Riool ontstoppen voor een fris en schoon huis

Het kan gebeuren dat je riool verstopt raakt. De vraag is dan natuurlijk wat je moet doen om dit te verhelpen. De vraag die je je eigenlijk eerst moet stellen is hoe je dit had kunnen voorkomen. Daar heb je op het moment zelf misschien niets aan, maar je kunt daarmee wel voorkomen dar je opnieuw je riool moet ontstoppen. Misschien lees je dit terwijl je riool nog niet verstopt is. In dat geval kun je bijvoorbeeld gebruik maken van deze tips. Dan hoef je later waarschijnlijk niet je riool te ontstoppen. Als je wilt voorkomen dat je riool verstopt raakt, dan moet je er allereerst voor zorgen dat je geen zaken door het toilet spoelt die je niet door het toilet behoort te spoelen.  Het is dan ook niet verstandig om bijvoorbeeld maandverband of schoonmaak doekjes door het toilet te spoelen. Men denkt nog wel eens dat eentje niet uitmaakt, maar eentje kan wel degelijk tot een verstopping leiden. Daarnaast word 1 al snel 2 en 2 worden er al snel 3. Dus je wilt niet op dat hellende vlak terecht komen. Je doet er dan ook zeer verstandig aan om je te beperken tot urine, poep en wc papier. Als je dat doet, dan kom je al een heel eind. Toch kunnen er ophopingen ontstaan. Vooral in oudere huizen met leidingen waar veel bochten inzitten, kun je te maken krijgen met vervelende opstoppingen. Om dit tegen te gaan moet je de leidingen schoon houden. Dit geldt voor alle leidingen en dus niet alleen voor de toilet leidingen die uitkomen op het riool. Het schoonhouden van de leidingen kun je heel makkelijk zelf doen via een beetje azijn met soda. Deze combinatie werkt als een intense schuurspons in je leidingen. Al het vuil dat eventueel zou kunnen leiden tot een opstopping wordt met de combinatie van deze twee producten schoongespoeld. Door om de zoveel tijd een beetje azijn met soda door de leidingen te spoelen kom je een heel eind in termen van verstopping preventie. Maar als je dit niet doet of zelf als je het wel doet, dan nog kunnen er problemen ontstaan en dan moet je je riool ontstoppen. Dat kun je zelf proberen met een ouderwetse ontstopper of wat chemische ontstoppingsmiddelen. Maar dit werkt niet altijd en het is ook lang niet altijd even goed voor je leidingen. Daarnaast is het maar de vraag of je het probleem echt verhelpt. Het kan zijn dat de chemische middelen een beetje effect hebben waardoor het water weer wegstroomt. Maar als het niet volledig is, dan heb je binnen de kortste keren wederom te maken met een verstopping. Beter laat je je riool ontstoppen door een professional.

Waar vind ik een professional als ik mijn riool wil ontstoppen?

Als je je riool wilt ontstoppen en je hebt daar hulp bij nodig van een professional, dan kun je terecht op de website van rioolprobleemkwijt.nl. Je kunt dan een afspraak maken met de loodgieter en deze komt dan langs om je riool te ontstoppen. Je kunt hier ook terecht je als je te maken hebt met een andere soort verstopping. Hierbij kun je denken aan:

  • Verstopte keukenafvoer
  • Verstopte badafvoer
  • Verstopt doucheputje
  • Verstopte wastafel
  • Verstopte regenpijp

Wat het probleem ook is, je kunt voor de ontstopping altijd terecht bij rioolprobleemkwijt.nl.

Ook voor spoedgevallen kun je een beroep doen op rioolprobleemkwijt.nl

Mocht je te maken hebben met een spoedgeval en wil je zo snel mogelijk je riool ontstoppen, dan kun je altijd 24/7 contact opnemen met rioolprobleemkwijt.nl. Het telefoonnummer voor spoedgevallen vind je op de website.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn