Waarom is goede time management zo belangrijk?

Als jij het gevoel hebt dat je het constant veel te druk hebt en je raakt daar gestresst door, dan is goede time management misschien wel precies wat je nodig hebt. Het goede nieuws in dat geval is dat je dat via een cursus van Tijdwinst.com kunt leren. Via hun website timemanagement.nl kun je alle informatie over deze cursus lezen, maar ook alles over goede en effectieve time management in het algemeen. Over het algemeen komt het neer op het creëren van overzicht en een slimme planning. Als je die twee zaken al onder controle hebt dan ben je al een heel eind op weg om je tijd slim en handig te managen. Maar deze cursus time management leert je gelukkig meer dan alleen dat. Je krijgt er namelijk ook allemaal tips en handige vaardigheden aangeleerd die jou gaan helpen bij het reorganiseren van al die werkzaamheden. Want hoe richt je bijvoorbeeld je e-mailbox slim in? En hoe organiseer je al die verschillende bestanden, mappen en documenten op je computer? Zoals je ziet komt er bij het managen van je tijd veel meer kijken dan een slimme planning. En dat is dan ook de reden dat deze cursus zo ontzettend populair is. Bij Tijdwinst.com zijn ze gespecialiseerd in alles wat maar met productiviteit te maken heeft, en deze cursus is dus niet de enige die ze aanbieden. Op hun website vindt je een nog ruimer cursusaanbod met allemaal hele praktische cursussen die jou in het dagelijkse leven helpen productiever te worden en/of beter leren communiceren.

Is een cursus time management iets voor jou?

Als ook jij het gevoel hebt dat je constant tijd tekort hebt dan is die cursus time management natuurlijk sowieso iets voor jou. Maar er zijn ook andere signalen die je kunt opvatten als het niet slim met je tijd en planning omgaan, zoals:

  • Altijd overal te laat komen
  • Je werk niet los kunnen laten, ook als je thuis bent
  • Niet toekomen aan lange termijnklussen (zowel privé als op je werk)
  • Snel afgeleid zijn als je aan het werk bent

Als je je herkent in bovenstaand lijstje zou je kunnen overwegen of een cursus time management iets voor jou is. Je gaat dan namelijk allerlei handige technieken aanleren die jou helpen bij het plannen en organiseren van alle taken die je maar kunt bedenken. En als je dan denkt dat er geen ruimte meer is voor creativiteit en impulsiviteit dan heb je het mis! Bij een juiste en effectieve planning creëer je juist ruimte voor impulsieve acties, en kun je die veel makkelijker opvangen dan voorheen. Laat dat je dus niet tegenhouden.

Hoe kun je deze cursus time management volgen?

Als je besloten hebt deze cursus te willen volgen zodat je meer overzicht en rust in je leven krijgt, dan kan dat op meerdere manieren. Je kunt hem namelijk volledig online volgen, maar ook in groepsverband op locatie. Je kunt je in het tweede geval in je eentje aanmelden en komt dan terecht in een groep die allemaal dezelfde cursus volgen. Je kunt deze cursus time management echter ook boeken met een groep, zoals met je collega’s, In dat geval wordt hij desgewenst InCompany gegeven. Kijk vooral even op timemanagement.nl voor meer informatie over deze optie. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn