Kies voor hypnotherapie als je je gedrag wilt veranderen

Ons gedrag lijkt vaak iets te zijn wat vanaf de geboorte is bepaald. Daarom mogen we graag dingen zeggen als: “ik ben gewoon zo”. Dat is natuurlijk grote onzin. Niemand is wie hij is op het moment dat hij geboren wordt. Je hebt zeker aanleg voor bepaalde karaktertrekken, maar op het moment dat je nul jaar bent, dan ligt er nog niets vast. Je bent nog een onbeschreven blad en alle factoren in de wereld zullen vervolgens hun best doen om dat blad te gaan beschrijven. Je ouders zijn daar het meest ijverig in, maar ook leraren, vrienden en vriendinnen, broers en zussen en de vele ervaringen die je opdoet zullen je gaan vormen. Op den duur lijkt het misschien zo dat je een afgerond karakter hebt, maar dat is wederom onzin. Het is waar dat het steeds lastiger wordt om bepaalde elementen te veranderen. Maar dat komt niet omdat deze zaken onveranderlijk zijn. Hoe ouder we worden, des te meer we gewend raken aan ons eigen gedrag. Gedragspatronen die we vaak herhalen worden gewoonte en daardoor zullen ze steeds meer gaan vastroesten. Als je een puber bent, dan ligt de wereld aan je voeten en je denkt dat je kunt worden wie je wilt zijn. het is juist in deze periode dat je vaak ook experimenteert met bepaalde gedragspatronen. “Hoe wil ik zijn?” is een vraag die je dan nog kan stellen. Op den duur, vooral tijdens je studietijd, begin je steeds meer een vast patroon te volgen en rond je 30ste lijkt het dan ook alsof je karakter is afgerond. Daar is niets mis mee, maar als je niet blij bent met bepaalde gedragspatronen, dan kun je dat met hypnotherapie wel degelijk veranderen. Elk gedrag is immers aangeleerd. Dat betekent dat je het ook weer kunt afleren. Op je 15de is dat makkelijker dan op je 30ste, maar dat betekent niet dat het onmogelijk is. Met hypnotherapie kun je de dieperliggende oorzaken van het gedragspatroon opsporen. Vaak is dat al heel veel, want weten waarom je je op een bepaalde manier gedraagt, maakt het gemakkelijk om je gedrag aan te passen. Maar wat je met hypnotherapie vooral kunt bereiken is de oorzaak helemaal neutraliseren of vervangen met een meer positieve oorzaak. Via hypnotherapie kan de hypnotiseur je meer onbewuste gedachten en verlangens blootleggen. Vervolgens kan hij of zij via suggestie als het ware aan de slag gaan met deze oorzaken. Als je na een paar sessies weer verder gaat met je leven, dan zal je merken dat die invloed die je altijd voelde opeens weg is. Vaak weten we niet eens waarom we doen wat we doen. Dat komt omdat de oorzaken verborgen liggen in het onbewuste. Zodra je die weghaalt, dan heb je ook niet langer het verlangen om zo te handelen.

Kom naar hypnosepraktijk.net voor hypnotherapie

Mocht je interesse hebben in hypnotherapie, dan kun je terecht op de site van hypnosepraktijk.net voor meer informatie. Hier zie je ook meteen waar hypnotherapie zoal voor gebruikt kan worden. Op de site vind je een totaaloverzicht van alle stoornissen en problemen waar mensen mee te maken kunnen hebben en die verholpen of verlicht kunnen worden met behulp van hypnotherapie. Hieronder vind je alvast enkele voorbeelden:

  • Hoogtevrees
  • Stotteren
  • Alcoholverslaving
  • Anorexia
  • Bedplassen
  • Depressie

Bezoek de site en neem contact op

Mocht je een afspraak willen maken voor hypnotherapie of wil je gewoon verdere informatie, dan kun je natuurlijk altijd even contact opnemen. Alle contactinformatie vind je op de website van hypnosepraktijk.net.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn