Kerntrekbeveiliging

Mr-beveiliging - KerntrekbeveiligingU gaat een weekje op vakantie en doet de voordeur goed op slot. Alle ramen zitten dicht en het lampje in de tuin brandt om het gevoel te wekken dat u gewoon nog thuis bent. U gaat met gerust hart op vakantie en vraagt de buurvrouw om een oogje in het zeil te houden. Na een heerlijke week waarin u heerlijk bent uitgerust komt u weer thuis aan. U schrikt wanneer u aankomt: het slot ligt op de grond en de deur staat wagenwijd open. De arme buurvrouw heeft niks gezien. Er is ingebroken en een aantal waardevolle spullen zijn meegenomen. U had zo goed u best gedaan, waarom zijn ze toch bij u langsgekomen? Dit scenario klinkt veel mensen misschien niet eens zo onbekend in de oren. Men denkt dat het huis goed beveiligd is en komt vervolgens terug om te beseffen dat dit niet zo was. Kerntrekbeveiliging is een belangrijk wapen tegen inbraak. Wanneer u een slot heeft met kerntrekbeveiliging denkt een inbreker wel twee keer na voordat hij of zij probeert in de breken. Om uw huis optimaal te beveiligen moet u een aantal stappen zetten:

  • Controleren wat de beveiligingsgebreken zijn
  • Oplossen van eventuele gebreken
  • Goede SKG sloten plaatsen met kerntrekbeveiliging
  • Testen op de beveiliging op orde is

In de eerste plaats is het noodzakelijk om te constateren of er naast sloten en deuren nog andere grove beveiligingsgebreken zijn. Veel mensen denken hier helemaal niet over na. Neem bijvoorbeeld de achtertuin. In de achtertuin is vaak wel een trapje of ladder te vinden, waarmee een hoger gelegen punt elders rondom het huis kan worden bereikt. Een inbreker komt zo heel eenvoudig bij een hoger gelegen raam wat in eerste instantie onmogelijk leek. Kleine raampjes die open staan moeten toch worden gesloten of worden geblokkeerd. Sloten op ramen (zonder kerntrekbeveiliging) kunnen vaak ook eenvoudig worden verwijderd. Een inbreker komt in de meeste gevallen door de kleinste raampjes binnen. Een ander voorbeeld is het lampje dat altijd rond dezelfde tijd brandt. Voor de inbreker die toevallig langsloopt is dit misschien een schrikmiddel, maar een ervaren inbreker zal beseffen dat dit alleen maar schijn is. Het lampje kan vervolgens gebruikt worden om te bepalen wanneer u juist NIET thuis bent. Zo kunnen allerlei spullen worden meegenomen. Bekijk dus goed, zelfs nog voor u gaat kijken naar sloten met kerntrekbeveiliging, welke gebreken zich verder nog in en rondom het huis bevinden. Deze moeten sowieso worden opgelost voordat uw huis inbrekerbestendig kan worden gemaakt.

Wat is kerntrekbeveiliging?

Een goed slot met kerntrekbeveiliging is een belangrijke stap in het afschrikken van inbrekers. Wanneer u ervoor heeft gezorgd dat uw huis verder goed beveiligd is kunt u beginnen aan het plaatsen van deze sloten. Een slot met kerntrekbeveiliging werkt heel eenvoudig, het voorkomt dat de cilinder uit het slot kan worden getrokken, waarna de deur meestal gelijk openspringt. Een inbreker plaatst vaak een schroef op de cilinder. Vervolgens wordt met bepaalde hulpmiddelen een enorme druk op de cilinder geplaatst. Uiteindelijk knapt deze, waardoor het slot openspringt. Een slot met kerntrekbeveiliging voorkomt dat de schroef geplaatst kan worden, waardoor geen druk kan worden uitgeoefend. Kerntrekbeveiliging komt meestal in de vorm van een montageplaat. Deze montageplaat (deurbeslag) wordt over het normale slot geplaatst, waarna enkel de sleutel dit slot nog kan openmaken. Dit wordt de kerntrekbeveiliging genoemd. De beste sloten hebben een SKG (stichting kwaliteit gevelbouw) kenmerk. Bij het plaatsen van een deurbeslag moet u goed opletten of deze past op het slot van de deur. Meet de afstand tussen het krukgat en de cilinder zodat u geen plaat koopt die helemaal niet past. Wanneer het deurbeslag niet past heeft u natuurlijk niks aan de kerntrekbeveiliging. Bepaal ook de dikte van de deur, zodat eventueel extra installatiebouten meegeleverd kunnen worden. Bedenk u altijd dat een slot alleen niet genoeg is. Wanneer een inbreker binnen wil komen lukt dit vaak ook wel. Waar het bij goede sloten en goede beveiliging daadwerkelijk om draait is preventie. Wanneer het een inbreker veel meer tijd kost om binnen te komen zullen ze uw huis vaak links laten liggen. Een slot met kerntrekbeveiliging is een stuk lastiger te openen en is vaak al het werk dan ook niet waard. Door uzelf beter te beschermen dan anderen voorkomt u de kans dat precies bij u wordt ingebroken. Wanneer iedereen in de buurt zich goed beschermt zullen de inbrekers de hele buurt voortaan mijden. Een laatste tip: laat uw beveiliging altijd testen door anderen. Dit kan een heel leuk spel zijn voor de kinderen. Vraag de kinderen om het huis binnen te komen (zonder dingen te slopen natuurlijk!) of huur een specialist in die hetzelfde doet. Inbrekers zijn ingenieus wat betreft het bedenken van nieuwe mogelijkheden om binnen te komen, zorg dus dat alle beveiliging goed getest is.

De juiste sloten

Er zijn veel sloten met kerntrekbeveiliging te koop. U wordt aangeraden gebruik te maken van echte SKG sloten. Inbrekers weten dat deze sloten van hoge kwaliteit zijn, waardoor ze uw deur sneller zullen overslaan. Een SKG slot is vaak duurder dan een normaal slot, maar kan u wel behoeden voor vervelende onkosten na een inbraak. Er zijn diverse uitstekende aanbieders van dit type sloten. Neem bijvoorbeeld eens contact op met de professionals van https://www.mr-beveiliging.nl. Op deze site vind je niet alleen allerlei soorten sloten, ook vind u veel informatie over het beveiligen van uw huis. Wanneer u een bestelling plaatst van meer dan 70 euro betaalt u geen verzendkosten! Wanneer u toch niet tevreden bent krijgt u gewoon uw geld terug. Wacht dus niet langer en begin vandaag met het goed beveiligen van uw huis!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn