Gemakkelijk goederen transporteren met pallets

Boxpall - PalletsVoor het transport van goederen kan je soms wel wat hulpmiddelen gebruiken. Zeker als het om zware spullen gaat is de klus sneller geklaard als er passende werktuigen voor gebruikt kunnen worden. De Egyptenaren hebben de piramides dan wel puur op menselijke kracht gebouwd, maar gelukkig kunnen zware werkzaamheden met een stuk minder inspanning gebeuren. Hiervoor hebt u natuurlijk wel de juiste spullen nodig. Een middel dat al jarenlang wordt gebruikt voor het transport van goederen zijn pallets. Pallets zijn transporteenheden die vaak van hout zijn gemaakt. Hiermee wordt een plateau gecreëerd dat gebruikt wordt om goederen op te plaatsen die vervolgens getransporteerd kunnen worden. De spullen worden op deze plateaus opgeslagen en vervoerd. Pallets kunnen zeer eenvoudig vervoerd worden omdat ze gevormd zijn naar de machine waarmee ze verplaatst kunnen worden. Pallets worden meestal verplaatst met behulp van een pompwagen of een vorkheftruck. De afmetingen van pallets zijn dan ook vrij standaard, hoewel de standaard afmeting op het Europese vasteland anders is dan in het Verenigd Koninkrijk. Op sommige pallets zit statiegeld. Dit blijft behouden zolang een pallet onbeschadigd is omdat het dan nog een maximale ballast kan dragen. Zodra zo’n pallet kapot is verliest deze zijn waarde. Ook worden pallets vaak verhuurd. In dit geval blijven ze het eigendom van de verhuurder, terwijl ze door een ander bedrijf of persoon worden gebruikt. Toch blijkt dat de gebruikers van deze producten de pallets na gebruik omwisselen waardoor de verhuurder andere exemplaren terugkrijgen dan wat ze hadden uitgeleend. Houten pallets worden vaak behandeld met een middel dat rotting tegen gaat. Dit zorgt ervoor dat de pallets een stuk langer meegaan. Er zijn echter ook exemplaren die bedoeld zijn voor eenmalig gebruik. Deze worden niet behandeld met een dergelijke substantie omdat het niet uitmaakt of ze gaan rotten. Een pallet dat bedoeld is voor eenmalig gebruik is vaak gemaakt van goedkoop materiaal, zoals afvalhout of geperst hout. Deze exemplaren zijn vooral gemaakt met het doel zo goedkoop mogelijk te zijn. Er bestaan ook pallets die van kunststof gemaakt zijn. Deze pallets zijn zeer lang houdbaar omdat de kans op rotting minimaal is.

De voordelen van kunststof pallets

Een kunststof pallet gaat erg lang mee en daarbij zijn ze zeer sterk. Ze kunnen dus veel gewicht dragen waardoor er grote hoeveelheden goederen op vervoerd kunnen worden. Ook kunnen deze spullen vanwege de grote draagkracht van de pallet een hoge massa hebben. Kunststof pallets zijn op te delen in verschillende categorieën. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

  • Light
  • Medium
  • Heavy
  • Hygiëne pallets

De classificering van de producten is gebaseerd op de draagkracht die ze hebben. Daarbij hebben ze zelf ook een lichter of een hoger gewicht. Zwaardere materialen zijn vaak namelijk ook sterker. Zwaardere pallets kunnen dus ook zwaardere goederen vervoeren. Hoewel standaard afmetingen voor dit soort artikelen gebruikelijk zijn, kunt u ook kiezen voor speciale afmetingen indien u dit beter uitkomt. Soms moet u namelijk goederen vervoeren die een bepaald formaat hebben en in dit soort gevallen is het handig als daar een pallet voor is die goed op dit formaat is afgestemd. De pallets kunnen in grote partijen worden besteld. Wanneer u een grote en complexe bestelling wilt plaatsen kan het dan ook wellicht een goed idee zijn om een offerte aan te vragen. Zo weet u gelijk waar u aan toe bent en u kunt beter beslissen of u tot aankoop over wilt gaan. Aan onverwachte verassingen heeft natuurlijk niemand iets. Een goede plek om een kunststof pallet aan te schaffen is Boxpall. Bij dit bedrijf vindt u een ruim assortiment op het gebied van kunststof pallets.

Meer weten? Kijk voor meer informatie verder rond op de website

Kunststof pallets in alle soorten en maten vindt u bij Boxpall. U kunt uw producten online bestellen via de webwinkel. Als u de website van dit bedrijf bekijkt zult u dan ook snel tot de conclusie komen dat het aanbod van Boxpall zeer groot is. Hier vindt u werkelijk alles voor het transport van goederen. U heeft hier een ruime keus uit een divers aanbod van producten. U kunt bij deze webwinkel zeer goed terecht als u op zoek bent naar een bepaald type pallet, maar ook als u kunststof bakken wilt bestellen. Dit bedrijf is namelijk gespecialiseerd in kunststof transport producten. Het voordeel van kunststof is dat het erg sterk is en het gaat lang mee. In tegenstelling tot vele andere materialen is het zeer goed bestand tegen weersomstandigheden en biologische processen. Hout is bijvoorbeeld een natuurlijk product wat hier wel zeer snel onder te lijden heeft. Hout kan worden aangetast door bacteriegroei of schimmel. Dit soort organismen kunnen namelijk zeer goed groeien op hout. Veel natuurlijke materialen zijn niet goed bestand tegen rotting. In de natuur is dit erg handig, omdat op deze manier dode resten worden omgezet tot vruchtbare grond waarop weer nieuwe dingen kunnen groeien. Wanneer het gaat om een gebruiksvoorwerp is dit proces echter minder voordelig. Het zorgt er namelijk voor dat het product kapot gaat en minder draagkracht heeft. Hetzelfde geldt voor metaal dat door vocht gaat roesten. Ook hierdoor wordt het minder stevig. Van dit soort dingen heeft kunststof geen last en juist daarom is het zo’n voordelig materiaal. Daarbij is het ook nog eens een goedkoop materiaal. Veel transport producten worden tegenwoordig dan ook van dit materiaal gemaakt. Wilt u meer weten over Boxpall? Kijk voor meer informatie op de website.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn