Uw huis verkopen

Verkoopmakelaaroffertes - Huis verkopenEens in de zoveel jaren kan het voorkomen dat u uw huis verkopen wilt. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn, het kan natuurlijk zo zijn dat u eindelijk uw droomhuis hebt gevonden. Kunt u dat pand betalen en spreekt de locatie u ook nog eens heel erg aan, dan zult u niet lang twijfelen en zo snel mogelijk willen verhuizen. Een andere reden voor een verhuizing kan zijn dat u gaat samenwonen of dat uw gezin groter is geworden. U wilt dan natuurlijk graag uw te kleine huis verkopen en uw intrek nemen in een pand met meer kamers en meer ruimte, zodat er voor iedereen weer genoeg plaats is en u niet continu op elkaars lip zit. Het omgekeerde kan natuurlijk ook het geval zijn, uw kinderen zijn allemaal volwassenen geworden en zijn op zichzelf gaan wonen. Opeens merkt u dan dat uw woning eigenlijk veel te groot voor u is. Dan is uw huis verkopen en verhuizen naar een kleiner model een logische stap. Wordt u ouder, dan stelt u bovendien vaak andere eisen aan het pand waar u woont. Zo vinden veel ouderen het prettig als zij alles gelijkvloers hebben, aangezien traplopen voor hen een grote opgave wordt. Ook hoge drempels zijn vaak een probleem, net als te krappe toiletten. Uw huis verkopen en een aangepaste woning betrekken is vaak een uitstekende oplossing om toch nog lange tijd zelfstandig te kunnen blijven. Als uw woonruimte aan de juiste eisen voldoet, kunt u het onvermijdelijke moment van verhuizing naar een verpleeghuis vaak nog vele jaren uitstellen. Uw huis verkopen kan dus om verschillende redenen de juiste beslissing zijn. Soms zal de achterliggende reden een plezierige zijn, andere keren hebt u geen keus en zou u het eigenlijk graag anders zien. Hoe het ook zij, het betekent altijd de start van een nieuwe fase in uw leven.

Laat uw huis verkopen

Een verhuizing kost vaak redelijk wat geld, er moet immers vaak een vrachtwagen gehuurd worden of verhuizers ingehuurd worden. En dan hebben we het nog niet over kosten voor zaken als muurverf of behang, nieuwe vloeren en gordijnen, om maar wat voorbeelden te noemen. Het kan daardoor verleidelijk zijn om het proces van uw huis verkopen in eigen hand te houden. Het inhuren van een makelaarskantoor kost immers geld. Toch is het niet verstandig om dit zelf te willen doen. Wilt u zelf uw huis verkopen, dan is het in de eerste plaats lastig om uw doelgroep te bereiken. Natuurlijk kunt u advertenties plaatsen en een bord in de tuin zetten, maar hiermee bereikt u vaak maar een beperkt aantal mensen. Bovendien is het vaak erg lastig om zelf in te schatten wat een reële vraagprijs is en u bent het onderhandelen hierover natuurlijk ook niet gewend. Een makelaar inschakelen als u uw huis verkopen wilt is daarom absoluut een goed idee. Dit levert u verschillende voordelen op:

  • groter bereik van potentiële kopers
  • goed advies over de vraagprijs
  • tussenpersoon voor onderhandelingen
  • snellere verkoop

Dit zijn natuurlijk allemaal erg belangrijke punten, waardoor het echt aan te raden is dat u uw huis verkopen laat door een professional. Een van de belangrijkste punten is natuurlijk dat u een goede prijs voor uw woning ontvangt. Hiervoor is het belangrijk dat u niet te laag inzet van te voren, zodat er ook nog iets te onderhandelen valt. Maar u wilt de vraagprijs ook niet veel te hoog zetten, daar jaagt u immers potentiële kopers mee weg. Laat het huis verkopen daarom over aan de specialist, dan zal de verkoop vaak sneller rond zijn en krijgt u een goede prijs.

Vraag gemakkelijk offertes aan

Het punt is dan natuurlijk wel, hoe vindt u nu een goede makelaar die bovendien tegen niet al te hoge tarieven werkt? Op het moment dat u uw huis verkopen wilt, kunt u natuurlijk zelf de verschillende kantoren bij u in de buurt bij langs gaan en hen vragen wat voor tarieven zij hiervoor rekenen. Maar laten we wel zijn, dat is nogal wat werk. Het kan gelukkig een stuk eenvoudiger als u kiest voor VerkoopmakelaarOffertes.nl. Wilt u uw huis verkopen, dan kunt u bij hen heel eenvoudig en geheel gratis en vrijblijvend offertes aanvragen van vier verschillende makelaars bij u in de buurt. Hoe werkt dit precies? U hoeft hier zelf maar weinig voor te doen. Als eerste vult u uw postcode in, zodat de site weet welke makelaarskantoren zich in uw regio bevinden. Vervolgens geeft u een beschrijving van uw woning en ook geeft u aan wat uw wensen zijn. Uw huis verkopen is immers niet niks, het is dan wel belangrijk dat u dit proces afwikkelt met iemand die aan uw wensen voldoet. Nadat u dit hebt gedaan, wordt uw formulier doorgestuurd naar vier makelaarskantoren bij u in de buurt. Van hen krijgt u vervolgens een offerte terug, met daarin de kosten die zij rekenen en wat zij voor u zouden kunnen betekenen. Aan de hand hiervan bepaalt u of u een goed gevoel heeft bij een van de vier en of u een persoonlijk gesprek wilt om verder te overleggen over uw huis verkopen. Zoals gezegd zijn de offertes gratis en vrijblijvend, mocht geen enkele u aanspreken, dan kunt u alsnog zelf op zoek gaan naar een ander kantoor. Wilt u uw huis verkopen, dan is het invullen van het formulier van VerkoopmakelaarOffertes.nl dus een goede eerste stap.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn