Onze asbest analyse voorkomt gezondheidsklachten

Bestvision - Asbest analyseU heeft er vast veel over gelezen en gehoord in de media de afgelopen jaren. Waar asbest vroeger als veilig bouwmateriaal werd gezien, bleek later dat er behoorlijke gezondheidsrisico’s kleven aan het hebben van asbest in je woning of kantoor. Een asbest analyse helpt u bij het opsporen van dit gevaarlijke materiaal zodat u met een gerust hart in uw pand kan leven of werken. Er zijn verschillende manieren waarop een asbest analyse kan worden uitgevoerd. Wij doen het aan de hand van een monster van verdacht materiaal dat u naar ons op kan storen. Een uitgebreide asbest analyse volgt om te kijken of er daadwerkelijk schadelijke stoffen in het materiaal zitten. Wij zijn uiteraard op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving omtrent asbest en kunnen u daarom op maat adviseren over mogelijk aanpak van het probleem. Een asbest analyse geeft u en andere gebruikers van uw pand zekerheid over het wel of niet aanwezig zijn van schadelijke stoffen en kan daardoor grote gezondheidsproblemen voorkomen. Doordat asbestvezels uitstekende bouwmaterialen zijn, is er voornamelijk in de jaren 1950 tot 1975 veel gebruik van gemaakt. Vaak zijn deze vezels samen met andere bouwmateriaal vermengd waardoor het soms lastig op te sporen kan zijn. De gezondheidsrisico’s die dit materiaal met zich meebrengt merkt u pas achteraf, laat daarom preventief een asbest analyse uitvoeren als u twijfelt over de aanwezigheid. Het kan namelijk wel tientallen jaren duren voordat de effecten zich manifesteren. Kleine hoeveelheden materiaal welke nog intact zijn hebben voor zover bekend weinig tot geen schadelijke effecten op de gezondheid, maar met name zodra het materiaal waarin asbest verwerkt is beschadigd raakt komen de deeltjes los waarna ze door de luchtwegen het lichaam in gaan. Een asbest analyse is dus de beste methode om dit te voorkomen en iedereen gezond te houden voor de verschillende gevolgen die het inademen van het materiaal kunnen veroorzaken. Bij ons bedrijf zijn we expert in het opsporen van asbest en kunnen wij door onze jarenlange ervaring u van een goed advies voorzien wat mogelijke vervolgstappen zijn als er daadwerkelijk materiaal wordt gevonden in de asbest analyse. Dit kan variëren van het inschakelen van een asbestverwijderingsbedrijf tot het goed afsluiten en/of inpakken van gevaarlijke gedeelten van het pand. Omdat het vaak kleine deeltjes betreft is het nodig om hier experts naar te laten kijken, dus schakel ons met in, zeker als u een pand heeft in de eerder genoemde jaren is gebouwd.

Mogelijke ziekten die u kunt voorkomen door een asbest analyse

Zoals eerder in deze tekst te lezen valt zijn er veel verschillende ziektes en andere nare gevolgen voor de gezondheid die kunnen optreden door het langdurig inademen van asbestdeeltjes. Dit zijn onder andere:

  • Asbestose oftewel stoflongen. Deze ziekte zorgt er voor dat de longcapaciteit afneemt doordat er veel stofdeeltjes in de longen zich ophopen. Hierdoor kan het overbelasting van het hart en andere organen optreden. Gevaar hierbij is, net als bij veel andere asbest gerelateerde ziekten, dat het effect pas merkbaar is na een periode van ongeveer 10 tot 20 jaar. U weet het dus pas als het al te laat is. Een asbest analyse zorgt er voor dat deze deeltjes worden gevonden zodat u geen risico meer loopt.
  • Longvlieskanker en/of buikvlieskanker. Mutaties van cellen door het inademen van asbest kunnen verschillende soorten kanker veroorzaken in het lichaam en hebben vaker dan ons lief is dodelijke gevolgen. Groot gevaar hierbij is ook dat het wel 30 jaar of langer kan duren voordat het optreedt waardoor u er preventief bij moet zijn om het te voorkomen
  • Zeker in combinatie met het roken van tabak komt longkanker vaak voor bij slachtoffers van het inademen van asbest. Voorkom daarom dat u of andere rondom u deze verschrikkelijke ziekte krijgen. Doe een asbest analyse nu het nog niet te laat is.

De hierboven genoemde ziekten zijn de ergst mogelijke vormen van schade die u kunt oplopen bij langdurige blootstelling aan de kleine deeltjes in de lucht. Er zijn uiteraard ook lichtere klachten die kunnen worden voorkomen door een asbest analyse. Denk hierbij aan geïrriteerde luchtwegen of een iets verkleinde longcapaciteit.

Schakel onze expertise in als u twijfelt of vragen hebt

Voornamelijk in de wat oudere gebouwen zit vaak meer verkeerd materiaal dan u misschien zou denken. Loop geen risico en weet waar u aan toe bent door onze hulp in te schakelen bij het doen van een asbest analyse. Doordat wij expertise en ervaring hebben op dit gebied kunnen wij u snel en doelgericht adviseren welke vervolgstappen genomen dienen te worden om toekomstige gezondheidsklachten te kunnen voorkomen. Neem verantwoordelijkheid voor de veiligheid in uw gebouw en kom in contact met ons. Wij beschikken over een uitstekende visuele analyse en een vakkundig en geaccrediteerd laboratorium zodat wij gegarandeerd met onze asbest analyse kunnen detecteren of ingrijpen nodig is. Door kennis van alle wetten en regels die er omtrent deze situatie zijn leveren wij advies op maat voor eventueel benodigde vervolgstappen. U kunt vooraf vragen om een prijsopgave zodat u niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Ook kunt u uiteraard op onze site meer informatie lezen over de asbest analyse. Ook kunt u hier andere dingen lezen over de mogelijke gevaren en de verschillende manieren van preventie en verwijdering. Voor andere vragen over bijvoorbeeld asbest analyse zijn wij altijd bereikbaar, zowel online als via de telefoon. Twijfel dus niet en zorg voor zekerheid.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn