Aan de slag met Adobe Creative Cloud

Beat-it - Adobe creative cloudAdobe Creative Cloud is een immense verzameling van allerlei applicaties. Al deze applicaties zijn gericht op één ding: ontwerpen. Met Adobe Creative Cloud maak je snel en eenvoudig de meest wonderbaarlijke grafische hoogstandjes. Met Adobe Creative Cloud heb je toegang tot alle bekende designprogramma’s waaronder:

  • InDesign
  • Photoshop
  • Premiere
  • Illustrator

InDesign is een programma waar je de meeste ontwerpen mee kun maken en publiceren. De app richt zich met name op paginaontwerp. Voor het ontwerpen van websites, lay-outs, brochures of boeken is InDesign dus ontzettend belangrijk. Dit programma is een belangrijke schakel in heel veel ontwerpopdrachten. Photoshop kennen de meeste mensen inmiddels wel. Met deze applicatie uit de Adobe Creative Cloud worden foto’s beter dan ooit te voren. Met dit programma kun je foto’s bewerken of deze helemaal zelf in elkaar zetten. Situaties die nooit echt gebeurd zijn, werelden die nooit echt bestaan hebben, met Photoshop is fantasie werkelijkheid. Photoshop geeft je ook de mogelijkheid je foto’s juist dat beetje extra te geven. Kleuren zijn aan te passen en contrast is te tweaken. Hierdoor geef je die prachtige foto dat net extra zetje tot meesterwerk. Premiere is de videobewerkingssoftware van de Adobe Creative Cloud. Binnen Premiere kun je een prachtige film opnemen en allerlei effecten meegeven. Met Adobe After Effect kun je bovendien scènes in je film opnemen die net echt gebeurd zijn. Net als een echte filmregisseur heb je toegang tot CGI. Tot slot: met Illustrator maak je de beste graphics voor gebruik in tal van andere toepassingen. Logo’s, pictogrammen, schetsen, typografie en complexe illustraties maak je met Illustrator in een handomdraai. Alle bestanden die je maakt zijn van jou en je mag deze ontwerpen uitgeven of zelfs verkopen. Laat je creatieve kant wordt lid van de Adobe Creative Cloud. Elke maand betaal je een bepaald bedrag om lid te blijven van de dienst en toegang te houden tot alle applicaties. Wanneer je dus klaar bent met je ontwerp kun je er dus ook voor kiezen om even niet langer te betalen. Je hebt dan natuurlijk nog wel toegang tot alle bestanden die je hebt gemaakt toen je nog een betalende gebruiker was.

Adobe Creative Cloud; waar en met wie je ook bent

Dankzij de Adobe Creative Cloud kun je altijd aan de slag, waar je ook bent, overal ter wereld. Dit is niet zomaar een slogan, maar is met de komst van tablets en smartphones realiteit geworden. Adobe Creative Cloud is namelijk ook beschikbaar op mobiele apparaten. Vrijwel elke applicatie waar momenteel een desktopversie van bestaat komt ook, binnen zeer korte tijd, uit op Android en IOS. Dit geeft je ongelimiteerde vrijheid. Je bent in staat overal waar je bent te sleutelen aan een ontwerp of inspiratie op te doen. Zo kun je bijvoorbeeld eerst een ontwerp maken op je telefoon, dit ontwerp vervolgens bijschaven op de iPad, om tot slot de laatste bewerkingen te doen op je desktop. Ook is het mogelijk om direct vanaf een mobiel apparaat te publiceren. Wanneer je dus een geweldig ontwerp hebt gemaakt en dit direct wilt delen met de wereld hoef je niet meer te wachten; één druk op de knop en iedereen kan genieten van wat je hebt gemaakt. Iedereen kan je werk zien, je hebt daar geen speciale plugin voor nodig. Dankzij de lancering van de Adobe Creative Cloud op mobiele apparaten is het mogelijk geworden om overal ter wereld te werken en leren. Wanneer je op bezoek gaat bij een goede vriend in Amerika kun je samen met hem werken aan nieuwe ontwerpen. Deze kunnen jullie vervolgens samen uitgeven en jij kunt deze ontwerpen mee terug nemen naar Nederland. Een bezoek aan een vriend van vroeger krijgt ineens een heel andere lading. Jullie kunnen samen nieuwe ideeën bedenken en nieuwe graphics maken. Met Adobe Creative Cloud voor mobiele apparaten kun je overal ter wereld ontwerpen. Naast dit alles kan Adobe Creative Cloud, zowel op mobiele apparaten als op een desktop, gebruikt worden in teamverband. Wanneer een heel team werkt met de diverse applicaties kun je als bedrijf leuke kortingen krijgen. Ook krijg jullie allemaal dan extra mogelijkheden binnen de dienst. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk extra opslagruimte te creëren op de Adobe servers. Je bespaart een leuk bedrag wanneer je als team gebruik maakt van Adobe Creative Cloud. Wanneer je dus niks te verliezen hebt is het verstandig om je op deze manier aan te melden!

Verschillende pakketten

De applicaties van de Adobe Creative Cloud zijn verspreid over verschillende pakketten. Fotografen hebben bijvoorbeeld niks aan Premiere. Wanneer een fotograaf zich aanmeldt voor de dienst heeft deze de mogelijkheid om een speciaal pakket te nemen waar alleen applicaties inzitten die te maken hebben met fotobewerking. Studenten betalen bijvoorbeeld ook een lager bedrag dan normale klanten. Deze studentenkorting kan oplopen tot vele tientallen euro’s. Bedrijven en ondernemingen maken tevens aanspraak op leuke kortingen. Op http://www.beat-it.nl/adobe-creative-cloud-for-teams vind je diverse pakketten van Adobe Creative Cloud. Op deze website kun je snel en eenvoudig een abonnement afsluiten. Wanneer je in een team werkt krijg je bovendien extra korting. Wil je weten of je PC alle applicaties van de Creative Cloud kan draaien? Surf dan ook even naar deze site. Aan de rechterzijde staan alle systeemeisen van de applicaties netjes op een rij. Ook staan de voordelen van het abonnement voor teams nog eens haarfijn uitgelegd. Vandaag kun je eindelijk uiting gaan geven aan je creatieve kant. Bestel de Creative Cloud direct!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn