Huisdierenverzekering

Heb jij al een huisdierenverzekering voor jouw dier? Zo niet, dan is het echt verstandig om eens te kijken naar de mogelijkheden die er zijn op dit gebied en een verzekering af te sluiten. We zijn als baasjes natuurlijk allemaal verzot op onze huisdieren en we moeten er niet aan denken dat ze iets ergs overkomt. Maar soms gebeurt dit helaas toch, een ongelukkig moment kan leiden tot verwondingen waarvoor een bezoek aan de dierenarts noodzakelijk is en soms kan het ook gebeuren dat jouw hond of kat gewoon ziek wordt. Heb jij geen huisdierenverzekering, dan kan dit ervoor zorgen dat je heel hoge rekeningen moet betalen. Uiteraard wil je altijd het beste voor jouw dier en je zult dan ook al het mogelijke doen om ervoor te zorgen dat hij weer gezond wordt, maar wat als jouw budget dit nu niet toelaat? Op dat soort momenten komt een goede verzekering erg goed van pas. Sommige mensen vinden het te ver gaan om een huisdierenverzekering af te sluiten, maar we zorgen er toch ook voor dat we zelf goed verzekerd zijn? Aangezien onze beestjes onderdeel zijn van ons gezin, willen we toch ook graag dat geld geen belemmering vormt voor de gezondheid? Verzekeren is wat dat betreft echt niet zo vreemd.

Huisdierenverzekering kiezen

Ben jij ook overtuigd van het belang van een huisdierenverzekering, dan wil je deze nu natuurlijk zo snel mogelijk voor jouw dier afsluiten. Maar voordat je dit doet, is het belangrijk dat jij je eerst wat meer inleest in het onderwerp. Wist je bijvoorbeeld dat er heel veel verschillende verzekeringen op dit gebied bestaan en dat er diverse verzekeraars zijn die dit aanbieden? Maak niet zomaar een keuze, maar bekijk eerst goed het aanbod. Pas als je een goed beeld hebt van wat er te kiezen valt, kun je echt een goede keuze maken. Op welke gebieden kan de ene huisdierenverzekering nu verschillen van de andere? Meestal springt het verschil in maandelijkse premie vooral in het oog. Kies nu niet meteen voor de goedkoopste variant die je kunt vinden, maar kijk eerst eens naar wat deze precies dekt. Zijn er behandelingen die uitgesloten zijn van de vergoedingen? En wordt iedere behandeling volkomen vergoed of zit hier een maximum aan? Soms kan het ook zo zijn dat er van jouw als baasje een eigen bijdrage in de kosten wordt verwacht. Het spreekt voor zich dat dit soort zaken de hoogte van de premie zeker beïnvloeden. Kijk dus vooral goed naar de kleine lettertjes, voordat je overgaat tot het afsluiten van een huisdierenverzekering.

Vergelijk met Tinki.nl

Door het ruime aanbod dat er is, kan het best lastig zijn om de juiste huisdierenverzekering te vinden. Het is haast geen doen om alle verschillende mogelijkheden zelf met elkaar te gaan vergelijken. Gelukkig is er nu vergelijkingssite Tinki.nl! Zij bieden je een handig overzicht van de mogelijke verzekeringen en verzekeraars die er zijn. Ook bieden zij veel informatie over de huisdierenverzekering. Zo kun je er bijvoorbeeld lezen dat de premie, naast de zaken die hierboven al genoemd werden, ook bepaald wordt door:

  • de leeftijd van jouw dier
  • het ras
  • het gewicht

Dit zijn allemaal zaken die meespelen in de risicoschatting die een verzekeraar maakt. Sommige rassen staan bekend om bepaalde ziektes, een te hoog gewicht duidt op een risico aan kosten vanwege overgewicht en hoe ouder een huisdier is, hoe groter de kans op ziekte is. Zo zijn er nog veel meer zaken die een rol kunnen spelen. Wil jij hier meer over weten en wil jij op een overzichtelijke en eenvoudige manier de verschillende verzekeringen kunnen vergelijken om de beste huisdierenverzekering voor jou uit te zoeken? Ga dan naar Tinki!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn