Riool verstopt en water in de bak

Riool verstopt en water in de bakWij houden thuis erg van eten en koken. Mijn vriendin komt uit Mexico en Mexicanen hebben het de hele dag over eten. Ze kunnen heel gepassioneerd vertellen over eten en beginnen al te watertanden als ze aan voedsel denken. Dit is iets wat je bijna nooit ziet in Nederland, wij Nederlanders zijn vaak heel anders met voedsel bezig, veel praktischer. Maar mijn vriendin heeft het tijdens het ontbijt al over de lunch en het avondeten. Onze keuken wordt dan ook erg veel gebruikt. Voordat ik mijn vriendin leerde kennen, vond ik het ook leuk om te koken, maar door haar is het echt een passie geworden. Vaak hebben we vrienden bij ons eten, die komen graag langs, want ze weten allemaal dat mijn vriendin goed kan koken. Maar bij veel eten koken hoort ook veel etensresten. Bij het afspoelen gaan veel resten de afvoer in. Wij proberen het vet van de pannen met een doekje te verwijderen, maar er gaat toch altijd een beetje tijdens het schoonmaken in de afvoer. Uiteindelijk werd dit allemaal te veel en raakte het riool verstopt en bleef het water in de bak. Wij zagen wel dat het water niet altijd goed afgevoerd werd, maar hadden er nooit wat aangedaan. Pas toen het echt niet meer ging, kocht ik vloeibare ontstopper in de supermarkt. Ik dacht dat ontstopper altijd helpt als het riool verstopt is, maar dat was niet meer het geval. Ik heb het ook nog verschillende keren met een rubberen ontstopper geprobeerd, maar ook dat hielp niet.       

Riool verstopt in de keuken

Ik hoopte dat ik online een aantal tips kon vinden over wat je moet doen als het riool verstopt is. Tips en websites vond ik genoeg, maar niets hielp. Vaak vond ik tips om een mix te maken van verschillende ingredi├źnten en die door de afvoer te gieten, maar dat is eigenlijk hetzelfde als vloeibare ontstopper. Via www.rioolprobleemkwijt.nl vond ik een telefoonnummer om een expert in te schakelen. Ik vertelde ze dat ons riool verstopt was en dat het probleem uit de keuken kwam. We hadden met ze afgesproken dat ze twee dagen later iemand zouden langs sturen om naar het probleem te kijken. Over de telefoon vroeg ik of ze een indicatie van de kosten konden geven, maar ze zeiden dat het afhing van hoe erg het riool verstopt was. Soms kunnen ze het probleem gemakkelijk verhelpen en dan kost het niet veel. Als het een groot probleem is, dan kunnen de kosten aardig oplopen.

Snel het riool ontstopt

Twee dagen later stond de expert voor onze deur. Het was een erg vriendelijke man van rond de veertig. We wisten precies waar het riool verstopt was en daar begon hij met zijn inspectie. Hij zei dat het vaak voorkomt dat een riool verstopt is in de keuken. Alle etensresten gaan vastzitten aan de buizen en blokkeren dan de afvoer. Hij zei dat we geluk hadden, omdat we niets konden ruiken. Hij was in huizen geweest waar ook het riool verstopt was en dat het daar heel erg aan het stonk. Gelukkig was bij ons het probleem niet zo groot, het duurde niet lang voordat hij klaar was. Daardoor hoefden we ook niet zoveel te betalen. Hij gaf nog een aantal tips om een verstopping te voorkomen en ging daarna naar huis. Wanneer je problemen hebt met je riool, dan kan rioolprobeemkwijt je helpen

  • Ze hebben veel vakmensen die direct kunnen helpen met je probleem
  • Ze zijn telefonisch dag en nacht te bereiken
  • Hun experts hebben veel ervaring
  • Ze kunnen bij meer dan een verstopt riool helpen, ook bij andere rioolproblemen
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn