Linkbuilden zorgt voor hoge positie in zoekresultaten

Houd jouw bedrijf zich al bezig met linkbuilden, om een hogere score bij zoekmachines te realiseren? Veel bedrijven zijn zich niet bewust van deze mogelijkheid. Zij hebben een keer een website gemaakt en zij denken dat dit voldoende is om klanten te bereiken. Als mensen jouw bedrijfsnaam al kennen, dan zal dit zeker effect hebben, maar anders niet. Zoeken mensen op een product dat jij verkoopt, dan is de kans erg klein dat ze jouw bedrijf vinden als jouw website niet bij de bovenste zoekresultaten staat. Met linkbuilden kun je er voor zorgen dat jij daar bij komt te staan. Want laten we eerlijk zijn, jouw producten kunnen nog zo goed zijn en jouw huidige klanten kunnen nog zo tevreden over jou zijn, dat helpt jou niet om potentiële klanten via internet te bereiken. Als jouw site niet hoog naar voren komt na het invoeren van een zoekopdracht, dan zal niemand spontaan op jouw webpagina terecht komen. Mensen klikken immers altijd alleen maar op de hoogstgeplaatste websites die uit de zoekopdracht komen rollen. Het is dus zaak om ervoor te zorgen dat jij bij het eerste rijtje met websites komt te staan en met linkbuilden kun je daar voor zorgen. Het is dus zeker aan te raden om hier aandacht aan te besteden.
Bekijk snel de website https://www.vistafiles.eu/ voor meer informatie.

Linkbuilden, hoe werkt het?

We hebben het net gehad over dat linkbuilden heel erg belangrijk kan zijn, maar wat is het nu eigenlijk? Het is een in principe heel eenvoudige techniek, namelijk ervoor zorgen dat er op zoveel mogelijk websites links te vinden zijn naar jouw website. Dit worden ook wel backlinks genoemd. Hoe meer backlinks jij hebt, hoe eerder Google geneigd zal zijn om jouw pagina een hoge score toe te kennen. Tenminste, zo ging het in het verleden. Tegenwoordig is niet alleen maar meer het aantal van belang, maar ook de kwaliteit van de sites waarop gelinkt wordt. Er komt dus wel meer kijken bij linkbuilden dan bijvoorbeeld in de reacties op verschillende blogs die online te vinden zijn een link naar jouw webpagina te plaatsen. Er waren zelfs webpagina’s die alleen maar bestonden om zoveel mogelijk backlinks te verzamelen. Dat is niet effectief meer, zoekmachines spelen namelijk ook in op deze trends, zij weten ook dat dit gebeurt. Wil jij een goed resultaat behalen met linkbuilden, dan zul je dit dus op een andere manier aan moeten pakken.

Professionals halen beste resultaten

Je moet er met andere woorden voor zorgen dat jouw backlinks terecht komen op sites die al als goed beoordeeld zijn door zoekmachines. Dat maakt het linkbuilden natuurlijk wel wat lastiger. Toch is het belangrijk om met de kwaliteit van de backlinks rekening te houden, anders kan het maar zo zijn dat je een omgekeerd resultaat behaalt. Google houdt er namelijk niet van om om de tuin geleid te worden en beoordeelt dit negatief. Pak jij linkbuilden op de verkeerde manier aan, dan kan dit er zelfs toe leiden dat jouw score naar beneden gaat. Je hebt dan ook twee opties:

  • hier zelf mee aan de slag gaan, maar je eerst goed inlezen over hoe je dit aan moet pakken
  • het overlaten aan professionals, die weten hoe ze dit aan moeten pakken en die al goede resultaten behaald hebben

Wat jouw keus ook is, een goed startpunt is altijd VistaFiles. Bij hen vind je namelijk veel tips over hoe je nu met linkbuilden aan de slag kunt gaan, maar je vindt ook bedrijven die dit voor jou zouden kunnen doen. Dat maakt VistaFiles tot een zeer goed startpunt.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn