Kan een letselschade advocaat jou helpen?

Als jij een ongeluk krijgt, waarbij de schuld bij een ander ligt, dan kun je het beste de hulp van een letselschade advocaat inschakelen. Veel mensen zijn zich er namelijk te weinig van bewust welke kosten zij allemaal maken als gevolg van het ongeval en wat zij allemaal op de tegenpartij kunnen verhalen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat jij financiële nadelen ondervindt door onachtzaamheid van een ander. Een letselschade advocaat kan jou helpen bij het verhalen van de kosten op de tegenpartij en er zo voor zorgen dat jij niet ook nog eens veel financiële schade oploopt door het ongeluk.

Wie is er verantwoordelijk?

Voordat een letselschade advocaat jou kan helpen met het verhalen van jouw kostenposten, moet het natuurlijk eerst duidelijk zijn wie er schuldig is aan het ongeluk. Dit kunnen verschillende partijen zijn, denk dan aan:

  • een particulier
  • jouw werkgever
  • de gemeente

Bij een verkeersongeluk zul je over het algemeen te maken hebben met een andere particulier als tegenpartij. De politie zal een rapport opmaken en daarin vaststellen wie van jullie de veroorzaker was. Was dat de ander, dan kunnen veel kostenposten die jij maakt als gevolg hiervan op deze persoon verhaald worden. Maar er zijn natuurlijk veel meer soorten ongevallen. Krijg jij te maken met een bedrijfsongeval, dan kan het soms zo zijn dat jouw werkgever de tegenpartij wordt en dan kan jouw letselschade advocaat dus met de verzekeraar van jouw baas om de tafel moeten. En struikel je over een stoeptegel? Het klinkt misschien eerst wat vreemd, maar soms kun je de burgerlijke gemeente hiervoor aansprakelijk stellen, bijvoorbeeld als de stoeptegels heel erg scheef liggen. Of je iemand anders aansprakelijk kunt stellen voor jouw onkosten, dat kan jouw letselschade advocaat voor jou uitzoeken. Het is dus altijd raadzaam om een dergelijke specialist in de arm te nemen, om uit te zoeken welke mogelijkheden er op dit gebied zijn.

Gespecialiseerde letselschade advocaat

Zoek jij een goede jurist om met jou schadeposten aan de slag te gaan? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een TOP Letselschade advocaat. Zij zijn namelijk echt gespecialiseerd in dit deel van het recht en weten daardoor als geen ander hoe zij zaken aan moeten pakken. Zij weten ook precies welke schade je wel of niet kunt verhalen op de tegenpartij. Daarnaast kunnen zij jou heel veel zorgen en heel veel werk uit handen nemen, zodat jij je gewoon kunt richten op wat het belangrijkst is, namelijk jouw herstel. Welke schadeposten kan hun letselschade advocaat nu voor jou verhalen op de andere partij? Je kunt dan in het geval van een verkeersongeluk bijvoorbeeld denken aan kosten die je maakt voor het repareren van je auto, maar ook aan ziektekosten die niet vergoed worden. Of aan inkomsten die jij misloopt, omdat je niet meer volledig kunt werken en daardoor minder inkomen hebt. Bij zware verwondingen kan het soms ook nodig zijn om aanpassingen aan je woning te doen en ook dat kan soms vergoed worden. Jouw TOP Letselschade advocaat weet hier alles van en kan ervoor zorgen dat jij financieel krijgt waar jij recht op hebt!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn