is de beheersing van een algemene voertaal wenselijk. In de meeste gevallen is die taal het Engels en dus is het geen slecht idee om eens te kijken wat je zoal kunt bereiken met deze taal via Masterclass English. Zo kun je een cursus Engels volgen en wat je ook zou kunnen doen is een Cambridge Engels certificaat behalen. Je kunt je op het examen Cambridge Engels voorbereiden via Masterclass English. Het voordeel van dit Cambridge Engels certificaat is niet eenduidig. Het certificaat zelf, het papiertje, kan deuren openen. Tijdens sollicitaties voor bepaalde functies kan het een pluspunt zijn dat je dit papiertje in je bezit hebt. Cambridge Engels heeft namelijk een bepaalde status en deze wordt vrijwel overal ook erkend. In dat opzicht is een Cambridge Engels diploma een diploma een diploma dat over de grenzen van Nederland geldig is en kracht bezit. Maar uiteraard profiteer je ook van de kennis zelf. Want als je in staat bent gebleken om het examen van Cambridge Engels met succes te doorstaan, dan bezit je dus ook de kennis en vaardigheden van het Engels op dit niveau. Op het moment dat je een brief moet opstellen in het Engels of een gesprek moet voeren in deze taal, dan zal dat geen problemen opleveren. Dus hoewel het certificaat een bepaalde instrumentele waarde heeft, is het ook zo dat de kennis zelf inherent waardevol is. Je beheerst de taal op een manier die maakt dat je deze op een fijne en soepele manier kunt gebruiken. Je hebt als het ware een zwaard in handen samen met de vaardigheden om dat zwaard functioneel te gebruiken.

Ontdek de vele toepassingen van Cambridge Engels

Als je op je CV kunt vermelden dat je Engels kunt schrijven, lezen en spreken op Cambridge niveau, dan scoor je al veel punten. Maar het is goed om te weten dat je verschillende niveaus kunt onderscheiden binnen de categorie van Cambridge Engels zoals:

  • First
  • Advanced
  • Proficiency
  • Business vantage
  • Business higher

Kijk voor meer informatie op masterclassenglish.com

Mocht je je willen aanmelden voor een cursus of een examen, dan kun je voor verdere informatie terecht op de bovenstaande website. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn