Meer bewegen met een fiets, step of springtouw

Ons gezin is heel sportief. Mijn man is tennis leraar en vindt het leuk om het weekend te gaan wielrennen. Zelf ga ik elke dag hardlopen, fiets ik naar het werk en doe ik nog oefeningen. Het is voor mij dus heel belangrijk dat mijn kinderen ook gezondheid zijn en veel bewegen. Nu kan ik mijn kinderen gaan dwingen om te sporten maar dat werkt niet. Ik doe het op een andere manier. Ik stimuleer de kinderen om buiten te spelen. Ik maak het leuk door een fiets, step of springtouw aan te bieden. Ik laat de kinderen heel bewust in actie komen. Mijn kinderen vinden de step erg leuk. Deze gebruiken ze dan ook als ze naar school gaan maar ze nemen hem ook mee als ze naar een vriendje gaan. Ik vind het allemaal prima als de kinderen maar in beweging blijven.

Een step om kinderen in beweging te krijgen

Natuurlijk hebben ze er niet altijd zin in maar dan moet je gewoon het goede voorbeeld geven. Als de kinderen hangerig zijn in het weekend neem ik in het initiatief. We gaan dan spontaan een lange wandeling maken en de kinderen nemen de fiets en step dan mee. Op het moment dat je het interessant en leuk maakt krijg je kinderen gemakkelijk mee. De step nemen ze ook altijd mee als we ergens naar toe gaan. Dit is dan ook een favoriet stuk speelgoed van de kinderen. Het gaat natuurlijk hartstikke hard dus ik houd mijn hart altijd vast. Maar met de juiste bescherming is het toch een veilige manier van buiten spelen. De step is altijd goed, hoe oud een kind ook is het blijft een leuk stuk speelgoed.

Buiten spelen is leuk

Dit is echt een gedachte die kinderen moeten leren. Volwassenen moeten zichzelf ook leren dat het leuk is om buiten te bewegen. Het is fijn om erop uit te gaan. Als je dit laat zien aan je kinderen beginnen ze er vanzelf in te geloven. Geef dus altijd het goede voorbeeld. Wil je dat je kinderen buiten spelen met de step, ga dan zelf naar buiten. Laat zien hoe leuk het is door voldoende speelgoed mee te nemen naar buiten. Ik vind het dan ook belangrijk om voldoende materiaal te hebben voor buiten. Een step is hier een onderdeel van en ik blijf dit leuk vinden. Als jong meisje speelde ik hier ook altijd mee, ik racete over het schoolplein. Maar ook door het dorp als ik even iets moest halen voor mijn moeder. Ik was er super trots op en kwam overal supersnel. Waarom wil je een step aanschaffen:

  • Dit is goed voor de motorische ontwikkeling van je kinderen
  • Hoe oud je kind ook is het blijft altijd leuk
  • Stimuleer het buitenspelen door voldoende speelgoed aan te schaffen
  • Bewegen is leuk door het juiste materiaal
  • Hierdoor leren kinderen samen spelen met andere kinderen
  • Hierdoor leren kinderen om zich gemakkelijk te verplaatsen

Bewegen is belangrijk voor mij en mijn gezin. Ik ben dan ook elke dag aan het fietsen, aan het hardlopen of maakt tijd om oefeningen te doen. Ik verwacht dan ook van mijn kinderen dat ze veel bewegen. Kinderen kan je niet dwingen om iets te doen als ze dit niet willen. De makkelijkste manier is dan ook om het bewegen te stimuleren. Geef je kinderen voldoende speelgoed als een fiets, step, voetbal en springtouw. Maak het leuk voor de kinderen. Wil je het bewegen ook leuk maken, neem dan een kijkje op de site van Wheelz 4 Kids: https://www.wheelz4kids.com/nl/steppen. Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn