Wees verzekerd van uw zonnepanelen met het Garantiefonds ZonneEnergie

Bongosolar - Garantiefonds zonneenergieHet is altijd een goed idee om het milieu tegemoet te komen. Vooral in deze tijden van technologische vooruitgang. Want in deze tijden zijn we zo ver vooruit met technologie dat we zowel de middelen hebben om de natuur en het milieu schade te berokkenen, maar tegelijkertijd doen we uitvindingen die maken dat we die schade kunnen compenseren. Het belangrijkste voorbeeld is het feit dat we met duurzame energie de schade van fossiele brandstoffen kunnen terugdringen. Dit is ook hard nodig met de toenemende problematiek rondom het broeikaseffect dat onze planeet teistert. Alleen is het met duurzame energie wel zo dat het vaak lastiger is en duurder om er gebruik van te maken. Om de consument die van duurzame energie gebruik wil maken tegemoet te komen is er nu het garantiefonds zonneenergie. Als je namelijk zonnepanelen bestelt dan moet je vaak een aanbetaling doen en het duurt vervolgens ook nog wel even voordat de panelen geïnstalleerd worden. Het is geen geringe klus en er komt veel bij kijken. In de tussentijd kan het bedrijf waarbij je de zonnepanelen hebt besteld failliet gaan en in dat geval is het goed om te weten dat je met het garantiefonds zonneenergie veilig bent wat betreft je investering. Het garantiefonds zonneenergie is namelijk een organisatie die functioneert als een soort waarborg voor je investeringen. Zonnepanelen zijn vrij prijzig en het instaleren kost veel geld. Tot enige tijd geleden konden consumenten de panelen met subsidie kopen, en bedrijven die de panelen aanboden deden in die tijd goede zaken. Op dit moment is de subsidie er niet meer. Daardoor zijn mensen minder geneigd om zonnepanelen te kopen en zijn de bedrijven die zonnepanelen verkopen dus minder stabiel, want de inkomsten zijn niet te voorspellen. Dit maakt vervolgens dat ook de consument zich niet zeker voelt om in de toekomst te investeren en zo ontstaat er een neerwaartse spiraal die uiteindelijk maakt dat niemand meer zonnepanelen kan kopen, omdat er geen bedrijven meer zijn die ze verkopen. Om zowel de consument als de aanbieder van zonnepanelen tegemoet te komen is het garantiefonds zonneenergie opgericht. Dit garantiefonds zonneenergie staat als het ware tussen de consument en de aanbieder. Dit is omdat de consument het vertrouwen heeft om zonnepanelen te kopen, want als het misgaat dan garandeert het garantiefonds zonneenergie dat de investering niet verloren gaat. Hierdoor zullen consumenten zich zekerder voelen om te investeren en dat maakt dat de aanbieders weer zaken kunnen doen en niet failliet gaan. De ironie is natuurlijk dat een organisatie als het garantiefonds zonneenergie is bedoeld om consumenten te beschermen tegen bedrijven die failliet gaan, en juist daardoor gaan de bedrijven minder snel failliet.

Hoe werkt het Garantiefonds ZonneEnergie?

Het garantiefonds zonneenergie functioneert in eerste instantie als een soort keurmerk, want alle bedrijven die zonnepanelen aanbieden moeten aan bepaalde criteria voldoen voordat ze zich mogen aansluiten bij het garantiefonds zonneenergie. Zo moeten bedrijven die zich willen aansluiten bij het garantiefonds zonneenergie minimaal één jaar ervaring hebben met het leveren en installeren van zonnepanelen. Daarnaast moet elke organisatie die zich bij het garantiefonds zonneenergie wil aansluiten kunnen aantonen dat de financiële administratie helemaal op orde is. Door deze criteria weten de consumenten dat, wanneer ze op zoek zijn naar een leverancier voor zonnepanelen, dat de leveranciers die zijn aangesloten bij het garantiefonds zonneenergie in ieder geval een positieve reputatie hebben. Dus het garantiefonds kan als eerste gezien worden als een soort keurmerk dat kwaliteit waarborgt van de aangesloten leden. Maar het is niet alleen maar een keurmerk. Het is een keurmerk dat, wanneer blijkt dat een aangesloten lid toch failliet gaat, ervoor zorgt dat de klanten hun investering niet kwijt raken. Een van de manieren waarop het garantiefonds dit garandeert is door de investering bij een andere leverancier neer te leggen die het dan afmaakt. In die zin is het ook positief voor de andere leden, want als een organisatie failliet gaat dan is het niet zo dat al het werk in het niets verdwijnt. In plaats daarvan kan het werk worden doorgeschoven naar de andere leveranciers. De één zijn dood is een ander zijn brood is een uitdrukking die hier prima op zijn plaats is. En dat is in dit geval positief voor de consument als de leverancier. Dit zorgt er ook voor dat de consumenten geen risico’s lopen door het garantiefonds en daardoor sneller geneigd zijn om de stap te maken om zonnepanelen te investeren en dit maakt dat de leveranciers minder snel ten onder gaan. De neerwaartse spiraal wordt in dit geval dus een opwaartse spiraal en dat is natuurlijk goed voor de consument, de leverancier en op de lange termijn ook voor onze planeet.

BonGo als nieuwste lid van het garantiefonds

Mocht je zonnepanelen willen laten instaleren dan is het een goed idee om dit te laten doen door Bongo. Deze organisatie is aangesloten bij het garantiefonds en heeft het zonnigzekerbunschoten project gewonnen. Hier volgen een paar goede redenen op een rij om voor bongo te kiezen:

  • Winnaar LG installer award 2014
  • 8,4 klanten reviews
  • Gratis informatie pakket
  • Een eigen showroom

Voor meer informatie kun je altijd even een kijkje nemen op de site. Hier wordt je meteen verwelkomd door een medewerker via de chat. Mocht je tijdens het browsen tegen onduidelijkheden aanlopen of wil je gewoon meer informatie dan kun je je vragen direct stellen via de chat. Makkelijk voordelig, snel en efficiënt.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn