Jan van Haasteren puzzels

Iedereen die van puzzelen houdt, kent waarschijnlijk wel de Jan van Haasteren puzzels. En ook wie hier nooit mee bezig is, heeft ze ongetwijfeld al wel eens gezien, maar weet gewoon niet dat ze zo heten. Je kunt ze herkennen aan de donkerblauwe dozen met daarop in het geel de naam van dit merk. Als je het ziet, dan denk je ongetwijfeld ‘oh ja, die!’. Het leuke van Jan van Haasteren puzzels is dat het echt getekende kunstwerken zijn. Het is dus heel iets anders om te leggen dan een exemplaar dat als afbeelding een foto heeft. Bovendien is het ook niet bepaald een eitje om ze in elkaar te leggen, aangezien er op de gemaakte afbeeldingen altijd ontzettend veel verschillende dingen te zien zijn. Zo staan er bijvoorbeeld altijd heel veel mensen op, waardoor de moeilijkheidsgraad hoog ligt. Vindt maar eens de juiste plek voor ieder stukje! Leuk van de Jan van Haasteren puzzels is dat deze kunstenaar altijd bepaalde elementen in zijn tekeningen verwerkt. Zo kun je in bijna iedere tekening de volgende zaken aantreffen:

  • een haaienvin
  • een zelfportret
  • een Sinterklaas
  • handjes
  • een kunstgebit

Mensen die bekend zijn met dit merk, zullen hier dan ook zeker naar op zoek gaan. Het zijn dus ook nog eens echte zoekplaatjes, waar je na het in elkaar leggen ook nog zeker veel plezier aan kunt beleven!

Jan van Haasteren puzzels moeilijkheidsgraad

Door het soort afbeeldingen dat er gebruikt wordt, hebben Jan van Haasteren puzzels eigenlijk altijd wel een wat hogere moeilijkheidsgraad. Het zijn dus geen exemplaren die door echte beginners gebruikt zouden moeten worden. Maar natuurlijk zit er wel wat variatie in. Zo is een exemplaar van 150 stukjes natuurlijk een stuk gemakkelijker om in elkaar te krijgen dan eentje van 1000 of zelfs 3000 of 5000 stukjes! Die laatste zijn echt geschikt voor de doorgewinterde puzzelaars. De Jan van Haasteren puzzels met heel veel stukjes zijn ook vooral geschikt voor mensen die hier echt de tijd voor hebben, want je bent er wel eventjes mee bezig om dit in elkaar te krijgen! Het leuke van puzzelen is dat dit echt een ontspannende bezigheid is, terwijl je toch wel echt iets te doen hebt. Je belast je brein eigenlijk minimaal, enkel met het zoeken naar het juiste stukje. Maar dit is wel net voldoende om andere gedachten in je hoofd stop te zetten. Of je nu kiest voor een van de Jan van Haasteren puzzels of voor een ander merk, ontspannen zul je zeker door te puzzelen!

Webshop met veel keus

Ben jij ook dol op de Jan van Haasteren puzzels en wil je graag een nieuwe kopen? Dan moet je eens een kijkje nemen in de webshop van Zippytoys, te vinden op Zippytoys.nl. Zij bieden namelijk een heel ruim assortiment aan, waardoor je altijd wel eentje bij hen kunt vinden die jou leuk lijkt of die jij nog niet hebt. Wil jij zelfs meerdere Jan van Haasteren puzzels kopen? Dan kun je uiteraard verschillende losse exemplaren kopen, maar je kunt ook kiezen voor een van de boxen waar twee of zelfs drie stuks tegelijk in zitten. Zo heb je met één aankoop nog veel meer puzzelplezier! Daarnaast kun je bij deze webshop ook kleurboeken van deze zelfde kunstenaar vinden, zodat jij ook zelf eens een van zijn tekeningen van leuke kleurtjes kunt voorzien. Ook daaraan zul je zeker ontzettend veel plezier beleven! Ben jij fan van puzzelen, dan moet je dus zeker eens de leuke en uitdagende Jan van Haasteren puzzels uitproberen, ze staan garant voor uren vol puzzelplezier!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn