Plafonniere

Een plafonniere is een heel prettige lampensoort om in huis te hebben. Doordat deze zich aan het plafond bevindt, heb je er eigenlijk nooit last van dat hij in de weg zit. Waar je bij een vloerlamp nog wel eens kunt vinden dat deze in de weg staat en een muurlamp lastig kan zijn omdat je dus geen kasten meer tegen die muur aan kunt zetten, heb je bij deze lampsoort nooit met zulke problemen te maken. Bovendien, bij een hangende lamp kun je nog wel eens je hoofd stoten, maar een plafonniere zit zo strak tegen het plafond dat ook dit niet aan de orde zal zijn. Tegelijkertijd is het zo dat deze juist door de hoge plaatsing zorgt voor een goede verspreiding van het licht. De hele ruimte wordt hier vaak mee verlicht, waardoor je niet per se ook nog andere lampen nodig hebt. Dat maakt dit type lamp dus tot een heel goede keus, het is praktisch en het zorgt voor voldoende lichtspreiding. Het is dan ook niet verwonderlijk dat heel veel mensen in verschillende ruimtes in huis voor een plafonniere kiezen.

Originele plafonniere

Toch zit er één nadeel aan het gebruik van de plafonniere en dat is het feit dat deze eigenlijk zelden in een originele uitvoering te vinden is. Of je nu naar een gewone woonzaak gaat of dat je naar een speciale lampenwinkel gaat, het aanbod lijkt eigenlijk altijd heel sterk op elkaar. Vaak zijn het gewoon verschillende uitvoeringen van een metalen ring met een kap van mat glas. Natuurlijk kunnen de kleuren en het formaat wat verschillen, maar in feite komt het aanbod toch heel vaak hier op neer. En dat is jammer, want zo zie je in heel veel huizen dezelfde soorten lampen hangen. Dit is echter niet nodig, je kunt ook heel goed een originele plafonniere vinden. Kies bijvoorbeeld eens voor een Oosterse variant, dan weet je zeker dat je iets bijzonders in huis haalt! Je kunt dan denken aan een exemplaar dat gemaakt is van glasmozaïek, dat is niet alleen erg kleurrijk, het zorgt ook voor een ander soort kleur licht. Je kunt ook eens kiezen voor een filigraine exemplaar, deze zijn gemaakt van metaal en hier zijn kleine gaatjes in gemaakt die samen een mooi patroon vormen. Ook dit zorgt voor een mooie spreiding van het licht en voor een sfeervol geheel. Door te kiezen voor een Oosterse plafonniere, kun jij dus toch een origineel soort lamp in huis halen.

Diverse exemplaren bij Merel in Wonderland

Houd jij van een uniek interieur, dat net even iets anders is dan anders? Zoek jij naar meubilair en accessoires die je niet zomaar bij anderen in huis tegen zult komen? Dan moet je eens een kijkje nemen in de webshop van Merel in Wonderland. Alleen al op het gebied van lampen vind je hier veel originele keuzemogelijkheden, met niet alleen de plafonniere, maar ook:

  • vloerlampen
  • hanglampen
  • tafellampen
  • wandlampen
  • lantaarns

Of je nu dus een plafonniere zoekt of toch een andere lampsoort, hier zul je het zeker kunnen vinden! Doordat zij altijd kiezen voor traditioneel design en unieke ontwerpen, weet je zeker dat je bij hen iets bijzonders aanschaft. Zij kopen van ieder model bovendien altijd maar een paar dezelfde exemplaren in, waardoor de kans zeer klein is dat je bij iemand die jij kent precies hetzelfde exemplaar tegen zult komen. Dit in tegenstelling tot het feit wanneer je bij een grote woonwinkel koopt waar eigenlijk iedereen naar toe gaat. Wil jij ook een uniek element aan jouw interieur toevoegen? Dan doe je er dus goed aan om te kiezen voor een plafonniere van Merel in Wonderland!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn