Wat is afhangen?

Stop met dromen en begin met bouwen! Dat is het motto van Freds Bouwtekeningen. In iedereen zit een ambitieuze doe-het-zelver. Of u nu grootste plannen heeft (zoals het openbreken van een muur in uw huis) of kleinere plannen heeft (zoals het ophangen van een nieuwe deur of het antwoord vinden op de vraag ‘wat is afhangen?‘), alle bouwplannen en alle uitleg die u nodig heeft om uw plannen uit te voeren kunt u vinden op de website van Freds Bouwtekeningen. Stel dat u een nieuwe deur heeft gekocht voor uw slaapkamer. Dan zult u uiteraard deze deur moeten afhangen. Echter, wat is afhangen? Kort gezegd; afhangen van een deur is het op maat maken van de deur naar de gewenste afmetingen. Wellicht is uw kozijn niet geheel recht; dan zal de deur ook iets scheef moeten hangen om in het kozijn te passen. Wellicht vraagt u zich nu ook af: wat is afhangen met betrekking tot ramen? Wanneer u een nieuw raam koopt moet deze uiteraard ook goed in het kozijn passen. U kunt een raam op diverse manieren afhangen, bijvoorbeeld op de draaikiep manier. 

Wat is afhangen en hoe doe ik dit?

Hierboven is al kort antwoord gegeven op de vraag: wat is afhangen? Op de website van Freds Bouwtekeningen wordt in een aantal stappen uitgelegd hoe men een deur afhangt. Het is belangrijk dat de nieuwe deur op de juiste manier wordt afgehangen om zo te voorkomen dat de deur bijvoorbeeld gaat klemmen of scheef in het kozijn hangt. De stappen in het kort zijn:

  • Wat is afhangen en hoe begin ik hiermee? De eerste stap is het kozijn opmeten waarin de deur moet komen.
  • De deur opmeten.
  • De deur aanpassen zodat deze nauwsluitend in het kozijn past.
  • De scharnieren plaatsen. 
  • Uitsparingen maken voor de scharnieren met behulp van een beitel.
  • De scharnieren vastschroeven in zowel de nieuwe deur als in het kozijn.
  • De deur in de scharnieren hangen.
  • Eventueel een deurkrik en een slot op de deur plaatsen.

Wanneer u een uitgebreider antwoord wilt op de vraag ‘wat is afhangen en hoe doe ik dit?’ adviseren wij u om een kijkje te nemen op de website van Freds Bouwtekeningen. Een kort antwoord op de vraag ‘wat is afhangen?’ is dat afhangen het juist op maat maken van een deur is, zodat deze op een passende manier in het kozijn hangt. 

De voordelen van Freds Bouwtekeningen

Op de website van Freds Bouwtekeningen vindt u veel meer informatie dan slechts antwoord op de vraag ‘wat is afhangen?’.  U vindt de verhalen van meer dan 21.000 doe-het-zelvers uit Nederland en BelgiĆ«. Zij begonnen ook zonder enige technische kennis. Simpele vragen als ‘wat is afhangen?’ wisten zij niet te beantwoorden. Maar kijk nu eens naar het fantastische resultaat dat zij behaald hebben! Zij zijn nu experts in het afhangen van diverse deuren. Zij kunnen nu de vraag ‘wat is afhangen?’ in een ogenblik beantwoorden! Wilt u dus ook een expert worden in het afhangen van deuren? In het maken van bouwplannen? In het zijn van een doe-het-zelver? Neem snel een kijkje op de website van Freds Bouwtekeningen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn